Svijet nema prethodne stranice
LOŠE...

CO2 u atmosferi vjerojatno će zabilježiti najveći godišnji rast

objavljeno prije 1 sat i 44 minute

Koncentracija ugljičnog dioksida u atmosferi ove će godine označit će jedan od najvećih godišnjih porasta od početka mjerenja 1958. dijelom i zbog australskih požara, pokazalo je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. siječnja

objavljeno prije 18 sati i 56 minuta

Sumanuti rimski car Gaius Caesar, znan i kao Kaligula, nakon što je konja proglasio rimskim senatorom i zapalio cijeli grad, prema legendi skladajući stihove uz liru pritom, dojadio je… više »

MLJAC :)

Veganuary se zahuktava

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Svjetski popularna organizacija Veganuary od 2014. godine u siječnju poziva na promjenu životnih navika okretanjem suosjećajnijem načinu života kroz vegansku prehranu. Ideja… više »

BRAVO

Njemačka pripremila skoro 5 milijardi eura za kompenzacije zbog ukidanja ugljena

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Njemačka vlada izdvojit će 4,81 milijardu eura kako bi podržala radnike koji se bliže mirovini, a koji će izgubiti posao zbog plana da zemlja prekine koristiti smeđi ugljen do 2038. godine.… više »

ANALIZA

Koliko je stvarno opasan koronavirus?

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Koliko brzo se širi nova bolest? Iznenađujuće brzo. Kineska državna televizija CCTV je javila da od utorka (21.1.) ima još 77 potvrđenih slučajeva zaraze, tako da je od njezinog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. siječnja

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Islamski kalendar stupio je na snagu upravo na današnji dan 638 godine, prema odredbi drugog kalifa Umara, a računa se od prve Hidžre, tj. selidbe proroka Muhameda iz Meke u Medinu.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. siječnja

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Hrpica otoka usred ničega krajem prošlog stoljeća izazvala je rat Argentine i Velike Britanije, štoviše Margaret Thatcher poslala je flotu razarača i nosača aviona da… više »

DILEME

Grijanje bez ugljena, nafte i plina - kako je to moguće?

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Grijanje na ugljen, naftu i plin uzrokuju oko četvrtine svih ispušnih plinova koji globalno dovode do efekta staklenika. To se može promijeniti, kaže Wolfgang Feist, osnivač… više »

UKLJUČITE SE

Petarde: nepobitni razlozi za zabranu i poziv na javnu raspravu

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Udruga Prijatelji životinja ostavila je svoje komentare za zabranu petardi na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim… više »

PITANJE

Može li u SAD-u jedna žena pobijediti Trumpa?

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

„Žene u politici i dalje se suočavaju s posebnim preprekama, poput one jesu li dovoljno simpatične", izjavila je za DW Sheri Berman, politologinja s Barnard Collegea u New Yorku. Ali,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. siječnja

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Revolucija jede svoju djecu, kaže izreka, no obično se prije toga dobro najede onih protiv kojih je i podignuta. Francuska je revolucija prvo dobro doručkovala kralja Louisa XVI, koji je na… više »

LOŠE...

Hidroelektrane uništavaju bioraznolikost

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Izgradnja sve većeg broja hidroelektrana u jugoistočnoj Europi mogla bi izazvati neprocjenjive štete po globalno važne točke biološke raznolikosti, upozoravaju stručnjaci u… više »

TUŽNO

Čudnovati kljunaš na rubu izumiranja

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Čudnovati kljunaš na rubu je izumiranja, pokazala je studija znanstvenika sa Sveučilišta Novi Južni Wales. Čudnovati kljunaš ili platipus jedinstvena je vrsta sisavca… više »

ANALIZA

Ciljana ubojstva bi mogla postati normalna pojava

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

3. siječnja 2020. američki dronovi su ubili iranskog generala Sulejmanija. 23. kolovoza 2019. u Berlinu je ubijen čečenski emigrant Zelimkan Kangošvili - navodno ga… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. siječnja

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Razmišljanja o parlamentarnoj demokraciji nestala su sa starim Grcima i trebalo im je prilično dugo da se ponovno pojave. Tek, ili možda već, 1265. godine sazvan je prvi britanski… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh