Zdravlje nema prethodne stranice
PETICIJE

Peticija edukacijskih rehabilitatora

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

Edukacijskim rehabilitatorima je dosta i mole da ih podržimo, pa ćemo to naravno i učiniti! Evo što su nam napisali: Molimo Vas da podržite ovu peticiju svojim potpisom i priključite… više »

COOL

Dr.hr, vaš online doktor

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Hrvatski start-up projekt Dr.hr, vaš online doktor, okupio je vrsne liječnike i stručnjake iz cijele Hrvatske, koji na online platformi pokrivaju više od dvadeset zdravstvenih… više »

BRAVO

SVE za NJU osvojila EU Health Award

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Nagrada Europske komisije EU Health Award od 2015. odaje priznanje organizacijama iz cijele Europe za njihove uspješne inovativne inicijative u javnom zdravstvu. Prvobitno usmjerena na… više »

EHHH...

Najčešće bolesti Hrvata

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Gotovo trećina hrvatskog stanovništva boluje od hipertenzije, a taj se udio znatno povećava kod starije populacije - kod osam od deset osoba starijih od 65 godina zabilježena je neka… više »

PRIPAZITE

Rak debelog crijeva sve je češći u Hrvatskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Zabrinjavajući trend porasta pojavnosti i smrtnosti od raka debelog crijeva (kolorektalnog karcinoma) u Republici Hrvatskoj te stalno praćenje aktualnih statistika kao i suradnja s… više »

PRIPAZITE

Prepoznajte na vrijeme disfagiju

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Tijekom jednog dana čovjek 900 puta proguta hranu, piće ili vlastitu slinu i pritom upotrebljava čak 26 mišića. Zamislite život u kojem je ta radnja izrazito bolna i često nemoguća.… više »

ZDRAVLJE

Kako izgleda život osoba sa sindromom kratkog crijeva?

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Kako možemo uistinu razumjeti život osoba s kroničnim bolestima, ako nikad nismo ''hodali u njihovim cipelama"? Odgovor na ovo pitanje daje inovativna simulacija In Their Shoes, koju je… više »

MA DA?

Viagra znatno umanjuje rizik od od Alzheimera

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Prema istraživanju Clevelandske klinike, korisnici sildenafila imaju gotovo 70 posto manje rizika za oboljevanje od Alzheimerove bolesti od onih koji ga ne koriste. Istraživanje se temelji na… više »

EHHH...

Omikron je pokupio djeliće gena virus prehlade

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Taj genetski slijed ne pojavljuje se ni u jednoj ranijoj verziji koronavirusa, nazvanog SARS-CoV-2, ali je sveprisutan u mnogim drugim virusima, uključujući one koji uzrokuju prehladu, a… više »

LABELLO

Labello Original Ski - štiti vaše usne poput toplog kaputa

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Zima je mnogima omiljeno godišnje doba. Bez obzira na niske temperature, volimo šetnje okićenim gradom, isprobavanje kuhanog vina, klizanje i grijanje s bližnjima u kućnoj… više »

ZANIMLJIVO

Kako detektirati virus u zraku?

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Metoda uzorkovanja zraka znači da bi "rano upozoravanje na rizik od infekcije" moglo biti moguće na bolničkim odjelima i u umirovljeničkim domovima, a mogla bi se i povećati sposobnosti… više »

ZAPAMTITE!

Međunarodni dan rijetke Gaucherove bolesti

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

Danas se obilježava Međunarodni dan Gaucherove bolesti. Prvi dan mjeseca listopada već je tradicionalno rezerviran za podizanje svijesti o ovoj rijetkoj metaboličkoj bolesti, od koje u… više »

SMILE

1. listopada obilježava se Svjetski dan osmijeha

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

Hrvatska udruga roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca - Osmijeh na Svjetski dan osmijeha, koji se ove godine obilježava 1. listopada, želi na pozitivan način podići svijest građana o… više »

PANDEMIJA

Kako se riješiti pandemije?

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Monoklonska antitijela, poput onih koje su napravili Regeneron i GlaxoSmithKline (GSK), neće djelovati na svakog pacijenta s covidom-19, kako je poznato, a dostupna su samo za osobe starije… više »

SIMPTOMI

Prvi simptomi korone kod muškaraca i žena

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

Istraživači su otkrili da je najznačajnija razlika u ranim simptomima između mlađih dobnih skupina (16-59 godina) u usporedbi sa starijim dobnim skupinama (60-80 godina). Rani simptomi… više »

skrolaj na vrh