Svijet nema prethodne stranice
KOMENTAR

Što sad? Četiri scenarija za Brexit

objavljeno prije 12 sati i 56 minuta

„Odgovornost svakog od nas je u ovom trenutku, pred povijesnu odluku koja će odrediti budućnost naše zemlje generacijama, ogromna", rekla je konzervativna premijerka Theresa May… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. siječnja

objavljeno prije 20 sati i 55 minuta

Veliki engleski pomorac i istraživač, James Cook, je 14. siječnja 1773. prije svih drugih prešao arktički krug. Tražio je kontinent južno od Nove Nizozemske i došao do… više »

PROBLEMI

Britanski parlament odbio plan za Brexit Therese May

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Britanski zastupnici uvjerljivom su većinom u utorak navečer odbacili plan za Brexit premijerke Therese May, izazvavši političku neizvjesnost koja bi mogla dovesti do… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. siječnja

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Ivan IV., poznatiji pod imenom Ivan Grozni, bio je prvorođeni sin tada već staroga velikog kneza Moskve Vasilija III. . U trenutku očeve smrti 3. prosinca 1533. godine Ivan IV ima samo 3… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. siječnja

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Prethodnica današnje engleske kraljice po imenu Elizabeta I. okrunjena je u Westminster Abbey na današnji dan 1559. godine i započela tako dugogodišnju vladavinu punu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. siječnja

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Današnji dan kroz povijest bio je prilično sklon malim stvarima koje čine život bizarnijim, no ponekad i ljepšim. Među prve definitivno spada događaj iz 1699. godine kada je… više »

VRUĆE...

Prošla godina četvrta najtoplija u povijesti mjerenja

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Prošla je godina bila četvrta najtoplija u povijesti mjerenja, nastavljajući trend zagrijavanja Zemlje zbog stakleničkih plinova, objavila je u ponedjeljak europska agencija za… više »

AKCIJA

„Žuti prsluci“ osnivaju stranku

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Jacline Mouraud za novine Figaro kaže da je njezin cilj da se Francuzima ponudi još jedna alternativa tako što će se njezin pokret razlikovati od tradicionalnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. siječnja

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Ljudska prava i borba za njihovu zaštitu uvijek su važni koraci u razvoju nekog društva, pa se tako današnji dan bilježi po nekoliko bitnih događaja. Prvi sindikat… više »

LOŠE

Raste emisija CO2 u SAD

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Emisija ugljičnog dioksida (CO2) u SAD-u porasla je tijekom 2018. za 3,4 posto, što je drugi najviši porast na godišnjoj razini u zadnjih dvadeset godina, pokazalo je… više »

RASPLET?

Sudbinski trenutak za Veliku Britaniju

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Teško da postoji neki zastupnik u Donjem domu britanskog parlamenta koji ne osjeća teret povijesnog značenja koji ima glasanje idućeg tjedna. Njegov ishod će obilježiti sudbinu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. siječnja

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Europa je svoje muzeje počela otvarati još u srednjem vijeku, dok je SAD tu zaostao u skladu sa svojim kasnim nastankom. Još i prije nego što su postali neovisna država,… više »

Dogodilo se na današnji dan – 11. siječnja

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Hrvatski narodni preporod bio je nacionalno-politički i kulturni pokret koji se razvio u prvoj polovici 19. stoljeća pod utjecajem sličnih pokreta u drugim zemljama Habsburške… više »

PRIPREME

Jačanje desnog saveza pred europske izbore

objavljeno prije 7 dana i 12 sati

Susret talijanskog potpredsjednika vlade Mattea Salvinija s predsjednikom poljske stranke Pravo i pravda (PiS) Jaroslawom Kaczynskim jača desne saveze koji već postoje u Europi. Već godinama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. siječnja

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Gaj Julije Cezar izabrao je baš današnji dan 49. godine prije Krista za kršenje pravila rimskog Senata po kojem niti jedan general nema pravo sa svojim trupama prijeći… više »

skrolaj na vrh