Kultura
OSVRT

Prevladavajuća tama u novom ciklusu

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Drugi dio novoga žestokog kolorističkog ciklusa akademskog slikara Duška Šibla, na većim formatima platna, u akrilu, obilježen je tamninom, nadolazećom tamom, koja se… više »

NOVE KNJIGE

Deepti Kapoor: Doba poroka

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Moram priznati, iznenadila me je knjiga Deepti Kapoora Doba poroka, u nakladi zagrebačke Frakture, na preko 500 stranica, u mekom uvezu i u prijevodu s engleskog Dijane Štambak. Ne… više »

INMUSIC #16

Objavljen raspored izvođača INmusic festivala #16 po danima

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Jednodnevne ulaznice po cijeni od 89 EUR (+ troškovi transakcije) za 1. i 3. dan festivala, te jednodnevne ulaznice po cijeni od 94 EUR (+ troškovi transakcije) za 2.… više »

OSVRT

Vatreni krajobrazi Duška Šibla

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Aktualni opus ulja i akrila na većim i velikim formatima platna, suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika akademskog slikara Duška Šibla obilježen je prije svega kolorističkom… više »

DOMINO

Arijana Lekić-Fridrih na festivalu u New Yorku

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Queer New York International Arts Festival (QNYIAF) smješten je u velikom kazalištu u New Yorku - NYU Skirball, a međunarodni program otvorit će video instalacija i web… više »

AKC ATTACK

Redovno dobar tjedan u Attacku

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

SNOP w/ SAUD (Bg), Varboska (Live), Kornet, Monika Milas 8.2.2024. // 20:00 - 01:00 // Besplatan ulaz. AKC Attack predstavlja SNOP - serijal koncertnih i diskurzivnih večeri inovativnih… više »

PRIČE

Priče koje liječe 3

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

U veljači 2024. Centar za kulturu Trešnjevka nastavlja višegodišnji program "Priče koje liječe", namijenjen svim osobama koje žele osnažiti svoje mentalno… više »

NAJAVE

Einstürzende Neubauten u Tvornici kulture

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Pioniri konceptualne industrial glazbe, njemački kultni bend Einstürzende Neubauten, nakon skoro deset godina od zadnjeg nastupa, vraćaju se u Hrvatsku. Koncert će se održati 7. rujna u… više »

INMUSIC #16

Bombay Bicycle Club nastupa na INmusic festivalu

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Bombay Bicycle Club su osnovali Jack Steadman, Jamie MacColl, Suren de Saram i Ed Nash u sjevernom Londonu. Debitantski album, 'I Had the Blues But I Shook Them Loose' objavljen je pod… više »

CIRKUS KOLEKTIV

Tehnika i pokret na trapezu i krugu

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Vikend radionice idealne su da se okušate u nečem novom ili pak usavršite znanje, a Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse ovaj vikend nudi… više »

NAJAVE

Festival MENT Ljubljana objavio cjelokupni program za jubilarno deseto izdanje

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Hvaljeni i višestruko nagrađivani showcase festival, MENT Ljubljana, ove će godine prvi put trajati četiri dana, od 21. do 24. veljače. Najznačajniji novitet jubilarnog izdanja je… više »

KNJIGE

Daniela Krien: Ljubav i druge opasnosti

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Nakladnička kuća Fraktura ne samo da se ističe izvrsnim odabirom prezentiranih naslova, već je i svaki od njih objavljen u osebujnoj, jedinstvenoj opremi. Naime, svaki naslov obilježen je… više »

GRAMMY

Nominacija za Grammy 2024.

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Kad pogledamo ovogodišnji popis nominacija za Grammy, najveću američku glazbenu nagradu, odmah će primijetiti da se žene ističu kao nikad prije. Pjevačice Taylor Swift, SZA, Olivia… više »

NAJAVE

Dođite na radionice poezije

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Pjesnikinje Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički vode vas na dvomjesečno putovanje kroz eksperimentalnu poeziju u autorski osmišljenim radicama i vježbama čije će putovanje… više »

FILMOVI

Slatka Simona - umjetna ljepotica promovira film Igora Mirkovića

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

 „Slatka Simona", novi film redatelja i scenarista Igora Mirkovića, dobio je neočekivanu najavu na Instagramu. Triler o prijetvornom svijetu seksa i laži u koji su uvučeni agenti… više »

skrolaj na vrh