Svijet nema prethodne stranice
COOL

Njemačka uvodi osnovnu mirovinu

objavljeno prije 4 sata i 29 minuta

"Rasjekli smo veliki čvor", izjavila je predsjednica CDU-a Annegret Kramp-Karrenbauer u Berlinu. Ona je postizanje dogovora objavila skupa s obnašateljicom dužnosti predsjednice SPD-a… više »

12. studenoga

Dogodilo se na današnji dan - 12. studenoga

objavljeno prije 12 sati i 28 minuta

Današnji je dan jedan od onih kada se dogodilo nešto što je preokrenulo povijest cijelog svijeta. Prije 81 godinu na čelno mjesto Komunističke partije Sovjetskog Saveza… više »

LOŠE...

Vodeća gospodarstva zaostaju u zacrtanoj borbi protiv globalnog zagrijavanja

objavljeno prije 20 sati i 46 minuta

Vodeća gospodarstva svijeta još uvijek ne ulažu dovoljno napora kako bi se rast temperature na Zemlji ograničio na 1,5 Celzijevih stupnjeva, kao što je zacrtano Pariškim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. studenoga

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Oporučni glavni nasljednik i Cezarov usvojeni sin Gaj Julije Cezar Oktavijan, vojskovođa Marko Antonije i raniji vođa konjanika Lepid, 43. godine pr.n.e. sklopili su u Bologni trojni savez -… više »

OPREZ

Otpad koji prijeti morskom svijetu

objavljeno prije 2 dana

Daleko u vodama južnog dijela Atlantskog oceana i daleko od južnoafričke obale ronilac Pascal Van Erp izvukao je na površinu odbačeni kavez za jastoge obložen algama i drugim morskim… više »

GODIŠNJICA

Dan kada se srušio Berlinski zid

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Željezna zavjesa koja dijeli Istok i Zapad, komunizam i kapitalizam, mogla se rukom opipati i vidjeti. Njeno otjelovljenje nije bilo od željeza kako je to nazvao Churchill još 1946.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. studenoga

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

U bitki kod Varne osmanske snage su 1444. godine porazile kršćansku vojsku hrvatsko-ugarskoga kralja Vladislava I. Brojčano gotovo trostruko nadjačani europski vitezovi dobro su se… više »

EHHH...

Otapanje leda na Antarktici vjerojatno će ubrzati porast razine mora

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Otapanje leda na Antarktici ubrzava porast razine mora, prema istraživanju koje su objavili u srijedu australski znanstvenici. Tim s Australskog nacionalnog sveučilišta (ANU)… više »

Dosta je bacanja električnih aparata!

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Tehničar Christopher Olk (naslovna fotografija) oprezno vadi pokvareni pogonski uređaj DVD-aparata i ponovo ga vraća natrag. "Ako je pokvarena mehanika ili elektronika, onda to mogu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. studenoga

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Jack Trbosjek (eng. Jack the Ripper) pseudonim je nadjeven serijskom ubojici koji je svoje žrtve ubijao i masakrirao u drugoj polovici 1888. godine. Ime je došlo iz pisma što ga… više »

STVARNO?

Hoće li američka vojska napustiti Njemačku?

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Za Mikea Pompea Njemačka nije nepoznata zemlja: 1986. je kao najbolji student generacije diplomirao na Vojnoj akademiji West Point, a potom otišao u podijeljenu Njemačku. Patrolirao je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. studenog

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Hernan ili Hernando Cortes, španjolski je konkvistador, pustolov i istraživač. Osvojio je 1519.-1521. veliku državu Azteka (današnji Meksiko) za Španjolsku i time znatno… više »

UPOZORENJE!

Znanstvenici proglasili izvanredno stanje za klimu

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Više od 11.000 znanstvenika iz 153 države proglasilo je izvanredno stanje za klimu upozorivši da ono može donijeti "nečuvene patnje" ako se hitno ne poduzme akcija radi očuvanja… više »

EHHH...

Znanstvenici u 2020. predviđaju novi El Nino

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Složen vremenski obrazac El Nino koji obično donosi iznimno obilnu kišu i duga sušna razdoblja u zemljama duž Tihog oceana, od Perua preko Indonezije do Australije, vjerojatno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. studenoga

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Pojam broda duhova nastao je najviše temeljem priče o Mary Celeste, teretnom brodu koji je na današnji dan 1872. godine isplovio iz New Yorka prema Genovi, da bi nakon nepunih… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh