Žene nema prethodne stranice
ZNATE LI?

Zašto je kalcij važan za adolescentne žene

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

Kosti su poput temeljnih stupova našeg tijela; trebali bismo ih njegovati i osigurati da imaju sve što im je potrebno da ostanu u top formi. Intimina se udružila s… više »

PROBLEMI?

Ženima je problem i manje alkohola

objavljeno prije 8 dana i 9 sati

Agencija UN-a sa sjedištem u Ženevi priopćila je da postoje dokazi da su muškarci, žene i manjinske skupine različito pogođeni štetama povezanima s alkoholom te da je… više »

EH, DA...

Žene i dalje zarađuju manje od muškaraca

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Dok se svijet priprema za obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena, prigodno je na trenutak zastati i razmotriti trenutačnu situaciju u pogledu plaća muškaraca i… više »

PROBLEMI...

Debljamo li se od policističnih jajnika?

objavljeno prije 17 dana i 12 sati

Policistični jajnici, odnosno sindrom policističnih jajnika česta je dijagnoza u žena, a usko je vezan uz pretilost. Ovaj poremećaj zahvaća spolni sustav, ali remeti i funkciju različitih… više »

STVARNO?

Žene i psihopatija: Razbijanje mitova i stvarnost

objavljeno prije 21 dan i 10 sati

Psihopatija je kompleksno psihijatrijsko stanje koje je dugo povezano s muškarcima, no istraživanja su sve češće pokazala da žene također mogu biti psihopati, iako u manjem… više »

SAVJETI

Kegelove vježbe za početnike

objavljeno prije 27 dana i 11 sati

Kegelove vježbe su vježbe fokusirane na mišiće zdjeličnog dna koji podupiru maternicu, crijeva i mokraćni mjehur. Kao i svaki drugi mišić u tijelu, mišiće zdjeličnog dna… više »

ZNATE LI?

Što je zdravi vaginalni mikrobiom?

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Jedan od najvažnijih sastavnih dijelova općeg zdravlja žene je vaginalno zdravlje. Intimina se udružila s dr. Susannom Unsworth kako bi dodatno objasnila što znači zdrav vaginalni… više »

BAŠ TAKO!

Prioriteti djevojaka generacije Z su psihičko zdravlje i samopouzdanje

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

U vrijeme kada je generacija Z postala središnji fokus za brojne brendove, postoji uobičajena percepcija da razumijemo kako ti mladi ljudi razmišljaju i što im je… više »

ZA ŽENE...

Kako se oporaviti od prekida veze

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Prekid veze može biti izuzetno bolan i izazovan period u životu, ali važno je zapamtiti da postoji svjetlo na kraju tunela. Oporavak od prekida zahtijeva vrijeme, samopouzdanje i posvećenost… više »

SAVJETI

Komična strana menstruacije

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Dosta je bilo ozbiljnih razgovora o menstruaciji. Vrijeme je da prihvatimo komični kaos koji dolazi s njom i koji nam pomaže destigmatizirati temu i stvoriti zajedničko iskustvo s kojim se… više »

SAVJETI

Sve što bi žene trebale znati o opakoj bolesti

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

U kompleksnosti ženskog zdravlja, razumijevanje raka grlića maternice nije samo izbor; ovo je važno poglavlje u priči svake žene. INTIMINA pruža ženama važne uvide u zdravlje grlića… više »

SAVJETI

Hormonska nadomjesna terapija i najčešće zablude

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Očekuje se da će se svjetska populacija žena u menopauzi i postmenopauzi do 2030. godine povećati na 1,2 milijarde, s 47 milijuna novih žena svake godine. Imajući to na umu, Intimina se… više »

ZIMSKE MUKE

Kako niske temperature utječu na menstrualne bolove

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Dok zima postaje hladnija iz dana u dan, mnoge osobe, posebice one koje imaju menstruaciju, bore se s neočekivanim izazovima. Osim očigledne borbe sa snijegom i niskim temperaturama, postoji… više »

IZVJEŠĆE EU

Većina govora mržnje na internetu usmjerena protiv žena

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Internet postaje sve gore mjesto, pogotovo ako ste žena i ne uklapate se u neke "standarde" koje je ova civilizacija "propisala", najjednostavnije rečeno... žene se tlači i vrijeđa na… više »

SAVJETI

Tajne koje žene često čuvaju od muškaraca

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Životni odnosi su kompleksna mreža emocija, iskustava i povjerenja. Iako je temelj svake zdrave veze međusobno povjerenje, postoje trenuci kada žene čuvaju određene stvari od svojih partnera.… više »

skrolaj na vrh