Svijet nema prethodne stranice
NARAVNO!

Ruska vojska: precijenjena sila

objavljeno prije 13 sati i 38 minuta

Nakon raspada Sovjetskog Saveza Moskva je činila sve kako bi zadržala svoj status supersile i ostala stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a. Budući da taj status nije mogla opravdati svojom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. listopada

objavljeno prije 22 sata i 7 minuta

2. listopada 1608. nizozemski znanstvenik Hans Lippershey izumio je prvi teleskop. Njegovo dvoje djece igralo se sa staklenim lećama te su opazili da je slika jasnija kad se leće stave jedna… više »

LOŠE...

Koralji u Sredozemlju su ugroženi

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Držeći u ruci gole grane gorgonskog koralja, Tristan Estaque iz grupe za očuvanje mora 'Septentrion Environnement', vraća se očajan nakon ronjenja uz obalu Marseillea te AFP-u sa žaljenjem… više »

VEGE

Danas je Svjetski dan vegetarijanstva

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Listopad je poznat kao mjesec u kojemu se slavi ljubav prema životinjama! Počinje Svjetskim danom vegetarijanstva (1. listopada) kada brojni slave izbacivanje životinja sa svojih tanjura.… više »

ANALIZA

COVID-19: kada je pandemija gotova?

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Oktoberfest u Münchenu je u punom jeku. Ne postoje testovi na koronu, nema maski, nema distance. Inače, Corona pravila u Njemačkoj i mnogim drugim zemljama uglavnom su ukinuta. "Nikada… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. listopada

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Na današnji dan 331. pr. Kr. Aleksandar Veliki porazio je perzijsku vojsku u bitci kod Gaugamele. Makedonski generali htjeli su noću zateći Perzijance nespremne, no Aleksandar je… više »

LOŠE...

Kako istjecanje metana ubrzava globalno zatopljenje?

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Metan je glavni sastojak prirodnog plina. Može istjecati u atmosferu iz plinovoda i bušotina, a za njegove emisije u atmosferu 'krivci' su i poljoprivreda te bacanje hrane.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. rujna

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Na današnji dan 1452. izdana je Gutenbergova Biblija, jedna od prvih knjiga koje su tiskane u Europi. Johannes Gutenberg bio je njemački tiskar i izumitelj tipografije u Europi. Iako… više »

OTPAD

Nestlé poziva Hrvate da otpad od hrane pretvore u ljubav

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Nestlé Adriatic na Međunarodni dan osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane pokreće treću sezonu edukativne kampanje Biraj Zeleno koja ove godine dobiva ekstenziju… više »

ŠOKANTNO!

150 000 mrtvih zbog ljudske pohlepe

objavljeno prije 3 dana i 8 sati

Nakon što je u jajima s farme Lukač pronađena salmonela te zbog najave da će vlasnici farme morati ubiti čak 150 000 kokoši, oglasili su se i Prijatelji životinja. U svojem… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. rujna

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Godine 1066. iskrcavanjem normanskih trupa kod Pevenseya počela je borba za englesko prijestolje na koje je pravo polagao Vilim, vojvoda od Normandije. Vilim je osvojio vlast nekoliko tjedana… više »

COOL

Zeleni vodik se traži sve više

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Dogovor uključuje Sjedinjene Države, Australiju i Njemačku, a postignut je na ministarskom sastanku o vodikovoj energiji u Tokiju. Mnoge zemlje, uključujući resursima siromašni… više »

COOL

Studenac misli na mlade

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Studenac, vodeći maloprodajni lanac prema broju prodavaonica u Hrvatskoj, u kojem kupci mogu pronaći „i sitno i bitno", osjeća obavezu integracije i potpore lokalnoj zajednici te svoje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. rujna

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Iskrcavši se kraj Bulverhythea u Sussexu s oko 8.500 vojnika normanski vojvoda William I. Osvajač 1066. godine započeo je pothvat koji je u povijesti ostao zabilježen kao zadnja… više »

STRAŠNO!!

Najgori požari u Amazoniji od 2010.

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

U Amazoniji je od početka mjeseca zabilježeno 36.850 upozorenja o požarima, više nego dvostruko više nego u cijelom prošlogodišnjem rujnu i najviše od rujna… više »

skrolaj na vrh