Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 5. travnja

objavljeno prije 12 sati i 39 minuta

Pocahontas, princeza indijanskog plemena Powhatana u Virginiji, udala se na današnji dan 1614. za engleskog kolonista i uzgajivača duhana Johna Rolfea. Brak je pridonio smirivanju… više »

WTF?!

Koronavirus u SAD-u: navala na trgovine oružja

objavljeno prije 19 sati i 27 minuta

U dućanu „Greta's Guns" opet se javlja telefonska sekretarica: „Zbog velikog broja poziva trenutno se ne možemo javiti." U trgovini u mjestancu Simi Vallez u Kaliforniji u kojoj… više »

COOL

Gradsku buku najbolje smanjuju četinjače

objavljeno prije 21 sat i 40 minuta

Četinjače su najučinkovitije od 13 vrsta drveća u testovima apsorpcije zvuka provedenima u laboratorijskim uvjetima, a najboljim se pokazao ariš kad se radi o apsorpciji zvuka korom,… više »

SITUACIJA

Novinarstvo pati pod koronom

objavljeno prije 1 dan

Novinari su suspregnuti u kretanju i iznimno im ograničen pristup događanjima, dužnosnicima, političarima i informacijama, piše EUobserver. U međuvremenu, mediji ubrzano gube prihode… više »

ANALIZA

Život poslije korone je već počeo

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Nakon što je platila hranu jedna je češka dama napustila supermarket, platila 50 čeških kruna (1,83 eura) i pokupila svoju bočicu dezinfekcije za ruke iz dezomata.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. travnja

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Sir Francis Drake, čuveni britanski moreplovac i poznati pirat koji je operirao s izričitom kraljevskom dozvolom za pljačku španjolskih brodova, na današnji je dan 1581. godine… više »

WTF?!

Nestao najveći ekvadorski vodopad

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Najveći ekvadorski vodopad čini se da je nestao nakon što je veliki ponor nastao uzvodno i progutao veći dio vode koji se slijevao prema mjestu vodopada. Vodopad San Rafael na rijeci… više »

MA DA?

Otkriveni ostaci prašume kraj Antarktike

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Znanstvenici su otkrili tragove četinjača i paprati na dubini do 30 metara ispod morskog dna u blizini zapadne Antarktike - ostatke prašume stare 90 milijuna godina. Prašume… više »

KOMENTAR

Samo istina vrijedi protiv korone

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

To pokazuje slučaj Kine gdje se virus prvi put pojavio. U startu epidemije, kad su šanse za suzbijanje još bile velike, čelnici Komunističke partije Kine i sigurnosne snage… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. travnja

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Između Saint Josepha u Missouriju i Sacramentoa u Kaliforniji 1860. godine obavljen je prvi uspješni prijenos pošte legendarnog Pony Expressa. Prva poštanska služba koja… više »

IDEMO?

Ostani doma i prihvati Vege izazov

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Prijatelji životinja znaju kako mudrije, zanimljivije i edukativnije prevladati pandemiju koronavirusa COVID-19 zbog koje smo prisiljeni do daljnjega ostati kod kuće. Stoga pozivaju sve da… više »

KOMENTAR

Što je nama naša Kina dala?

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

„To nije bila samo gesta podčinjavanja srpskog predsjednika, to je najava kopernikanskog obrta u srpskoj vanjskoj politici. Kandidat za pristup EU-u se okreće od Europe ka njenom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. travnja

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Sultan Mehmed II. 1453. godine započeo je opsadu Carigrada. S oko 100.000 turskih vojnika i plaćenika Mehmed je nakon pustošenja okolice opkolio drevni grad s kopna, a nakon poraza… više »

ŠTETA

Pandemija ne utječe previše na klimu

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Pandemija nas je natjerala na promjenu načina života - zaustavljen rad u tvornicama, prizemljeni zrakoplovi, pandemija je smanjila zagađenje planeta, ali će slabo utjecati na zaštitu… više »

SJAJNO!

Znanstvenici otkrili bakteriju koja se 'hrani' poliuretanom

objavljeno prije 4 dana

Poznato je da plastika predstavlja sve veći problem za okoliš, dijelom i zato što ju je vrlo teško reciklirati, no znanstvenici su nedavno identificirali bakteriju koja… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh