Metro World News nema prethodne stranice
BUDUĆNOST IZA UGLA

Putovanja u 2031.: Automobili koji sami voze, alge kao gorivo te mala šansa za teleportaciju

objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Stalne rasprave na temu jesmo li dostigli budućnost i što nas čeka u godinama koje slijede potakle su nas na razgovor s Patrickom Tuckerom, zamjenikom glavnog urednika magazina The… više »

NEJEDNAKOST VRSTA

Ružne životinje prije će izumrijeti nego male i slatke

objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Slatka simpatična životinja ima veće šanse da bude spašena od izumiranja nego što je slučaj kod zastrašujućih i ljigavih, tvrdi istraživanje koje su proveli… više »

HVALA TI HARRY

Igra prijestolja - šmokljani vladaju

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

U samo jednom generacijskom vremenskom okviru jedna od najviše ocrnjivanih kulturoloških institucija podigla se na vrh hijerarhije popularnosti izravno promijenivši tijek… više »

ŽIVOT JEDNE PRINCEZE

Lady Di - da je živa, danas bi napunila 50 godina

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Bila bi vrlo zauzeta Facebookom i Twitterom, predana u svojim humanitarnim nakanama, preudana i živjela bi u New Yorku: takvom Lady Di u, daje živa, u 50. godini zamišljaju kraljevski… više »

GANGSTER

Colt .38 Ala Caponea prodan za 110.000 dolara

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Poznata aukcijska kuća Christie's objavila je kako je u srijedu na aukciji za 110.00 američkih dolara prodan pištolj koji je pripadao slavnom gangsteru Al Caponeu. Kako stoji u… više »

INTERNETSKA SENZACIJA

Iron Man na kineski način

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Standardan dan u bilo kojem uredu može biti poprilično dosadan, ali kad otkrijete da je vaš najbliži kolega 'superjunak', to vas može ili oraspoložiti ili preplašiti. Zaposlenik… više »

SKANDAL

Kako spasiti FIFA-u: PR vodič Maxa Clifforda

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

U trenutcima kada je potrebno ublažiti loš publicitet, za to vjerojatno ne postoji bolja osoba od Maxa Clifforda. Ovaj 68-godišnji Britanac je najpoznatiji PR konzultant na… više »

LIKVIDACIJA KROZ ŠALU

Smrt Osame bin Ladena - inspiracija za viceve američkim komičarima

objavljeno prije 13 godina

Smrt Osame bin Ladena je posljednja četiri dana prava inspiracija u smislu komičarskog materijala među američkim televizijskim zvijezdama, fanaticima s društvenih mreža i… više »

SEREBRYANNY BOR

Zimske radosti na ruski način - kupanje u ledenoj vodi jača duh i tijelo

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Zima je, a to je za većinu nas vrijeme da se utoplimo i ogrnemo debelom odjećom kako bismo se zaštitili od hladnoće. No to ne vrijedi za nekolicinu neustrašivih Rusa koji oblače… više »

'ČIŠĆENJE' U TIJEKU

Ratno stanje u Riu: Obitelji pomažu u hvatanju djece dilera

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Brazilska policija i vojne snage preuzele su kontrolu nad utvrdom trgovaca drogom u Rio de Janeiru - ali ne bez pomoći lokalnog stanovništva. Oko 2.600 pripadnika policijskih… više »

CRNE PROGNOZE

Čokolada postaje luksuz - kako je spasiti od toga?

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Uznemirujuća vijest proširila se internetom poput vatrene stihije: čokolada bi unutar 20 godina mogla postati rijeka i skupocjena poput kavijara. Ljubitelji slatkog i javnost općenito… više »

LOS 33

Što danas rade 33 spašena čileanska rudara

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Danas, 15. studenog, točno su prošla 33 dana od spektakularne akcije spašavanja 33 čileanska rudara iz rudnika San Jose. Oni su tehnički na bolovanju i sasvim normalno primaju… više »

ZVIJEZDA MEĐU ČAROBNJACIMA

Ekskluzivni intervju: Daniel Radcliffe o slavi i Harryju Potteru

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Daniel Radcliffe govori za Metro o tome kako je biti svjetska ikona i koliko je teško ostati prizemljenim. Je li bilo teško ostajati prizemljenim dok su oko tebe gomile… više »

ZATVOR ILI SMRT

Biti pisac je opasnije nego ikada

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Prošle godine ubijeno je 40 pisaca, ali niti jedna zemlja po tom pitanju nije opasnija od Meksika, javlja PEN International. Liu Xiaobo neće moći primiti ovogodišnju Nobelovu… više »

U ŠVEDSKOM DUHU

Znate li kako Ikeini proizvodi dobivaju imena?

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Iako već dugi niz godina zbunjuju velik broj ne-Šveđana i predstavljaju predmet brojnih internetskih šala, Ikeini šefovi tvrde da neobični nazivi njihovih proizvoda imaju… više »

skrolaj na vrh