Kultura nema prethodne stranice
WOW!

The Cure rade na tri albuma

objavljeno prije 11 sati i 22 minute

Robert Smith, frontmen benda The Cure najavio je prošle godine da će izdati novi album, a izgleda da će najava biti ostvarena - uskoro stiže novi album. I to, kako je najavio - prvi od… više »

NAJAVE

2. Berlinale Special u Rijeci, Splitu i Zagrebu

objavljeno prije 15 sati i 8 minuta

Bogatu filmsku jesen obilježit će drugi po redu Berlinale Special koji od 17.10. do 27.11. u Zagrebu, Rijeci i Splitu donosi sedam atraktivnih naslova s najprestižnijeg… više »

WOW!

The Chemical Brothers oduševili Dom sportova

objavljeno prije 17 sati i 22 minute

The Chemical Brothers napokon su stigli i do Zagreba - prijašnji nastupi na Zrču i Ultri prepričavali su se dugo vremena, ali svejedno je puna velika dvorana Doma sportova bila… više »

IZLOŽBE

Izložba fotografija Dee Botice u Galeriji f8

objavljeno prije 18 sati i 52 minute

Otvorenje diplomske izložbe fotografija Dee Botice pod nazivom "Delta Oscar Mike" održat će se u utorak, 15. listopada, u 19 sati, u Galeriji f8, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 20 sati i 53 minute

Centar za kulturu Maksimir (19.30h) Koncertni Ciklus - Jazz U Ckim-U Hrvatski glazbeni zavod (20h, 90 - 180 kn) ZAGREB KOM - Schumann - Brahms - Horn Hangout bar (21h) Drinking games više »

INTERVJU

Književnost je tu da bi poticala na razmišljanje

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

DW: Pretpostavljam da ste umorni i sretni? Olga Tokarczuk: Imate pravo. Jučer ste kao spisateljica Olga Tokarczuk u Potsdamu ušli u automobil... ... da, kao autorica koja predstavlja… više »

MA DA?

Joker poharao kina i - porno stranice

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Film Joker, čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje Todd Phillips već je nakon prvih nekoliko dana prikazivanja u hrvatskim kinima pogledalo više od 85 tisuća gledatelja,… više »

NAJAVE

Otvorenje izložbe Hirošima i Nagasaki - Bol i hrabrost

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

U utorak 15. listopada u 19 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe fotografija „Hirošima i Nagasaki - Bol i hrabrost". Na otvorenju izložbe… više »

NAJAVE

Off-ciklus Zagrebačke filharmonije

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Nekima neobični, drugima drukčiji, a svakako off - koncerti OFF ciklusa uvijek donose nešto novo i zanimljivo, a nova sezona te omiljene serije koncerata Zagrebačke filharmonije… više »

NAJAVE

KozmoDISKO - novi plesni program starta sutra u Vintage Industrialu

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Zagrebački Vintage Industrial u novoj sezoni prvi put pokreće klupski program Kozmodisko orijentiran na plesnu disco, soul i funky groove glazbu. Premijerni party održat će se u subotu, 12.… više »

NAGRADE

Nobelova nagrada za književnost 2019.

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost za 2018. godinu je poljska književnica Olga Tokarczuk, a dobitnik za 2019. austrijski je književnik Peter Handke, objavila je u četvrtak… više »

NAJAVE

ZZ Quartet Ratka Zjače zatvara Jazz.hr/jesen

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

ZZ Quartet Ratka Zjače nastupit će 19. listopada ove godine u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu te će zatvoriti program ovogodišnjeg izdanja festivala Jazz.hr/jesen.… više »

OSVRT

Promišljanja Mladena Žunjića

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Mladen Žunjić, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik, sklon je koristiti niz raznolikih motiva u plodnom i uspješnom stvaranju niza ciklusa, nastojeći uvijek istaknuti svoje… više »

PRIJAVITE SE!

Radoničarski program AKC-a

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Autonomni kulturni centar u drugom vikendu listopada pripremio je četiri radioničarska programa za djecu, mlade i odrasle. U petak 11. listopada s početkom od 19 sati nastavlja se ciklus… više »

NAJAVE

Riverside u Tvornici kulture 5. ožujka

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Poljski prog rock veterani Riverside stižu u Tvornicu kulture 5. ožujka, 7 godina nakon posljednjeg gostovanja. Riverside - „Feel Like Falling" Izuzetno cijenjena poljska četvorka na… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh