Svijet nema prethodne stranice
ZNANJE

Njemačka sve omiljenija kao mjesto za studij

objavljeno prije 7 sati i 55 minuta

Prema najnovijim podacima Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) za zimski semestar 2017/18 je u ovoj zemlji bilo 375 tisuća studentica i studenata iz inozemstva. 83% upitanih je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. kolovoza

objavljeno prije 15 sati i 54 minute

Mayflower je već neko vrijeme bio na obalama Amerike i nova naseobina puritanaca se razvijala prilično dobro. No, sve do današnjeg dana 1587. godine nisu bili pretjerano sretni u Novom… više »

OD DAVNINA...

Špiljski medvjed izumro je zbog ljudi?

objavljeno prije 22 sata i 42 minute

Dolazak ljudskih predaka u Europu prije otprilike 40.000 godina poklopio se s izumiranjem špiljskog medvjeda, otkrili su znanstvenici, prenosio je u petak BBC. Novi dokazi pokazuju da… više »

STRAŠNO!!

Mikroplastika je svuda, pada i sa snijegom

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Mikroplastika je sveprisutna, šokirani su znanstvenici koji su otkrili da čak i na Arktiku mikroskopske čestice plastike padaju s neba zajedno sa snijegom, otkrila je studija.… više »

PITANJE

Rusko čudo od oružja – stvarnost ili znanstvena fantastika?

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Ruski predsjednik Vladimir Putin je svoje novo čudo od oružja prvi put spomenuo 1. ožujka 2018. u svom obraćanju naciji. Tom prilikom pokazao je video-animaciju na kojoj se vidi krstareća… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. kolovoza

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Robert Fulton, nakon što je upoznao izumitelja parnog stroja Jamesa Watta u Engleskoj, bacio se na novu znanost, strojarstvo, pokušavajući naći primjenu za tu vrstu pogona na… više »

EKOLOŠKI...

Opasno putovanje pod zastavom Grete Thunberg

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Greta Thunberg  krenula je na svoje avanturističko putovanje. Ona odbija letjeti avionom, već se odlučila na opasno putovanje jedrilicom preko Atlantika, kako bi u rujnu u New Yorku… više »

KOMPLICIRANO

Može li Boris Johnson biti smijenjen u posljednji trenutak?

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Dan „tvrdog" Brexita 31. listopada se neumoljivo približava, ali ne postoje niti naznake kako bi u posljednji trenutak moglo doći do nekakvog sporazuma između EU i Velike Britanije.… više »

16. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 16. kolovoza

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Godine 1863. je na današnji dan potpisana Proklamacija o emancipaciji kojom su oslobođeni robovi u pobunjenim južnjačkim državama. Abrahamu Lincolnu ukidanje ropstva bilo je gotovo… više »

UŽAS!

Sve je manje slatkovodnih životinja

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

Populacija slatkovodnih životinjskih vrsta drastično je pala u posljednjih 40 godina, kaže se u izvješću berlinskog Leibnizova instituta. Broj pripadnika vrsta koje teže više od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. kolovoza

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Sredinom IX st. Škoti i Pikti sjedinili su se i, pod kraljem Kennethom Mac Alpinom, osnovali ćdržavu, koja je obuhvaćala vei dio Škotske sjeverno od rijeka Forth i Clyde.… više »

Plastični otpad
BRAVO

Kanađani pretvaraju plastični otpad u gorivo

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Sparta Group, inovativna kanadska tvrtka uspješno provodi pilot projekt "Phoenix" i od sveprisutnog plastičnog otpada proizvodi dizel gorivo i benzin. Iz tvrtke su priopćili da… više »

TRUMP UDARA

Američki „Green Card“ sad još samo za imućne

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Novim pravilima se želi omogućiti boravak u SAD onima koji tu teže postići „idealnu samodostatnost i osobnu odgovornost", objavio je vršitelj dužnosti direktora, za migrante… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. kolovoza

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Turska vojska je 1715. godine poražena u pokušaju opsade Sinja u spomen na što je osnovana poznata Sinjska alka. Tursko-mletački ili Mali rat, koji je trajao oko četiri godine,… više »

LOŠE...

Klimatske promjene poskupljuju hranu

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Klimatskih promjene utječu na promjenu zemljinog tla, što dovodi do začaranog kruga, a posljedica svega je da je hrana sve skuplja, ima je sve manje i opada njena nutritivna… više »

skrolaj na vrh