Svijet nema prethodne stranice
GROZNO

Zbog klimatskih promjena oceani ostaju bez kisika

objavljeno prije 6 sati i 49 minuta

Klimatske promjene i onečišćenje istiskuju kisik iz oceana, prijeteći opstanku brojnih ribljih vrsta, zaključili su, u sklopu dosad najvećeg istraživanja ovog tipa stručnjaci… više »

STVARNO?

Njemačka zadržava dodatne granične kontrole

objavljeno prije 9 sati i 21 minutu

Ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer je početkom studenoga branio početak oštrijih kontrola na njemačkim granicama i najavio produžetak ovih mjera. Od tada policija može direktno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. prosinca

objavljeno prije 17 sati i 20 minuta

Nakon japanske okupacije Mandžurije u Kini je došlo do stvaranja pokreta otpora koji je polako preuzimao kontrolu nad ostatkom zemlje. 1941. godine kineske su vlasti službeno objavile… više »

FORA

Brzine vjetra su sve veće

objavljeno prije 23 sata i 20 minuta

Novo istraživanje ukazuje na to da se globalno brzina vjetra znatno povećala od 2010. nakon desetljeća smanjenja brzine, što je vrlo dobra vijest za industriju energije vjetra, ističu… više »

USPJEH

Njemačka: useljenička zemlja s uspješnom integracijom?

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Povjerenica njemačke vlade za pitanje intergacije Annette Widmann-Mauz (CDU) smatra da je integracija u Njemačkoj na dobrom putu. "Savezna Republika Njemačka je useljenička zemlja i sposobna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. prosinca

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Pape često spominjemo u ovoj rubrici, pa je tako 1854. godine Pio IX proklamirao dogmu o bezgrešnom začeću, kako bi stao na kraj spekulacijama koje su stalno dolazile iz raznih… više »

ŽALOSNO

Klimatske promjene učinile su Alpe opasnima

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Mont Blanc i Matterhorn dvije su najpoznatije planine na Alpama i znanstvenici kažu kako ih klimatske promjene iz korijena mijenjaju povećavajući opasnost od odrona kamenja i pokreta… više »

ANALIZA

NATO vidi Kinu kao mogućeg protivnika

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

U završnoj deklaraciji summita NATO-a u Londonu Kina se po prvi put spominje kao moguća prijetnja Savezu. "Mi shvaćamo da njezin rastući utjecaj i njezina međunarodna politika za nas… više »

Dogodilo se na današnji dan – 7. prosinca

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Marko Tulije Ciceron bio je odvjetnik, politički teoretičar, državnik, filozof i najveći rimski govornik. Poslije Cezarove smrti dolazi na čelo republikanske senatske stranke i govori tzv.… više »

NEDOVOLJNO

Globalni rast emisije CO2 je usporio

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

Pad potrošnje ugljena u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi pomogao je usporiti rast globalnih emisija ugljičnog dioksida ove godine, a tome je pridonijela i slabija potražnja za… više »

ANALIZA

Putin razvija digitalnu diktaturu

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Prema novom ruskom zakonu o medijima rusko Ministarstvo pravosuđa može goniti pojedine blogere i novinare, ali i svakog korisnika društvenih medija, kao „stranog agenta".… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. prosinca

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Enciklopedija Britanika (engl. Encyclopædia Britannica) je sveobuhvatna enciklopedija nastala na engleskom jeziku. Vlasnik enciklopedije je „Korporacija Britanika". Prvo izdanje… više »

VOLONTERI

Film i druženje povodom Dana volontera

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, udruga Prijatelji životinja organizira druženje volontera, članova i svih zainteresiranih za rad Udruge. Uz toplo varivo,… više »

ANALIZA

Rođendanski summit NATO-a u sjeni nesuglasica

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Malo je vjerojatno da je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg očekivao nekakvu ispriku od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona kada su se njih dvojica susreli u Parizu. Njih dvojica su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. prosinca

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Gotovo da i nema američkog filma u kojem se ne spominje neko bratstvo ili sestrinstvo s fakulteta. Prva takva organizacija osnovana je na današnji dan 1776. godine na College of… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh