Knjiga nema prethodne stranice
SJAJNO!

Besplatne elektroničke knjige prešle 3 milijuna korisnika

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Projekt Besplatne elektroničke knjige BEK premašio je krajem prošle godine tri milijuna korisnika, izvijestilo je Društvo za promicanje književnosti na novim medijima,… više »

2019.

Književnost u 2019.

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

Relativna stabilnost knjižarske mreže, kontinuitet literarne proizvodnje i nastavljeno intenziviranje aktivnosti promidžbi domaćih i stranih autora na festivalima i promocijama ključne su… više »

JOLABOKAFLOD

Božićna poplava knjiga na Islandu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Na Islandu, u zemlji saga, nema Božića bez poplave knjiga pod jelkom. Doslovno. "Jolabokaflod", ili božićna poplava knjiga, voljena je islandska tradicija od kraja Drugog svjetskog… više »

LUDO ;)

Prva priča za laku noć prevedena na klingonski

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Nakon prijevoda Malog princa, stručnjak za jezike iz Zvjezdanih staza Lieven L. Litaer sada je preveo poznatu njemačku priču za laku noć na klingonski. Knjiga "Lijepo spavaj, mali vuče"… više »

SAJMOVI

Otvoren obljetnički 25. Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Svečanom ceremonijom, uz velikog pisca Grada Dragana Velikića i nastupom pulske glazbenice Tamare Obrovac, danas u podne otvoreno je obljetničko izdanje 25. Sa(n)jam knjige u Istri. U… više »

SA(N)JAM KNJIGE

25. Sa(n)jam knjige u Istri otvara pisac Dragan Velikić i glazbenica Tamara Obrovac

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

25. Sa(n)jam knjige u Istri svoje obljetničko izdanje otvara, kako je i planirano, u četvrtak, 5. prosinca 2019. u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Gotovo tristo domaćih i… više »

SJAJNO!

Naklada Neptun otvorila novi webshop

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Naklada Neptun, najromantičnija nakladnička kuća u Hrvatskoj obilježila je svoj peti nastup na Interliberu na najbolji mogući način - otvaranjem novog webshopa. Profesionalno napravljenim… više »

NAGRADE

Nagrada Janko Polić Kamov otišla Borivoju Radakoviću

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Dobitnikom Nagrade Janko Polić Kamov 2019., koju Hrvatsko društvo pisaca (HDP) dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, proglašen je u Zagrebu… više »

KNJIGE

Novi hit Colleen Hoover - 9. studenoga

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Colleen Hoover autorica je za čije se noviteti može mirno reći da se očekuju s nestrpljenjem, a za ovogodišnji Interliber njen hrvatski izdavač Naklada Neptun pripremila je pravu… više »

SA(N)JAM KNJIGE

U Puli svečano otvorena izložba Gradovi u tijeku

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

U utorak, 5. studenog u 20 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre - Museo storico e navale dell'Istria, Sa(n)jam knjige u Istri je svečanim otvorenjem izložbe Gradovi u tijeku predstavio… više »

INICIJATIVE

Dublinci žele posmrtne ostatke Jamesa Joycea

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Skupina Dublinaca pokreće akciju vraćanja posmrtnih ostataka slavnoga pisca Jamesa Joycea, pokopanog u Zuerichu, daleko od irske prijestolnice koju je slavio u svojim djelima. U ponedjeljak… više »

WOW!

Rijetko prvo izdanje Harryja Pottera na dražbi prodano za 46.000 funta

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Rijedak primjerak prvog izdanja knjige o Harryju Potteru prodan je početkom listopada na dražbi u Velikoj Britaniji za 46.000 funta, nakon što su je njezini vlasnici čuvali više… više »

BESPLATNO

Objavljen 'muški prozni blok" besplatnih elektroničkih knjiga

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Romani i priče šest nagrađivanih hrvatskih autora objavljeno je u okviru online projekta Besplatne elektroničke knjige, kao dio 'muškog proznog bloka' koji pokriva široki… više »

ČITAJTE

Mjesec hrvatske knjige pod geslom U ritmu čitanja

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Mjesec hrvatske knjige, koji se održava od 15. listopada do 15. studenog, pod geslom 'U ritmu čitanja' ove je godine posvećen glazbi, najavila je u petak na konferenciji za novinare… više »

SAJMOVI

Orhan Pamuk nakon petnaest godina ponovno u Puli

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Ove godine Pula je grad koji će u jedanaest sajamskih dana govoriti o svim gradovima ovoga svijeta. Tema ovogodišnjeg Sajma Grad donosi priču o gradovima, njihovim prošlostima,… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh