Zdravlje nema prethodne stranice
LOŠE...

Razne životinje šire zarazu

objavljeno prije 9 dana i 6 sati

Premda se otkriveni sojevi razlikuju od onih kod covida-19 i ne smatraju se opasnima za ljude, znanstvenici već dulje vrijeme upozoravaju da bi upravo divlje životinje mogle biti glavni… više »

LOŠE...

Svaki peti u opasnosti od težeg oblika covida-19

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Novi koronavirus, koji je u prvom valu pandemije usmrtio više od 420 tisuća ljudi, jače pogađa pacijente sa značajnijim komorbiditetima, odnosno njihovim osnovnim bolestima. Skupina… više »

EHHH...

Maske postaju neizostavan dio naših života

objavljeno prije 17 dana i 10 sati

Nošenje maske postalo je uobičajeno u većem dijelu istočne Azije od epidemije SARS-a 2002. i 2003. godine. Maska je postala "svakodnevni, rekreacijski, personalizirani predmet", kaže… više »

ZANIMLJIVO

Krvna grupa važna kod korone?

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

Po rezultatima istraživanja koje je provela kalifornijska tvrtka za biotehnološka istraživanja, 23andMe, osobe s krvnom grupom 0 vjerojatno su izložene nižem riziku od zaraze… više »

COOL

Pojačan interes za medijsku pismenost u vrijeme koronavirusa

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Treći Dani medijske pismenosti, u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove se godine, s… više »

LOŠE...

Ljeto vjerojatno neće obuzdati pandemiju

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Nekoliko statističkih studija provedenih posljednjih mjeseci pokazalo je slabu povezanost klime i koronavirusa - što je vlažnije i toplije, manja je vjerojatnost njegova… više »

OPREZ

Nikako ne preskačite obroke

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Ako ste među onima koji preskaču obroke u namjeri da izgubite višak kilograma, onda trebate znati da takav režim može imati više negativnih nego pozitivnih učinaka. Prejedanje… više »

VITAMINI

Možda vam nedostaje vitamina K?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Iako se rezultati uzimanja vitamina K možda ne vide odmah po uzimanju, on je izuzetno koristan za zdravlje.  Stručnjaci navode kako ljudi uglavnom koriste proizvode s vitaminima C, D, E.… više »

HIT IZ JAPANA!

Pet minuta dnevno plus ručnik i nema boli u leđima!

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Proteklih je dana internet osvojila japanska metoda koja pomaže ublažiti bol u leđima i prema tvrdnjama stručnjaka smanjite struk. Potrebno vam je samo pet minuta dnevno vremena. Ovu hit… više »

ODLIČNO

Izumljen sprej koji dezinficira i štiti od virusa čak tri mjeseca

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Znanstvenici sa Sveučilišta znanosti i tehnologije (HKUST) iz Hong Konga osmislili su sprej koji štiti razne površine od koronavirusa punih 90 dana. Antivirusni sprej… više »

BUDITE ZDRAVI

Kako tijelo reagira ako ne pijemo dovoljno vode tijekom vježbanja

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Dokazano je da sport ima podmlađujući učinak na našu kožu. Zahvaljujući kožnom protoku krvi stanice se obogaćuju kisikom, povećava se proizvodnja kolagena, a bore se smanjuju. Zbog… više »

ZANIMLJIVO

Pomaže li uistinu nikotin protiv koronavirusa?

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Prema novoj francuskoj studiji, pušači bi mogli biti bolje zaštićeni od koronavirusa piše DW. Nikotin naime sprečava vezanje virusa za receptore u stanicama. No jedno… više »

ODLIČAN SAVJET

Platnene maske dezinficirajte glačalom!

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Stručnjaci tvrde da nema potrebe prati platnene maske nakon svakog nošenja, možete ih jednostavno dezinficirati. Istraživanje objavljeno u časopisu "International Society for… više »

ZNATE LI?

Koje maske štite od korone?

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

N95, P1 ili FFP1? Ovo su samo neke od oznaka na zaštitnim maskama, a mnogi ne znaju što se iz njih krije.  Nekoliko je često korištenih regulatornih… više »

MOLIM?!

Korona virus će nas mučiti još dvije godine?

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Koronavirus će se vratiti i ponovo opasno zaprijetiti javnom zdravlju kad se ukinu mjere socijalnog distanciranja pa će one vjerojatno biti potrebne do 2022. godine, objavili su znanstvenici… više »

skrolaj na vrh