Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

Artan Lili i Kojoti 19. lipnja u Hala Parku

objavljeno prije 1 sat i 6 minuta

Zagrebački Hala Park ugostit će u subotu, 19. lipnja, beogradsku noise-pop četvorku Artan Lili, koja će predstaviti svoj novi studijski album 'III', te jedne od najvažnijih predstavnike… više »

ZAGREBDOX

Otvoren 17. ZagrebDox

objavljeno prije 1 sat i 36 minuta

Ovogodišnje, sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox otvoreno je u nedjelju, 13. lipnja u Kinu SC u Studentskom centru u Zagrebu. Festival je započeo… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 5 sati i 37 minuta

Eto što ima Fooballerka, 14h - plato Tuškanac više »

FROOOM

Službeno otvaramo novu ljetnu sezonu FROOOM! filmskih radionica

objavljeno prije 20 sati i 6 minuta

FROOOM! je inovativni stvaralački program koji nudi djeci i mladima mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog gledateljskog iskustva, kroz snimanje vlastitih filmova. Program je… više »

FESTIVALI

19. Seasplash najavio drugi val - izvođača

objavljeno prije 1 dan

Seasplash objavljuje drugi val izvođača koji će dodatno obogatiti program ovogodišnjeg izdanja festivala. Na korak do 20. izdanja, Seasplash festival Corona Edition pt. 2. će se drugu… više »

NAGRADE

Pobjednici Animafesta 2021

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

31. Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb 2021 završio je večeras ceremonijom dodjele nagrada u Kinu SC. Nakon više od 350 prikazanih filmova i brojnih popratnih… više »

NAJAVE

Kiss u Areni Zagreb

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Prije otprilike dva tjedna brzinom munje proširila se vijest da legendarni bend, KISS, po prvi put dolazi u Hrvatsku! Nema ljubitelja glazbe koji nije podijelio veselje što 9.… više »

IZLOŽBE

Izložba u Etnografskom muzeju

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

U sklopu izložbenog projekta "Igračke - djetinjstvo zauvijek" u subotu se u Etnografskom muzeju otvara gostujuća izložba Hrvatskog povijesnog muzeja "Igre i igračke - svjedoci vremena". … više »

NOVOSTI

Oscarovac na čelu žirija u Puli

objavljeno prije 2 dana

Renomirani redatelj Paweł Pawlikowski koji predaje režiju i scenarij u Nacionalnoj filmskoj školi u Velikoj Britaniji i Wajda Film School u Varšavi, boravit će u Puli od… više »

NAJAVE

Počinje Zagreb Guitar Festival

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Pripreme za festival krenule su još u rujnu, promjenjiva epidemiološka situacija nije izgledala obećavajuće, ali organizacijski tim koji stoji iza Zagreb Guitar Festivala, na… više »

JAZZ.HR

Jazz.hr zatvara sezonu s 3 koncerta

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Kraj ovog tjedna i početak sljedećeg zagrebačku publiku čeka prava jazz senzacija za kraj sezone u kojoj Jazz.hr slavi svoj 30. rođendan. Nakon sjajnih koncerata održanih unatoč svim… više »

NAJAVE

Cinema Paradiso u CZK Novi Zagreb

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Centar za kulturu Novi Zagreb u sklopu ciklusa „Klasika u parku" za sve ljubitelje filmske glazbe predstavlja koncert pod nazivom „Cinema Paradiso". Ovaj filmski glazbeni raj… više »

FESTIVALI

Foodballerka pronašla svoj novi dom u zelenilu Tuškanca

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Kad zakoračite u naš zeleni raj, ma gdje će vam biti kraj. Popularni festival Foodballerka, ove se godine udomio na starom igralištu Cibone na platou Tuškanac i… više »

INTERVJU

Neprekinuti niz novih slika Vlade Tuđe

objavljeno prije 3 dana

Slikar Vlado Tuđa, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je impresivnog slikarskog i kiparskog opusa koga čine brojni ciklusi, i dalje kontinuirano slika, sada na sve većim i većim… više »

FILMOVI

Društveno provokativne teme Otta Premingera

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Od 14. do 23. lipnja kino Tuškanac prikazuje retrospektivu američkog redatelja i producenta austrijskog podrijetla Otta Premingera koju čini petnaest filmova, uključujući Anatomija… više »

skrolaj na vrh