Svijet nema prethodne stranice
IRANSKA KRIZA

Summit kao posljednja šansa diplomacije

objavljeno prije 13 sati i 27 minuta

Wolfgang Ischinger je na čelu minhenske konferencije o sigurnosti duže od deset godina. Konferencija je u međuvremenu postala vodeći svjetski forum za pitanja vanjske i sigurnosne politike.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. svibnja

objavljeno prije 21 sat i 26 minuta

Papa Ivan VIII. 879. godine na misi je blagoslovio kneza Branimira, hrvatski narod i zemlju, što je kasnije potvrdio u pismu koje se smatra prvim međunarodnim priznanjem hrvatske… više »

AKCIJA

Aktivno zalaganje za dobrobit životinja u EU

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

S obzirom na to da se način na koji tretiramo životinje i njihova budućnost značajno oblikuju europskim odlukama, koje donose i članovi Europskog parlamenta, udruga Prijatelji životinja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. svibnja

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Godine 325. u Niceji u Bitiniji (današnja Turska), održan je prvi nicejski, odnosno ekumenski crkveni sabor. Sazvan je od strane rimskog cara Konstantina I. Velikog kako bi… više »

IZBORI

Europskim populistima ne treba Trump

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Donald Trump je vjerojatno najmoćniji populist na svijetu i privlači najviše medijske pozornosti. Međutim, to ne znači da je on uveo ideju populizma u današnju globalnu… više »

DOĐITE

Svjetski dan biološke raznolikosti u zagrebačkom ZOOu

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, te Svjetski dan pčela obilježit će se u nedjelju u zagrebačkom Zoološkom vrtu, kako bi se… više »

PITANJE

Što Angela Merkel uopće radi u Hrvatskoj?

objavljeno prije 2 dana i 13 sati

Spiegel Online naslovljava članak pomalo apsurdnom konstatacijom: umjesto na završnici predizborne kampanje njemačkih kršćanskih demokrata u Münsteru "Merkelica promiče… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. svibnja

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Francuska vojska pod zapovjedništvom Luisa d'Enghiena 1643. godine porazila je u bitci kod Rocroia španjolske trupe koje je vodio Francisco de Melo. Bitka je bila dio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. svibnja

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Mamelučki sultan Baibars 1268. godine uništio je križarsku kneževinu Antiohiju. Mameluci su 1250. srušili dinastiju Ajubida, preuzeli vlast u Egiptu i vladali njime gotovo tri… više »

AKCIJA

Više od 40.000 ljudi traži zabranu plastičnih vrećica u Hrvatskoj

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Spomenici diljem zemlje osvanuli su ovih dana s aktivističkim porukama. Desetak statua slavnih, ali i neznanih ličnosti, u znak prosvjeda protiv masovne upotrebe plastičnih vrećica,… više »

EHHH...

EU birokracija - imaginaran ili stvaran problem?

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

„U svojim razgovorima diljem Europe sam došao do spoznaje da je građanima zaista dosta birokracije. I mislim da na tom području nešto moramo učiniti", kaže… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Na današnji dan 1756. Velika Britanija je proglasila rat Francuskoj koji je u povijest ušao kao Sedmogodišnji rat (Pomeranski rat ili Francusko-indijanski rat).… više »

BRRR

Oceani su leglo virusa

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Istraživači su otkrili viruse i na dubini od 4000 metara u oceanima od Sjevernoga do Južnog pola. I premda ih je većina bezopasna za ljude, oni mogu predstavljati opasnost za morski svijet te… više »

POLITIKA

Tko su kandidati za čelo Europske komisije?

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Nakon europskih izbora novog predsjednika ili predsjednicu Europske komisije imenovat će Europski parlament i predsjednici država i vlada. Oni moraju parlamentu predložiti jednog kandidata… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. svibnja

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

Naseljavanje američkog Zapada najviše je ostalo u sjećanju po karavanama naseljenika, koji su putovali u stotinama kola koja su vukli konji. Slike kola poslaganih u krug oko kojih… više »

skrolaj na vrh