Lifestyle nema prethodne stranice
COOL

Vježbe za mozak

objavljeno prije 34 minute i 6 sekundi

Neuroplastičnost mozga se definira kao povećanje ili smanjenje snage sinaptičkih veza između neurona u mozgu, kao odgovor na različita iskustva. Svaki put kada naučimo novu vještinu,… više »

FORA :)

Čudni znakovi visoke inteligencije

objavljeno prije 2 sata i 35 minuta

Ako ste došli u situaciju da se zapitate zbog čega vam smetaju neke stvari koje većina ljudi radi ili imate navike koje ni sami sebi ne znate objasniti, možda ste pametniji nego… više »

SAVJETI

Može li se smršavjeti za tjedan dana?

objavljeno prije 4 sata i 35 minuta

Mršavljenje je samo nekim ljudima jednostavno - ostatak svijeta muku muči s viškom kilograma, a svatko se barem jednom našao u situaciji da ima tjedan dana za skidanje… više »

STVARNO?

Kako produženi vikend utječe na zdravlje

objavljeno prije 19 sati i 35 minuta

Produženi vikend san je svih zaposlenih - svi mislimo da vikendi nisu dovoljni i da nam uvijek treba još koji dodatni dan. I tako nedjelja postaje često jako stresni dan, a… više »

ZANIMLJIVO

Koliko sijedih donosi stres?

objavljeno prije 22 sata i 34 minute

Stres obično optužujemo za sijede - kosa kraljice Marie Antoinette postala bijela preko noći tijekom Francuske revolucije, a puno roditelja je optuživalo svoju djecu da su baš zbog… više »

SAVJETI

Kada se odmarati od vježbanja?

objavljeno prije 1 dan

Ako ste odradili naporan trening u ponedjeljak, u utorak ćete biti umorni. I dalje možete otići u teretanu, ali nećete biti jednako učinkoviti kao jučer. Tad ćete se možda zapitati je li… više »

STVARNO?

Joga skida kilograme učinkovito kao i vježbanje

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Skidanje kilograma nije moguće bez tjelesne aktivnosti, no kada biramo vježbanje, joga nam nije niti na zadnjem mjestu na popisu. Odabrat ćemo intenzivni aerobni trening ili se upisati u… više »

SAVJETI

Mršavljenje na brzaka

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Može li  se u pet dana izbrusiti liniju? Recimo, bliži vam se obiteljsko slavlje, prijateljičino vjenčanje ili neki drugi bitan događaj i želite zabljesnuti u omiljenoj haljini, no… više »

WOW!

Što je mikrobiom i čemu služi?

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Mikrobiom probavnog sustava već neko vrijeme puni novinske stupce nakon što su proteklih godina objavljeni rezultati brojnih istraživanja koji utvrđuju snažnu vezu između mikrobioma i… više »

AHA!

Rad od kuće nije izlika za lijenost

objavljeno prije 2 dana

Premda je 40-satni radni tjedan u uredu najčešće i dalje norma, rad od kuće posljednjih je godina sve učetaliji. Mnoge tvrtke sada svojim zaposlenicima nude opciju rada od kuće, a… više »

SAVJETI

Kako zadržati mladenački ten?

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Bolja elastičnost kože cilj je svih krema i različitih tretmana. Nakon 25. godine koža gubi elastičnost odnosno proteine kao što su kolagen, elastin i glikozaminoglikan. Dodatno se… više »

SAVJETI

Jutarnja rutina za odličan dan

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Jutro definitivno određuje kakav će nam biti dan - u zavisnosti od raspoloženja u koje upadnemo, može bit genijalan, no jednako tako i katastrofalan dan. Stoga, nije na odmet napraviti sve da… više »

STVARNO?

Vladaju li hormoni ženama ili obrnuto?

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Hormonalne promjene u tijelu žene ne utječu samo na njezino psihološko i tjelesno stanje, već i na doživljaj svog partnera, pokazalo je istraživanje, nedavno objavljeno u… više »

ZNATE LI?

Koliko nam stvarno štete cigarete i alkohol?

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

S vremenom, svakodnevno ispijanje malo veće količine alkohola od preporučene može ubrzati proces starenja mozga, pokazuje nova studija. Iako su i prošla istraživanja dala slične… više »

MLJAC

Zašto trebamo jesti bobičasto voće?

objavljeno prije 3 dana

Bobičasto voće odlično je zbog polifenola. Polifenoli su oni tajanstveni spojevi zbog kojih su vino i tamna čokolada dobri za nas. Istraživanja pokazuju da imaju važnu ulogu u… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh