Kultura
IZLOŽBE

Darija Dolanski Majdak: KOMPLEMENTARNO

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Ugledna hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Darija Dolanski Majdak, autorica vrlo specifičnog rukopisa u kreiranju respektabilnog opusa, izlagač na brojnim izložbama, predstavlja… više »

NAJAVE

Veliki koncert Mašinka u Tvornici kulture

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Još mjesec dana nas dijeli do velikog koncerta Mašinka u zagrebačkoj Tvornici kulture kojim ujedno slave i 15. rođendan. Bend pred publiku stiže na krilima… više »

RADIONICE

Besplatne radionice u Cekateu

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno i ove godine organizira besplatne radionice za osnovnoškolce za vrijeme zimskih školskih praznika. Radionice "Cool School"… više »

WOW

Pola ulaznica za Bocellija prodano u jednom danu

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Jedan od najljepših svjetskih glasova - Andrea Bocelli, 30. kolovoza u pulskoj Areni će održati ekskluzivan koncert kojim obilježava tri desetljeća svoje zvjezdane karijere. U samo… više »

OSVRT

Matko Trebotić: Redukcija znaka

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

1. veljače ove godine, hrvatski likovni umjetnik, autor europskog ugleda, slikar Matko Trebotić predstavio se je s novom samostalnom izložbom Redukcija znaka u splitskoj Staroj gradskoj… više »

NAJAVE

Queen Sensation u Boogaloou

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

QUEEN SENSATION, najveći i najbolji europski Queen tribute band, u čast svojih legendarnih uzora sprema još jedan spektakl u Boogaloou, a on će se dogoditi u petak, 1. ožujka. Prije i… više »

FILMOVI

Program Filmšnite i Samci stanuju ovog tjedna u kinu Kinoteka

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

U Kinoteci kreću Filmšnite, novi zajednički projekt Austrijskog kulturnog foruma, Goethe-Instituta Kroatien i Veleposlanstva Švicarske Konfederacije, u sklopu kojeg će kroz… više »

NAJAVE

The Tiger Lillies nakon 13 godina ponovo u zagrebačkom Kinu SC

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Nakon više od 13 godina The Tiger Lillies vraćaju se u Zagreb! Ovi majstori svega začudnog u glazbi vole se opisivati kao "brechtovski punk cabaret", a zašto je tomu tako, moći… više »

BRAVO

Završen hrvatski program na Queer New Yorku | Udruga Domino

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Hrvatska gostovanja prošli su tjedan otvorila Queer New York International Arts Festival (QNYIAF) na kojem je predstavljen video rad Arijane Lekić-Fridrih "Od 5 do 95", u kojoj… više »

OSVRT

Portreti Ivana Jakšića

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Složeni opus istaknutog likovnog umjetnika s otoka Brača, akademskog kipara Ivana Jakšića ističe se svojom osebujnošću, svježinom ideje i iznimne mogućnosti realizacije. Pored… više »

NAJAVE

Andrea Bocelli slavi 30 godina u Areni Pula

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Andrea Bocelli, najomiljeniji svjetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične glazbe, u 2024. obilježava 30 godina nevjerojatne karijere. Tim povodom, Maestro Bocelli se nakon skoro 20… više »

OSVRT

Vuk Perišić: Pojedinac i povijest/ Građanin Daniel Ivin

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Nedavno je zagrebački nakladnik Fraktura (sunakladnik je SNV) objavilu opsežnu knjiga Vuka Perišića Pojedinac i povijest / Građanin Daniel Ivin, na 680 stranica uz niz ilustracija.… više »

IZLOŽBE

Nada Bezić: Zagreb u tanjuru

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Izložba sadrži niz fotografija odraza veduta Zagreba, snimljenih kao odraz u crnom staklenom tanjuru. Ljepotu i zanimljivost tih odraza autorica je otkrila slučajno još 2008. godine i… više »

NAJAVE

Sonus festival 2024.

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Sonus festival je već 10 godina jedan od najutjecajnijih festivala u Europi, ali i jedan od najvećih ambasadora Hrvatske u svijetu. Party tjedan kojeg je u zadnjem desetljeću posjetilo… više »

NAJAVE

The Croatian Pink Floyd Show prvi puta u Tvornici

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

S velikim veseljem najavljujemo koncert The Croatian Pink Floyd Show-a koji će se po prvi puta održati u Tvornici Kulture! Croatian Pink Floyd jedan su od onih bendova koji se ističu… više »

skrolaj na vrh