Svijet nema prethodne stranice
WWF ADRIA

Problemi u lastovskom podmorju

objavljeno prije 11 sati i 26 minuta

Preliminarni rezultati istraživanja stanja populacija riba u lastovskom podmorju, koje je ovog tjedna provela svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF, ukazuju na nepovoljan… više »

UPS!

Švicarski ledenjaci se tope nevjerojatnom brzinom

objavljeno prije 20 sati i 13 minuta

"Jedna ekstremna godina slijedi drugu. Ledenjaci u Švicarskoj izgubili su šest posto svojeg volumena u 2022. godini. Međutim, 2023. je zabilježeno četiri posto uništenja,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. listopada

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Na današnji dan 331. pr. Kr. Aleksandar Veliki porazio je perzijsku vojsku u bitci kod Gaugamele. Makedonski generali htjeli su noću zateći Perzijance nespremne, no Aleksandar je… više »

STVARNO?

Koliko love treba za digitalnu transformaciju?

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Ciljevi Digitalnog desetljeća su da do 2030. svaka zemlja članica osigura digitalnu infrastrukturu kako bi kućanstva i poduzeća imala pristup širokopojasnim uslugama brzinama od 1… više »

NAGRADE

Svjetlo na kraju sumorne godine po svjetski mir

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

Nobelova nagrada za mir bit će objavljena u Oslu 6. listopada, što je vrhunac tjedna u kojem svijet saznaje tko su dobitnici najuglednijih svjetskih priznanja. S ratom u Ukrajini koji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. rujna

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Na današnji dan 1452. izdana je Gutenbergova Biblija, jedna od prvih knjiga koje su tiskane u Europi. Johannes Gutenberg bio je njemački tiskar i izumitelj tipografije u Europi. Iako… više »

WWF ADRIA

Ne smijemo dozvoliti da ribari postanu konobari ili ugostitelji

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Bez učinkovitog upravljanja zaštićenim područjima i bez suradnje svih dionika na provedbi buduće Uredbe o zaštiti okoliša, Hrvatska će teško odgovoriti na UN-ovu… više »

RADIONICE

Nestlé u Hrvatskoj ulaže u edukaciju građana na temu otpada od hrane

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Nestlé je simbolično obilježio Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane prvom u nizu besplatnih radionica za građane, koje organizira u okviru četvrte sezone edukativne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. rujna

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Godine 1066. iskrcavanjem normanskih trupa kod Pevenseya počela je borba za englesko prijestolje na koje je pravo polagao Vilim, vojvoda od Normandije. Vilim je osvojio vlast nekoliko tjedana… više »

INOVACIJE

BASF Innovation Hub 2023. produžuje rok za prijave

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Rok prijave za BASF Innovation Hub 2023 produžen je za 14 dana. Zbog velikog interesa startup zajednice i individualnih inovatora prijave su moguće do 13. listopada (u ponoć). BASF ističe… više »

GROZNO

Pisali DIRH-u da ne izdaje suglasnost za štraparijade

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Potaknuta nedavnim slučajem zlostavljanja konja u okolici Karlovca, udruga Prijatelji životinja prijavila je zlostavljače i istaknula da batinanje konja nije bio izoliran slučaj,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. rujna

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Iskrcavši se kraj Bulverhythea u Sussexu s oko 8.500 vojnika normanski vojvoda William I. Osvajač 1066. godine započeo je pothvat koji je u povijesti ostao zabilježen kao zadnja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. rujna

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Opsada Beča ili Prva bitka kod Beča započela 27. rujna 1529., kada je osmanlijska vojska predvođena sultanom Sulejmanom Veličanstvenim, prodrla najzapadnije u Srednju Europu. Osmanlijska… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. rujna

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Mirom u Parizu na današnji dan 1617. godine habsburški nadvojvoda i budući car Ferdinand obvezao se da će protjerati uskoke iz Senja. Uskoci su naseljeni u okolici Otočca i na… više »

CWW 2023

Završila konferencija CWW 2023 o vjetroelektranama

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

Pronalazak rješenja održivog razvoja vjetroelektrana glavni je cilj međunarodne konferencije „7th Conference on Wind energy and Wildlife impacts - CWW 2023" koja se prošli… više »

skrolaj na vrh