« Komentari
objavljeno prije 10 godina
ZEMLJA (NE)ZNANJA

Ukida se većina dodatnih bodova za upis u srednje škole

Kad ne znaš kako bi, onda ukini sve, to je deviza koja još jednom pokazuje svu nesposobnost aktualne vlasti da rješava probleme

Nije tome bilo tako davno kad se Željko hvalio svojim sportskim postignućima
Nije tome bilo tako davno kad se Željko hvalio svojim sportskim postignućima (Arhiva)
Više o

glazbena škola

,

upis u srednje škole

,

dodatni bodovi

Upis u srednje škole ove će godine biti neočekivano dodatno zakompliciran, jer, eto, ako vam dijete ide u glazbenu školu ili na sport, naš vrli ministar (ne)znanja Jovanović ukinuo je dodatne bodove za ove aktivnosti.

Jedini dodatni bodovi mogu se osvojiti na natjecanjima iz znanja u sklopu osnovnih škola, dok kategorizirani sportaši, djeca koja pohađaju glazbene ili plesne škole ili uče drugi strani jezik u osnovnoj školi neće dobiti - ništa.

Prijave za upis u srednje škole putem interneta počinju 26. svibnja, dok se finalne liste želja zaključavaju 25. lipnja.

Što reći na još jednu odluku koja pokazuje svu nesposobnost i potpuno nerazumijevanje obrazovanja od strane ministra kojem je to posao? Ništa, sjedi i plači, a kako će se djeci za prosjek bodovati ocjene već od četvrtog (?!) razreda osnovne škole, profesorima bi bilo najbolje da već sada krenu na bolovanje.

Treba li ponavljati da su glazbene i plesne škole stvarno ŠKOLE, a ne tečajevi i da su jedini način da postanete glazbenik i plesač? Treba, ali kako u obrazovanju nema Mamića ni UEFE, većina Hrvata i dalje će morati plesati kako nesposobni, neinteligetni i pokvareni sviraju. 

Pa ti izađi na izbore ... alternativa ovome zlu koje nas sada tlači je Karamarko, što znači da je krajnje vrijeme za masovnu emigraciju.

Najbjednije od svega zvuči ministrovo pametovanje na primjedbe da će se zbog ovog bodovanja djeca ispisivati iz glazbenih i plesnih škola i sa sporta. Rekao je da to znači da su se upisivali na dodatne aktivnosti samo zbog bodova. Mada takvih slučajeva ima, i roditeljima koji tjeraju djecu u glazbene škole samo radi bodova zacijelo fale daske u glavi, djeca će se ispisivati zato jer će morat štrebati kao manijaci da bi imali 5.0 (od četvrtog razreda!!) i NEĆE IMATI VREMENA ZA SPORT I GLAZBENE ŠKOLE.

Piše: Metronom
28.04.2014. 15:13:42
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    peder
    03.06.2014. 15:36
    Treba uvesti dodatne bodove za one koji pišu ćirilicom.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh