Kultura
ZBELETRON

Potpuno ženski line up s dva strana gostovanja za 15 godina Zbeletrona

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Zbeletron, udruga koja se bavi organizacijom događanja za lezbijke, biseksualke i trans žene te promovira žensko glazbeno stvaralaštvo, s ponosom najavljuje veliku proslavu za… više »

SJAJNO

Q'ART u tvom KVARTU - Ribnjak

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Prvo Q'ART okupljanje ove godine bit će u nedjelju 24. ožujka u Parku Ribnjak. U suradnji s Centrom mladih Ribnjak, ekipa Projekta Ilice: Q'ART odlučila je oživiti kvart Medveščak.… više »

COOL

'Tuškanac u gostima' najavljuje besplatne ulaznice

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Uviđajući potrebu za većom dostupnošću filmske umjetnosti, ali i promocijom kulture gledanja filma u kino dvoranama, Tuškanac u gostima od ovog mjeseca uvodi popust na ulaznice… više »

OSVRT

Ciklus tempera Duška Šibla

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Novi je ciklus tempera nedavno realizirao istaknuti hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, posvećen motivima psihoanalize, asocijacija i psihodelije. Prepleteni… više »

COOL

Be Bold Be You – jedinstveni koncept sa stavom

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Popisu događanja koji se u 2024. ne smiju propustiti danas ćete dodati još jedan. Na zagrebački Velesajam, točnije u jedinstveni prostor za događaje Stil Event stiže jedan potpuno novi… više »

PREDSTAVE

Nove izvedbe predstave "Cargo"

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U srijedu 13.3.2024.i četvrtak 14.3.2024. s početkom u 20h bit će u Kulturnom centru Travno održane izvedbe predstave „Cargo" autora Staše Zurovca. Ulaznice se mogu kupiti na:… više »

OSVRT

Carmen Maria Machado: NJEZINO TIJELO I DRUGI STRANCI

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Nedavno je u broširanoj opremi izdana knjigu priča suvremene američke spisateljice Carmen Maria Machado NJEZINO TIJELO I DRUGI STRANCI, u prijevodu s engleskog Lore Tomaš.… više »

COOL

Vokalni retreat na Ižu, prijavite se ;)

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Pridružite nam se na vokalnom retreatu (povlačenju) koje će se odviti od 24.-28. travnja 2024. u mjestu Veli Iž na otoku Ižu. Otočić zadarskog arhipelaga sjedište je jednog od… više »

OSVRT

Tahir Mujičić: MALI ROMANI

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Nedavno je zagrebački nakladnik VBZ objavio u Biblioteci Ambrozija (knjiga 643), posebno zanimljivu knjigu Tahira Mujičića MALI ROMANI (o vremenima kina, filma i naročito Zagreba), u finom… više »

OSVRT

Akrili na papiru Petera Weisza

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Respektabilan opus ostvario je u proteklim desetljećima suvremeni likovni umjetnik, slikar s iznimnom međunarodnom reputacijom, Peter Weisz, realizirajući brojne cikluse u ulju i akrilu,… više »

NAJAVE

Lika Kolorado ima novi singl "Majka djevojčica"

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Nakon hvaljenih izdanja "Smiješ zaurlat" i "Kontura", domaći bend Lika Kolorado publici predstavlja novi singl koji će se naći na njihovom novom albumu. Radi se o… više »

AKCIJA

Lijepa naša na Osmi mart

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U petak, 8. 3., na platou pred zgradom Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, umjetnica Arijana Lekić-Fridrih okuplja ženski zbor građanki za izvedbu verzije himne "Lijepa naša" koja… više »

OSVRT

Umirujući plavi ciklus Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ipak je najprije veliki format, zaštitni znak vrijednog hrvatskog suvremenog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, autora kompleksnog opusa s pretežno nefigurativnim motivima,… više »

BLUES

Kreće 15. Jubilarno izdanje blues festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Festival, kao i svake godine, približava blues glazbu mladima u sklopu programa "Blues in the School" te će tako ove godine viši razredi Waldorfske škole u… više »

OSVRT

Serija uzbudljivih kompozicija Duška Šibla na papiru i kartonu

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Kombinirajući različite mogućnosti i kompleksnost pojedinih motiva, akademski slikar Duško Šibl realizirao je fini niz akrila na papirima i kartonu, formata 40 x 30 cm, ističući… više »

skrolaj na vrh