Knjiga nema prethodne stranice
KNJIGE

Kuharica svete Hildegarde na suvremeni način.

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

Vrijedni splitski nakladnik Verbum, nedavno je u biblioteci Salus objavio iznimno zanimljivu knjigu Kuharica svete Hildegarde - na suvremeni način francuskog chefa Marion Flipo (u prijevodu… više »

KNJIGE

Prvi festival knjige u Matici hrvatskoj

objavljeno prije 20 dana i 12 sati

Osim Matice i njezinih ogranaka na Festivalu će sudjelovati i gosti - nakladničke kuće: Alfa, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatska sveučilišna naklada, Verbum, Hrvatski… više »

KNJIGE

Ljekovito bilje – dar iz Božje ljekarne

objavljeno prije 21 dan i 6 sati

Relativno nedavno jedan nakladnik objavio je u klasičnom, reprezentativnom tvrdom uvezu, na više od 400 stranica, knjigu sestre M. Ljubice Bernardice Kovač Biljne terapije i recepti… više »

POEZIJA

Osamnaesta tribina Poezija to go druženje s pjesnicima

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

BEK

Preuzeto 500 tisuća besplatnih knjiga

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Prvih 14 godina korisnici projekta BEK mogli su besplatne naslove čitati isključivo na mrežnim stranicama projekta, dok je novi distribucijski sustav (u testnom obliku uveden tijekom 2015. s… više »

KNJIGE

Osvrt na knjigu Nesanica Ive Andrića

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Nedavno je agilni zagrebački nakladnik objavio prozu Ive Andrića u izboru Michaela Martensa, Nesanica, koji s nekoliko knjiga u posljednje vrijeme skrenuo pozornost javnosti na djelo ovoga… više »

KNJIGE

Poziv na prijave za nove grupe Zagorkinog književnog kluba

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Za sve one ljubitelje/ice Zagorke koji/e nisu iz Zagreba i okolice te ne mogu uživo prisustvovati sastancima, i ove ćemo godine imate jednu online grupu, čiji će se sastanci održavati putem… više »

KNJIGE

Knjiga Gabriela Garcie Marqueza Skandal stoljeća

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Nedavno je jedan vrijedni zagrebački nakladnik objavio u prijevodu Gordane Tintor, knjigu tekstova objavljenih u novinama i časopisima, od 1950.-1984., Skandal stoljeća (naslov jedne… više »

NAGRADE

Uručene nagrade Grigor Vitez za 2021. godinu

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Nagradu za najbolji tekst za djecu u zbirci poezije uručena je Svenu Adamu Ewinu za knjigu "Povedi me za ruku, dida", koju je objavio nakladnik Semafor iz Zagreba. Zoranu Pongrašiću je… više »

KNJIGA

Pisati u množini / razgovor o kolaborativnoj kritici

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Kako se kriti(čars)ki rad mijenja kada se odvija u višeglasju? Kakve sve pomake refleksija koja nastaje suradnički može potaknuti u različitim kulturnim, umjetničkim, društvenim… više »

NOVOSTI

Festival Miroslava Krleže u Zagrebu

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Od petka 1. srpnja do četvrtka 7. srpnja u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti na rasporedu je jedanaesti po redu Festival Miroslav Krleža, na kojem će se izvesti predstave… više »

KNJIGE

Bez nade - najpopularniji roman Colleen Hoover

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Bez nade je roman Colleen Hoover, čudesne književnice koja je napravila ono što svi sanjaju - postala poznata i priznata na najteži mogući način. Colleen Hoover postala je fenomen… više »

NAKLADA NEPTUN

"Priča završava s nama" autorice Colleen Hoover

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Priča završava s nama jedan je od naslova Naklade Neptun svjetski poznate autorice Colleen Hoover koji je imao pomalo trnovit put u knjižarama, no sada je procvjetao. Naime,… više »

KNJIGE

Promocija knjige "Trajni sukob s Nečastivim: Ivo Brešan"

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Povodom pete obljetnice smrti Ive Brešana, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku izdalo je knjigu autorice Grozdane Cvitan, o životu i radu… više »

SUBSCENA

Večer urbane poezije - vol. 2

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Još jedna večer poezije sprema se, budite svoji i izrazite što vam je na duši, dok se svijet oko nas ruši, nećemo dati da nas to ometa. Na programu su osim… više »

skrolaj na vrh