Iza ogledala nema prethodne stranice
PITANJE

Oumuamua - izviđač ili samo običan kamen?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Oumuamua donio je gomilu nedoumica i pitanja, a zapravo niti jedan odgovorn, no svi se pitaju istu - je li to bio znak da postoji život u svemiru? Avi Loeb, tadašnji… više »

ZNATE LI?

Kako sve može doći do apokalipse?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Apokalipsa je već izgubila snagu prave riječi, jer je stalno koristimo za raznorazne probleme s kojima se borimo - od pandemije na dalje... no, postoji najmanje pet načina koji nas mogu… više »

TEORIJE ZAVJERE

5 najčešćih teorija zavjere o svemiru

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Svemir je beskonačan i čudno bi bilo da smo sami, no samo razmišljanje o tome vas uskoro ili baci u depresiju ili počnete pratiti teorije zavjere jer - tamo mora biti nešto… više »

HMMM...

Može li se proći kroz druge dimenzije?

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Kao što dobro znamo, živimo u trodimenzionalnom prostoru gdje je sve mjereno visinom, širinom i duljinom, te smo u mogućnosti razmišljati samo u tim granicama. No čak i… više »

UPS!

Nostradamusova proročanstva za 2021.

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Nostradamus se, možda, jednoga dana igrao - bacio je sve svoje zapise, ideje, vizije i snove u zrak i jednostavn ih pokupio. Barem to tako izgleda, jer do sada ga niti jedan znanstvenik,… više »

MJESEČEVE FAZE

Mjesečeve mijene u 2021. godini

objavljeno prije 2 mjeseca

Mjesečeve mijene u 2021. godini -- tablica mjesečevih mijena koju donosimo svake godine pomoći će Vam odlučite li nakupljene kilograme i stres protekle 2020. godine pokušate… više »

BABA VANGA

Predviđanja Babe Vange za 2021.

objavljeno prije 2 mjeseca

Baba Vanga, slijepa proročica iz Bugarske, umrla je prije gotovo 25 godina, ali njezina predviđanja budućnosti još se uvijek ostvaruju. Pravim imenom Vangelija Gušterova, Baba… više »

MOGUĆE

Zašto ne uspijevamo naći izvanzemaljce

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Brojni su faktori koji utječu na razvoj inteligentnog vanzemaljskog oblika života, a nova studija, čiji su autori NASA i Kalifornijskog tehnološkog instituta, zasnovana je na Drakeovoj… više »

ZVIJEZDE

Konjunkcija Jupitera i Saturna nakon 800 godina

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Danas je 21. prosinac, dan zimskog solsticija, no istovremeno dolazi do konjunkcije Jupitera i Saturna, dva velika i važna znaka koja će napraviti malo cirkusa... 14.12. započinje planetarni… više »

WOW!

Spektakl na nebu nakon 800 godina - što govori?

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Prvi put u 800 godina, Božićna zvijezda osvijetlit će nebo zahvaljujući Jupiteru i Saturnu. Naime, dva najveća planeta Sunčevog sustava, gledano sa Zemlje će se približiti 21. prosinca.… više »

WOW!

Zašto ne bio loš - nuklearni rat?!

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Jasno je da nitko od nas ne želi da se nuklearni rat dogodi. Ali ako je to neizbježno u bliskoj budućnosti, koliko bi moglo biti loše? Nevjerojatno, ali možemo biti i optimistični čak… više »

NELAGODNO...

Zašto još nismo uspostavili prvi kontakt s izvanzemaljcima?

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Staro je pitanje zašto nas vanzemaljci još nisu kontaktirali ili zašto nismo našli nikakav trag ili signal koji bi potvrdio njihovo postojanje? U ogromnom svemiru… više »

PETAK 13

Petak 13, vjerovanja i mitovi

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Petak 13. je danas, već ih je i bilo i ove godine, no stalno zaboravljamo na njega jer nam je dovoljno grozota tako i tako - potres, pandemija, HDZ, Bandić... nema što nema. No, ipak… više »

Mjesec
WOW!

Može li biti života na Mjesecu?

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Život na Mjesecu možda neće biti neugodno iskustvo, tvrdi britanska kompanija koja se nada da će moći pretvoriti Mjesečevu prašinu u kisik u sklopu projekta koji bi mogao… više »

TOP LISTA

Top lista najbizarnijih fake newsa

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Top lista najbizarnijih Upitani za "top listu" pet najbizarnijih dezinformacija na temelju kojih je Faktograf reagirao tekstom i utvrđivanjem činjenica, ističu da je "paleta stvarno… više »

skrolaj na vrh