Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 19. ožujka

objavljeno prije 8 sati i 9 minuta

Mongolskom pobjedom u bitki kod Jamena 1279. godine završena je Song dinastija u carskoj Kini. Bitka se s više od 1.000 brodova te oko 230.000 sudionika smatra jednom od… više »

WWF

Poziv sve gradove i mjesta da se uključe u akciju Sat za planet Zemlju

objavljeno prije 20 sati i 9 minuta

U subotu, 23. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih inicijativa za očuvanje prirode i okoliša, ponovno će okupiti ljude… više »

GOSPODARSTVO

Što je cirkularna ekonomija?

objavljeno prije 1 dan

Kako funkcionira cirkularna ekonomija? Trenutno diljem svijeta dominira model takozvane linearne ekonomije. Što to znači? Sirovine se koristi za proizvodnju raznih stvari koje se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. ožujka

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Francuska se vojska 1871. godine u Parizu pobunila protiv svojih generala Lecomtea i Thomasa, strijeljala ih i pridružila se pariškoj Nacionalnoj gardi i pobunjenim građanima… više »

BRAVO

Strujni krug za više punionica

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

Udruženi u misiji za čišći i zeleniji okoliš, hrvatska nacionalna udruga za e-mobilnost Strujni krug, zajedno s predanim partnerima za distribuciju i ugradnju punjača, pokreće… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. ožujka

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Biskup Patrik, koji je kao mladić otet iz rodnog Walesa i kao rob doveden u Irsku gdje se nakon bijega vratio i proširio kršćanstvo, prema legendi je umro na današnji dan… više »

NAPOKON

Sabor izglasao povijesne promjene za životinje

objavljeno prije 3 dana

Saborski zastupnici u zadnjem danu ovog saziva su izglasali konačni prijedlog izmjena i dopuna Kaznenog zakona, kojim se, između ostaloga, uvodi novo kazneno djelo - napuštanje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. ožujka

objavljeno prije 3 dana i 8 sati

Portugalski moreplovac i istraživač Ferdinand Magellan je 1521. godine sa 150 mornara došao do otoka Homonhon postavši tako prvi Europljanin koji je došao do Filipina.… više »

Dogodilo se na današnji dan – 15. ožujka

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Julije Cezar, najslavniji rimski Imperator, svojim je brojnim vojnim pobjedama znatno proširio vlast Rimskog carstva, a njegova diktatura označila je kraj vrhovne vladavine senata u… više »

COOL

Zamjena za pesticide: ptice i kukci

objavljeno prije 5 dana

Štetočine su odgovorne za oko deset posto gubitaka usjeva svake godine, no njihovo suzbijanje provodi se raširenom upotrebom kemijskih pesticida. Mogu li… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. ožujka

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Antun Mihanović (1796.- 1861.) hrvatski je književnik. Neprolaznu slavu stekao pjesmom "Horvatska domovina" koja je krajem 19. stoljeća postala hrvatska himna. Pjesma je prvi put objavljena… više »

HMMM...

Europski zeleni plan je problematičan?

objavljeno prije 6 dana

Prosvjedi poljoprivrednika, zabrinutost potrošača zbog troškova života i oklijevanje nekih zemalja već potkopavaju ambiciozni plan Europske unije da postane ugljično… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. ožujka

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Papa Aleksandar III. na putu za Veneciju ušao je 1177. godine na bijelom konju u Zadar gdje je, kako je zapisao kroničar u papinoj pratnji, svečano dočekan od naroda i svećenstva uz… više »

EH, DA...

Europa nije spremna za klimatske promjene

objavljeno prije 7 dana

Opasnosti klimatskih prijetnji "rastu brže od naše društvene spremnosti", rekla je direktorica Europske agencije za okoliš (EEA) Leena Ylä-Mononen u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. ožujka

objavljeno prije 7 dana i 8 sati

Tvrđava Klis je 1537. godine, nakon ogorčene bitke pala u ruke Turaka. Nakon pobjede Turci su Petra Kružića, uskočkog kapetana Klisa smaknuli, a samu tvrđavu pretvorili u sjedište… više »

skrolaj na vrh