Fun nema prethodne stranice
VIC DANA

Dvije pijane plavuše

objavljeno prije 21 sat i 28 minuta

Plavuše se dobro razbile u večernjem izlasku, pa ruku pod ruku polako teturaju kući, kad će jedna: - Gle, mjeseeec... jel' nam bliži on ili London? Druga je prekori: - E baš si… više »

VIC DANA

Fata i pjevanje

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Fata dolazi kući nesigurna na nogama, a Mujo je prijeko pogleda ispred televizora i nervozno upita: - Sl'šaj, bona, kamo ti to ideš svakog petka? Fata se uspravi: - Na probe… više »

VIC DANA

Fata i hitna pomoć

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Fata panično nazvala Hitnu i dere se u slušalicu: - 'Alo, Hitna, dođ'te odma', Mujo greškom popio benzin 'mjesto rakije i sad luduje po avliji već po' sata, trči k'o lud… više »

VIC DANA

Mali Mujica i problemi s dizanjem

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Mali Mujica jedva stigao na vrijeme u školu, smjestio se u klupu i ostao sjediti kad je ušao učitelj, koji ga pogleda ispod oka i prekori: - Muj'ce, teb' se izgleda ne diže kad… više »

VIC DANA

Mujo i spoj sa Fatom

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Mujo u kafani odbija nasrtljivu Fatu koja bi silom nešto s njim, pa se dosjeti muci: - Fato, bona, dođ'der sutra kod mene, nema nikoga kod kuće... Fata se sutradan sredi maksimalno i… više »

VIC DANA

Mujo i neuspjelo zavođenje

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

Mujo zasjeo u kafanu i zaredao rakijice, drži se glavu i uzdiše, pa ga konobar Haso upita: - Š'a je, bolan, jarane, š'a te muči? Mujo uzdahne: - Ne izlaz' mi Fata iz… više »

VIC DANA

Mujo i teške batine

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Mujo naleti na Hasu na čaršiji, a ovaj ga iznenađeno pogleda: - Mujo, bolan šta t' se dogod'lo, sav si razbijen? Mujo odmahne rukom, a Haso nastavi: - De, bolan, odvest ć' te… više »

VIC DANA

Mujo i nova sreća

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Mujo dolazi kući pijan k'o majka, a Fata u kuhinji tužno krši ruke: - Crni Mujo, znaš ti kako sam dosad' bila sretna kad b' doš'o kuć' trijezan... Mujo se zanjiše… više »

VIC DANA

Mujo i Fatin pas

objavljeno prije 8 dana i 21 sat

Mujo krenuo u šetnju parkom pa naleti na Fatu koja sva sređena u minjaku i čizmicama šeće svog psića. Mujo je odmjeri od glave do pete, nasmije se i upita: - Mogu l' ti macu… više »

VIC DANA

Mujo i polovna roba

objavljeno prije 9 dana i 21 sat

Mujo oženio Fatu nakon što je ona prekinula s Hasom, pa kad je jedne večeri svratio do kafane, Haso ga pogleda poprijeko i zlobno upita: - I, jarane, kako je to guzit' polovnu robu?… više »

VIC DANA

Mujo pijan u knjižnici

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Mujo ulazi u knjižnicu vidno pripit, dolazi do žene koja izdaje knjige i ispali: - Jedan burek i jogurt! Žena ga pogleda s prezirom i odvrati: - Ššššš...… više »

VIC DANA

Mujo u njemačkom restoranu

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Mujo i Fata otišli za Njemačku i nakon mjesec dana rada odluče se počastiti večerom u restoranu. Kako nisu imali puno para odluče se za kobasice, ali nikako da konobaru na svom jadnom… više »

VIC DANA

Plavuša i puknuta guma

objavljeno prije 12 dana i 21 sat

Plavuša se vozi s frendicom i najednom se začuje glasan prasak. Zaustavi ona auto, izađe van i brzo se vrati unutra, pa je frendica upita: - Što se dogodilo? Plavuša… više »

VIC DANA

Mujo i Zagrepčanka

objavljeno prije 13 dana i 21 sat

Mujo došao na bauštelu u Zagreb i nakon par mjeseci smota on susjedu, oženi se i useli se u njen stan. Nakon mjesec dana dođe im u posjetu njezina mama, pa nakon ručka povuče… više »

LOOL

Priručnik za provociranje nacionalista

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Volite se svađati i volite provocirati nacionaliste? Onda ste na pravom mjestu i čitate pravi tekst. Pa krenimo; Slučaj a) Radikalni nacionalisti Ovo će biti brzo, jer je njih lako… više »

skrolaj na vrh