Zdravlje nema prethodne stranice
STRAŠNO!!

Gotovo 30 posto djece i adolescenata imaju višak kilograma

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Alarmantno visok broj djece trpi ozbiljne posljedice zbog loše ili nezdrave prehrane, upozorio je UNICEF u ovogodišnjem Izvještaju o stanju djece u svijetu - najmanje… više »

ANALIZA

Rijetke bolesti baš i nisu rijetke

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Svaka rijetka bolest po definiciji zahvaća malen broj ljudi, ukupno ih 300 milijuna danas u svijetu, ili četiri posto populacije, boluje od takvih bolesti, navodi se u izvješću… više »

ZANIMLJIVO

Joga instruktori imaju problema s kukovima

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Popularnost joge ne jenjava, kako zbog fizičke koristi za fleksibilnost i ravnotežu pojedinca, tako i za njegovu duhovnu korist. Zbog toga je prakticiraju milijuni diljem svijeta te iz dana u… više »

ODLIČNO

Novo cjepivo za tuberkulozu spašava milijune

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

Svake se godine u svijetu zabilježi 10 milijuna novih slučajeva tuberkuloze, trenutno vodećeg uzroka smrti od zaraznih bolesti širom svijeta a taj bi se trend mogao preokrenuti čak i… više »

OPREZ

Gazirana pića i menopauza

objavljeno prije 9 dana i 21 sat

Znanstvenici su proučili podatke o konzumaciji gaziranih pića, zdravlju kostiju i prijelomima kod više od 70.000 žena prosječno starih 69 godina. Polovica žena praćena je najmanje 12… više »

OPREZ

Zašto su ospice tako opasne?

objavljeno prije 10 dana i 23 sata

Oboljeti od ospica još je opasnije nego što se do sada znalo zbog toga što ta bolest uništava imunitet koji je do tada organizam stekao na druge bolesti, objavili… više »

STVARNO?

Nema dovoljno dokaza da kanabis ublažava mentalne poremećaje

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Pregledom više znanstvenih studija u sklopu kojih je analiziran utjecaj ljekovitih kanabinoida (aktivni sastojak marihuane) na šest mentalnih poremećaja, znanstvenici su… više »

POMOZITE

Globalne zalihe krvi su nestale

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

Globalne zalihe krvi za spasonosne transfuzije nedovoljne su za ispunjenje potreba i u većini zemalja u svijetu ih kritično manjka, pokazalo je novo istraživanje. Prva detaljna analiza… više »

OPREZNO

Bivši nogometaši izloženi visokom riziku od demencije

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

Kod bivših nogometaša uočen je tri i pol puta veći rizik od razvoja demencije nego kod njihovih vršnjaka iz opće populacije koji su se bavili drugim poslovima, ustanovili… više »

ZAPAMTITE!

Kada su djelotvorni lijekovi za tlak?

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

Da bi terapija za krvni tlak imala najbolje rezultate, tablete bi trebalo uzeti prije odlaska na spavanje, kažu španjolski znanstvenici. Taj jednostavan savjet mogao bi vam sačuvati… više »

DOKAZANO

Artritis definitivno predviđa promjene vremena

objavljeno prije 17 dana i 20 sati

Ljudi s dugotrajnim zdravstvenim problemima poput artritisa više osjećaju bol u dane kada je povišena vlaga u zraku, pokazalo je britansko istraživanje, a prenosi BBC. U narodu… više »

USPJEH

Iskorijenjena su dva od tri virusa uzročnika dječje paralize

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

Svjetska zdravstvena organizacija pozdravila je u četvrtak povijesni korak naprijed prema iskorjenjivanju dječje paralize pošto je stručna skupina potvrdila da je u svijetu… više »

SJAJNO!

Velika nada za oboljele od Alzheimerove bolesti

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Američka farmaceutska tvrtka Biogen u utorak je objavila da je razvila prvi lijek koji bi mogao usporiti razvoj Alzheimerove bolesti. Trenutačno u svijetu ne postoji nijedan lijek takvog tipa… više »

SKINITE KILE

Pretilost povećava vjerojatnost za razvoj astme

objavljeno prije 21 dan i 20 sati

Masno tkivo otkriveno u plućima pretilih osoba moglo bi pojasniti zbog čega je kod njih zabilježena veća vjerojatnost za razvoj astme te im je nerijetko otežano disanje, tvrde australski… više »

ZDRAVLJE

Prevencija pretilosti se isplati

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u Hrvatskoj raste udio populacije s debljinom (indeks tjelesne mase >30). U Hrvatskoj 66% muškaraca i 53% žena ima prekomjernu… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh