Knjiga nema prethodne stranice
GODINE...

Kafkina pisma i dokumenti vraćeni u Izrael

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Stotine originalnih tekstova Franza Kafke i Maxa Broda vraćene su u Izrael nakon duge pravne bitke, objavila je Izraelska nacionalna knjižnica u srijedu. Šezdeset fascikala s… više »

COOL

Snjeguljica je bila stvarna?

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

U muzeju u južnome njemačkom gradu Bambergu izložena je davno izgubljena nadgrobna ploča na kojoj stoji ime barunice Marije Sofije von Erthal, a vjeruje se kako je upravo ona nadahnula braću… više »

Foto: Pexels
COOL

Proustove neobjavljene priče izlaze ujesen

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Francuska izdavačka kuća Edition De Fallois najavila je u srijedu da će u listopadu objaviti zbirku do sada neobjavljenih kratkih priča Marcela Prousta. Utemeljitelj izdavačke kuće Bernard de… više »

NOVE KNJIGE

"Dogodine u Havani" - sjajan ljubavni roman koji će osvojiti svakoga

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

Sjajno napisana knjiga puna detalja, "Dogodine u Havani" spisateljice Chanel Cleeton puno je više od divne naslovnice samog romana. Priča je u isto vrijeme potresna i puna nade, a… više »

COOL

Metallica izdaje knjigu - za djecu!

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Metallica, kultna američka heavy metal grupa poznata po glazbenim uspješnicama poput Nothing Else Matters, Enter Sandman i Unforgiven, ovjekovječit će svoje djelovanje ilustriranom… više »

SAZNAJEMO

Ljetna škola pisanja 2019.

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja. Održat će se od 25.8. do 1.9.2019. u Dvorcu Stara Sušica, Ravna Gora. Do sada je preko 500… više »

RARITETI

Postanak vrsta Charlesa Darwina prodan za pola milijuna dolara

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Prvo izdanje "Postanka vrsta" Charlesa Darwina prodano je za rekordnih pola milijuna dolara, objavila je u subotu aukcijska kuća Bonhams. Knjiga stara 160 godina prodana je za 500.075 dolara… više »

KLASIK

1984. je i daljje itekako aktualna

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Sedamdeset godina od objave, roman "1984", britanskog novinara i književnika Georgea Orwella i dalje fascinira čitatelje, iako im ledi krv u žilama, a napose oduševljava mlade ljude,… više »

PROMOCIJE

Milan Mađarev: PARALELNA ISTORIJA TEATRA- promocija knjige u Teatru &TD

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Promocija knjige Paralelna istorija teatra održat će se 10. lipnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD s početkom u 14:00. Ulaz besplatan. Dr. Milan Mađarev teatrolog je,… više »

PREDSTAVLJAMO

Čuvaj se škotske ruke - ljetni hit Sabrine Jeffries

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Čuvaj se škotske ruke treći je roman serijala Škola za nasljednice omiljene autorice povijesnih ljubavnih romana Sabrine Jeffries. Otkako je Naklada Neptun pred četiri godine… više »

FESTIVALI

Počeo 18. Festival europske kratke priče

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Festival europske kratke priče postao je punoljetan. Još jedanput sve je počelo kuhanjem veterana kratke forme koji, već provjereno, podjednako dobro kuhaju i pišu. Čuvajte se -… više »

NAJAVE

Knjiga za na more

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Knjiga za na more kao novi koncept zagrebačke Laube zamišljen kao susret knjige, razgovora i glazbe. Ovo je sajam na kojem će ponajbolji hrvatski izdavači ponuditi svoja ljetna… više »

COOL

e-knjige u Knjižnicama Grada Zagreba

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Knjižnice Grada Zagreba uvest će od 31. svibnja za sve članove starije od 15 godina novu uslugu posudbe knjiga "e-knjige", a riječ je o pilot projektu koji provode prve u Hrvatskoj, najavila… više »

KNJIGA

18. Festival europske kratke priče

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Festival europske kratke priče manifestacija je koji se uz pomoć Ministarstva kulture RH, Ureda za kulturu grada Zagreba te kulturnih instituta i veleposlanstava zemalja koji djeluju u… više »

Finalni obračun u podne!

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Galerija SC i Francuski paviljon u srijedu, 29. svibnja organiziraju Finalni obračun u podne. Radi se o razgovoru i promociji knjige " Dean Jokanović Toumin: Linija kao dimenzija… više »

skrolaj na vrh