Knjiga nema prethodne stranice
ZGODNO

Druženje s pjesnicima

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

NESLAVNI POPIS

Kad netko kaže da je pročitao Tolstoja, moguće je da laže

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Za ljubitelje knjiga novih naslova nikada dosta. S druge strane, za one koji nešto manje vole čitati karantena je vjerojatno bila razlog da se upuste u tu avanturu. Postoje i oni koji… više »

NAGRADE

Proglašeni dobitnici Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020.

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Dobitnicima Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020., Judita, Davidias i Slavić proglašeni su pok. akademik Marko Samardžija, poljski profesor teorije književnosti i prevođenja Leszek… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige u četvrtak 23. travnja uz brojne virtualne programe

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

 U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava… više »

NOVOSTI

Colleen Hoover i Verity - novi odmak slavne autorice

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Colleen Hoover autorica je opusa koji je već osvojio srca hrvatskih knjigoljupki, no dovoljno je hrabra da zakorači i izvan svoje zone komfora i napiše - Verity. Evo što o… više »

SJAJNO!

Pokrenuta je "Mala dramska biblioteka" Teatra &TD

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Unatoč krizi izazvanoj epidemijom (pandemijom) i nedavnom potresu koji je pogodio Zagreb, objavljena je knjiga Branka Ružića Donor i druge drame iz novopokrenute Male dramske biblioteke… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige 2020. uz brojne virtualne programe i s porukom S knjigom nisi izoliran

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

 U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava… više »

SJAJNO!

Besplatne elektroničke knjige objavile šest zbirki poezije

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Uz poruku "Ostanite doma i čitajte poeziju" projekt Besplatne elektroničke knjige je objavio šest zbirki suvremenih hrvatskih pjesnikinja, od mladih Goranovki do dobitnica Goranovog… više »

ODGODA

SFeraKon se odgađa za listopad

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

SFeraKon, konvencija ljubitelja znanstvene fantastike koja se obično održava u Zagrebu potkraj travnja ili početkom svibnja, ove se godine odgađa za jesen zbog aktualne situacije s pandemijom… više »

NAJAVE

SFera preporučuje: hrvatski SF online

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Društvo SFera se pridružilo akciji dostupnosti kulturnih sadržaja u vrijeme izolacije te će, u suradnji s autorima, objaviti besplatne e-knjige SF tematike! Trenutno su na… više »

E-KNJIGE

Dvostruko više posudbi e-knjiga

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Tijekom ožujka, nakon zatvaranja zbog epidemije koronavirusa posudba e-knjiga Knjižnica grada Zagreba se udvostručila, a dnevno se posudi u prosjeku 85 naslova, najčešće novija izdanja… više »

GMK

Čitalačka grupa: Mjenjolici s Urana

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Krizna situacija uzrokovana virusom COVID-19 proizvodi oblike drugosti koje nismo u mogućnosti odmah vidjeti, promisliti, prepoznati ili artikulirati. Usred panike o budućnosti kulturne… više »

CEKATE

Natječaj za dječje literarne radove - produljenje roka

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Centar za kulturu Trešnjevka je raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje.  Na natječaj pod… više »

ODLIČNO

eLektire na besplatnoj mobilnoj aplikaciji

objavljeno prije 2 mjeseca

eLektire možete čitati i kroz besplatnu Omoguru mobilnu aplikaciju, prilagođenu ponajprije onima s disleksijom i drugim teškoćama čitanja, poručuju na portalu… više »

NSK

Kulturna baština sada i u bojankama

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Bojanke su dobre za djecu i odrasle, potiču kreativnost i relaksiraju, a one iz baštinskih ustanova omogućuju i upoznavanje kulturne baštine, povijesti, umjetnosti, arhitekture… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh