Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 14. srpnja

objavljeno prije 6 sati i 37 minuta

Jurišom i osvajanjem pariške utvrde Bastille 1789. godine započela je Francuska Revolucija. Osvajanje zloglasne tamnice u pariškom predgrađu Saint Antoine, na mjestu gdje… više »

STRAŠNO!!

Uništavanje trpova na otoku Krku

objavljeno prije 13 sati i 23 minute

Prijatelji životinja zaprimili su prijavu o protuzakonitom uništavanju i izronjavanju trpova koje se dogodilo ujutro, u četvrtak 9. srpnja 2020., pokraj plaže blizu Punta na otoku… više »

WWF

Novi dokazi o ilegalnom ulovu morskih pasa i raža na Mediteranu

objavljeno prije 16 sati i 38 minuta

Mnoge vrste morskih pasa i raža, od kojih su neke kritično ugrožene, redovito se nađu u mnogim mrežama i parangalima. Neadekvatno upravljanje i gotovo nepostojeća evidencija o ulovu svake… više »

STVARNO?

I rupe na cesti - zbog korone

objavljeno prije 21 sat i 10 minuta

Zapravo, tko god da je vozio po njemačkim autocestama i usred korone je mogao vidjeti kako su na njima ostali gotovo samo kamioni. Nepriznati junaci pandemije su njihovi vozači koji su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

U ravnici na utoku Korane u Kupu, podno stare gradine Dubovac, 1579. godine osnovan je grad Karlovac čiji je točan datum nastanka poznat jer je relativno mlado naselje. Karlovac je osnovan… više »

MA DA?

Otkriven špijun u Merkeličinom uredu

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Kako je tek ovog četvrtka predočeno u izvješću o djelatnosti njemačke Službe za zaštitu ustavnog poretka, njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer je otkrio kako je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Na današnji dan 1859. godine William Goodale iz Massachutesa patentirao je stroj za proizvodnju papirnatih vrećica. Iako Goodale nije izumio sam stroj, napravio je važne preinake… više »

Globalno zatopljenje
PANIKA?!

Globalno zagrijavanje se ubrzava

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Prosječna globalna temperatura vjerojatno će premašiti zadani cilj od ograničenja porasta do 1,5 stupnja Celzija u odnosu na predindustrijsko razdoblje u barem jednoj od idućih pet… više »

kihanje ka
STVARNO?

Podcijenjena opasnost širenja virusa preko aerosola

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Treba li nositi masku kad se ide u trgovinu? Kad će gostionice i barovi moći ponovo biti otvoreni? Što je s pravilima o rastojanju u restoranima? Kad ćemo ponovo moći bezbrižno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Zheng He, legendarni kineski general i moreplovac, na današnji je dan 1405. godine krenuo u svoje prvo od sedam istraživanja svijeta, oplovivši cijelu obalu Azije sve do… više »

OZBILJNO?

Australija je najgori izvoznik zagađenja CO2

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Između 2018. i 2019. australski izvoz fosilnih goriva porastao je 4,4 posto, pokazuje izvješće pod naslovom "Klimatska tranzicija". U 2019. emisija štetnih plinova iz… više »

FOSILI

Trebaju nam čiste energije

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Guterres je govorio na virtualnom summitu o prijelazu na čistu energiju na kojem su sudjelovali predstavnici 40 zemalja koje predstavljaju 80 posto korištenja energije i emisija… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. srpnja

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Gaj Julije Cezar je tijekom Rimskog građanskog rata 48. godine pr.n.e. u bitci kod Drača u današnjoj Albaniji pretrpio težak poraz od strane Gneja Pompeja, te se prema vlastitom… više »

LOŠE...

Ugroženo 76 posto proizvodnje hrane u Europi

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Sud je proučio učinkovitost mjera Europske komisije (EK), objedinjenih u Inicijativi EU-a za oprašivače u cilju zaštitite pčela, osa, leptira i drugih kukaca, i zaključio da… više »

UPS!

Hoće li permafrost dovesti novu pandemiju?

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Znanstvenici upozoravaju na uznemirujuće pojave na Arktiku. U posljednja dva tjedna temperature su u Sibiru zbog nezapamćenog toplinskog vala dosegnule rekordnih 38 Celzijevih stupnjeva te su… više »

skrolaj na vrh