Svijet nema prethodne stranice
LOŠE...

Vrućine će uskoro ubijati više ljudi nego sve zarazne bolesti skupa

objavljeno prije 12 sati

Privatna neprofitna organizacija National Bureau of Economic Research (NBER), kojom trenutno predsjeda James Poterba s MIT-a, objavila je veliku analizu brojnih… više »

IGRE

Kina i Iran protiv Trumpa, Rusija protiv Bidena

objavljeno prije 18 sati

U neuobičajenoj javnoj objavi, direktor Nacionalnog kontraobavještajnog i sigurnosnog centra Willian Evanina poručio je da te zemlje koriste on-line dezinformacije i druge načine u… više »

UPS!

Sudska tužba protiv svemoćne američke Udruge vlasnika oružja

objavljeno prije 21 sat

Moć i utjecaj američke National Rifle Association (NRA): nakon svakog pokolja i pucnjave u američkim školama ili u javnosti, redovito uspijeva vezama u političkim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. kolovoza

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Prvi teleskop po konstrukciji istovjetan dalekozoru načinio je Galileo Galilei početkom 17. stoljeća: 1609. godine na današnji dan i predstavio ga venecijanskom Senatu. Već početkom… više »

ZNATE LI?

Kako diesel utječe na kvalitetu zraka?

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Bosch objašnjava zašto je dizel ključan za postizanje ciljnih emisija CO2, kako smanjiti emisije dušikovih oksida i koji utjecaj pušači i gume imaju na emisije… više »

BOMBA

Papirnati ždralovi Sadako Sasaki

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Ove godine se obilježava 75. godišnjica bacanja atomskih bombi na japanske gradove Hirošimu i Nagasaki. U Hirošimi je u jednom trenutku ubijeno oko 90.000 ljudi, dok ih… više »

7. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 7. kolovoza

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Makedonski namjesnik u Grčkoj, Antipater, potpomognut vojskovođom Kraterom, 322. godine pr.Kr. pobijedili su pobunjeničku atensku vojsku u bitci kod Kranona čime je završen grčki… više »

KRENI!

Pokrenut Super Izazov 22!

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Udruga Prijatelji životinja, koja već godinama vodi odlično prihvaćen Vege izazov, poziva sve da se pridruže novoj omiljenoj inicijativi u Hrvatskoj! „Ako želite iskušati… više »

NIJE ZG...

Bečki vodič za život bez ambalažnog otpada

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Hrpa prepunjenih kanti za smeće: koronavirus je zorno pokazao koliko se ambalaže od prehrambenih proizvoda može nakupiti u kućanstvu kada svi ostanemo doma. Grad Beč odlučio je stati na kraj… više »

ANALIZA

Kome koriste fake news o koroni?

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Dobro došli u svijet korona-fake-news. U tom svijetu je "korona virus ciljani akt bio-terorizma kojim NATO želi pobijediti Rusiju. Njegovo širenje u Italiji moglo je biti… više »

STRAŠNO!!

Prije 75 godina bačena atomska bomba

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Zbog protuepidemijskih mjera, ulazak u Memorijalni park mira na komemorativnu svečanost ove je godine bio ograničen samo na preživjele i njihove obitelji. S obzirom na značaj 75. obljetnice… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. kolovoza

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Prvi Venecijanski Filmski Festival (Italian Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia), ujedno i najstariji filmski festival na svijetu, otvoren je 1932. godine. Od tada se… više »

SUPER

Sateliti otkrili nove kolonije carskih pingvina

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

Njihove lokacije otkrivene su zahvaljujući zatamnjenju ledenog pokrova ptičjim izmetom, prenosi BBC. To otkriće povećava procjene o broju carskih pingvina za pet do 10 posto na možda i… više »

EHHH...

Teška vremena za kruzere

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Jedno od prvih žarišta korone je i bio kruzer Diamond Princess koji je još u veljači stavljen u karantenu u luci Yokohama. Kako su nedavno otkrili znanstvenici, čin se… više »

5. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 5. kolovoza

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Legendarni škotski odmetnik, nacionalni junak i vođa Škota u Ratovima za škotsku nezavisnost William Wallace, 1305. godine zarobljen je od strane svojih ljutih protivnika… više »

skrolaj na vrh