Žene nema prethodne stranice
NEZGODNO

Ashermanov sindrom: rijetko stanje koje se može dogoditi svakome

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Ashermanov sindrom je stvaranje ožiljnog tkiva (adhezije ili sinehije) u maternici. Te se priraslice povezuju unutar maternice, spajaju suprotne stijenke i smanjuju volumen maternice.… više »

NARAVNO!

Ponosno i glasno prihvatite menstruaciju i u školi

objavljeno prije 23 dana i 12 sati

Školsko zvono samo što se nije oglasilo, pa je vrijeme da proslavimo uzbudljivo putovanje kroz obrazovanje, prijateljstvo i samospoznaju. No, postoji i jedna važna tema koja… više »

EH, DA...

Ljetni vodič za razumijevanje i liječenje vaginalnih gljivičnih infekcija

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Gljivična infekcija, također poznata kao soor, može biti neugodno i uznemirujuće stanje za mnoge žene. Iz ovog razloga, Intimina za zamolila svoju medicinsku stručnjakinju, dr. Susann… više »

MITOVI

Ako dotaknete cvijeće tijekom menstruacije, uvenut će?

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

U 20-ima prošlog stoljeća, bečki doktor Bela Schick stvorio je teoriju kako menstrualna krv i njezini sastojci imaju toksični učinak na ljudsko tijelo (i šire). Sve je počelo… više »

ZANIMLJIVO

Intrigantan fenomen - zamjenska menstruacija

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Zamjenska menstruacija je rijetko stanje u kojem žena tijekom menstrualnog ciklusa doživi krvarenje iz drugih područja osim maternice. Ovaj fascinantan fenomen može se manifestirati kao… više »

ZANIMLJIVO

Sinkronizacija menstruacije: stvarnost ili mit?

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Možda ste čuli za to ili čak doživjeli - sinkronizacija ciklusa. O čemu se radi? Sinkronizacija menstruacije ili sinkronija je kada se menstrualni ciklusi dviju ili više osoba s… više »

UPS

Što su Braxton Hicksove kontrakcije ili lažni trudovi?

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Već od sredine trudnoće možete osjećati blage kontrakcije maternice koje su samo pripreme za porod. Većina trudnica iako ima kontrakcije, one su toliko slabe da ih do 30. tjedna trudnoće jako… više »

ZDRAVLJE

Preosjetljivost na progesteron

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Progesteron je član skupine steroidnih hormona koji se nazivaju progestini. Ovaj hormon je neophodan za regulaciju menstrualnog ciklusa i održavanje rane trudnoće. U rijetkim slučajevima,… više »

STVARNO?

Ljetni ženski problemi

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Ljeto samo što nije počelo, a s njime i dugi dani na plaži, preplanulost, no, nažalost ljeto mnogima označava i upalu mjehura. Zašto su neki skloniji dosadnim i iritirajućim… više »

PRIPAZITE

Žene ne bi trebale raditi ove stvari blagdanima

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Svaki blagdan ima neke svoje stvarčice koje bi trebali jednostavno duboko zakopati u podrum i niti slučajno ih ne vaditi van, da ne bi bilo da ste napravili nešto čega bi se poslije… više »

SAVJETI

Zašto samo Španjolci imaju menstrualni dopust?

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

INTIMINA je povodom nadolazećeg Dana menstrualne higijene lansirala duhovitu kampanju s beskorisnim lekcijama španjolskog kako bi se ukazalo na najčešće izgovore koji… više »

RJEŠENJA

Kako se riješiti nadutosti tijekom PMS-a

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Zadržavanje vode, također poznato kao nadutost, čest je problem mnogih žena tijekom menstruacije. Hormonalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa, kao što su promjene estrogena i… više »

SAVJETI

Trebate li razgovarati sa svojom bebom? Naravno!

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Kad imate bebu u kući, vjerojatno većinu vremena ne razgovarate s njom - OK, tu i tamo je pitate nešto, malo buci-buci i to je to... ali, kažu stručnjaci da bi stvarno trebali… više »

HE HE

Kakve žene vole muškarci?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Što se traži? Pitanje je logično, jer u ovo doba društvenih mreža svi moraju biti prelijepi i savršeni... no izgleda da to nije neka furka. Naime, muškarci su… više »

PROBLEMI

Više od 50% majki osjeća tjeskobu i depresiju nakon poroda

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Porod je najuzbudljiviji i najizazovniji događaj većini žena. No, za mnoge mlade majke oporavak je često teži od samog poroda. Većina dobije savjete za fizički oporavak, ali istina je da… više »

skrolaj na vrh