Svijet nema prethodne stranice
19. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 19. srpnja

objavljeno prije 5 sati i 57 minuta

19. srpnja točno je 200. dan u godini (201. u prijestupnim godinama) u Gregorijanskom kalendaru. 64. poslije Krista na ovaj je dan započeo požar u dijelu starog Rima u kojem su bili… više »

KOMENTAR

Hrvatska: "Zemlja koja najradije ne bi prestala slaviti"

objavljeno prije 21 sat i 58 minuta

„Vjerojatno nikad u povijesti sporta jedna nacija nije toliko slavila jedan poraz", tvrdi dnevnik Berliner Zeitung u svom osvrtu na slavlje koje su građani Hrvatske pripremili svojim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Pape kroz povijest nisu uvijek opravdavali svoje mjesto među vjernicima, no nepogrešivost pape uvedena je tek na Prvom vatikanskom koncilu na današnji dan 1868. godine. Koncil… više »

KOMENTAR

Hoće li Trump izdati Zapad?

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Donald Trump želi s Vladimirom Putinom razgovarati u četiri oka. Samo njih dvojica, i po jedan prevoditelj. Dakle, na sastanku neće biti političkih savjetnika ni protokolarnog osoblja. To… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Sudionici Četvrtog križarskog rata 1203. godine započeli su s opsadom Carigrada. Nakon neuspješnog Trećeg križarskog rata i raspada kršćanske vladavine na području Svete zemlje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Islamski prorok Muhamed je 622. godine sa svojim sljedbenicima, uslijed progona i pritisaka koje su nad njima vršili mekanski idolopoklonici, krenuo na hidžru (preseljenje) iz Meke u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. srpnja

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Ujedinjene vojske Kraljevine Poljske i Velike grofovije Litve 1410. godine u bitci kod Grünwalda nanijele su težak poraz moćnom Teutonskom Redu. Združenu slavensku vojsku predvodio je… više »

MA DA?

Starbucks se odriče slamki?

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Starbucks planira do 2020. povuči iz upotrebe plastične slamke kako bi pridonio smanjenju zagađenja okoliša plastičnim otpadom, prenosi BBC. Namjeravaju na više od 28 tisuća… više »

SLAVA

Njemački mediji objašnjavaju "čudo zvano Hrvatska"

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Obično se, radeći pregled tiska na njemačkom o Hrvatskoj ili nekoj temi iz Hrvatske, čovjek mora debelo namučiti da bi našao suvisle, informativne tekstove duže od obične agencijske… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. srpnja

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Jurišom i osvajanjem pariške utvrde Bastille 1789. godine zapo?ela je Francuska Revolucija. Osvajanje zloglasne tamnice u pariškom predgra?u Saint Antoine, na mjestu gdje… više »

POLITIKA

NATO – povratak u normalu

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

Veliki razdor u NATO-u, čega su se mnogi tjednima pribojavali, na kraju je izostao. Donald Trump nije najavio ni povlačenje iz Saveza niti povlačenje američkih vojnika iz baza u Njemačkoj.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. srpnja

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

U ravnici na utoku Korane u Kupu, podno stare gradine Dubovac, 1579. godine osnovan je grad Karlovac čiji je točan datum nastanka poznat jer je relativno mlado naselje. Karlovac je osnovan… više »

STRAŠNO

Svijet postaje sve opasnije mjesto

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Većina ljudi misli da je svijet danas opasniji nego što je bio prije dvije godine, dok raste zabrinutost zbog politički motiviranog nasilja i oružja za masovno uništenje,… više »

INTEGRACIJE

Summit bez pitanja – i bez odgovora

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Bila je to groteskna scena. U ponedjeljak, na dan otvaranja Summita o Zapadnom Balkanu na istoku Londona, nije bilo domaćina - britanskog šefa diplomacije. Boris Johnson je imao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. srpnja

objavljeno prije 7 dana i 5 sati

Na današnji dan 1859. godine William Goodale iz Massachutesa patentirao je stroj za proizvodnju papirnatih vrećica. Iako Goodale nije izumio sam stroj, napravio je važne preinake… više »

skrolaj na vrh