Lifestyle BODY&SOUL nema prethodne stranice
O, DA!

Više volimo raditi od kuće?

objavljeno prije 12 sati i 43 minute

Sve je više novih idejja, pa tako mnogi radnici u Europi, Irci su bili prisiljeni na rad od kuće u ožujku kada je proglašena pandemija koronavirusa i zemlja se zatvorila.… više »

ZAPAMTITE :)

Kava i čaj piju se - bez šećera

objavljeno prije 15 sati i 43 minute

Osobe koje svoju kavu ili čaj svakodnevno zaslađuju i/ili im dodaju mlijeko ili šlag, moraju znati da u organizam time unose 69 dodatnih kalorija, pokazalo je istraživanje američkih… više »

ZAPAMTITE!

Zašto bi trebali izbjegavati pekarnice?

objavljeno prije 17 sati i 43 minute

Gotova jela, kantine u tvrtkama, restorani s brzom hranom... kada jedemo vani nije jednostavno izbjeći skrivenu sol u namirnicama. Dovoljno nam je 5 g dnevno, a 36 posto žena i 67 posto… više »

HE HE

Što najbolje troši kalorije?

objavljeno prije 19 sati i 43 minute

Saznanje da se obavljanjem kućanskih poslova može spržiti znatna količina kalorija, na pospremanje i slične kućanske aktivnosti moglo bi potaknuti i one koji su im neskloni, kažu britanski… više »

MLJAC

Maslinovo ulje je pravo čudo

objavljeno prije 21 sat i 43 minute

Znanstvenici sa Sveučilišta Minnesota došli su do otkrića koje možda znači da maslinovo ulje krije ključ dugovječnosti te lijek za bolesti koje su povezane sa… više »

MLJAC

Najbolja prevencija starenja su - orasi

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Orašasti plodovi izuzetno su zdravi jer obiluju esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima, osobito vitaminom E i ostalim važnim nutrijentima. Istraživanje provedeno u SAD-u na… više »

SVJEŽBATE?

Vježbate li možda - previše?

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Udruženje potiče na redovito vježbanje, no u smjernicama objavljenima u časopisu Circulation upozorava na opasnosti ekstremnih sportova koji testiraju izdržljivost i na pokušaje osoba… više »

MMMM

Neočekivane prednosti kave

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Osim užitka, jutarnja šalica kave ima i zdravstveni benefit. Znanstvenici Centralne bolnice u Lisabonu otkrili su da kava pozitivno djeluje na osobe koje pate od kronične bolesti… više »

PEACE

Pronađite unutrašnji mir

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Staloženi ljudi koje je teško izbaciti iz takta, koji nemaju kratke živce i koji se znaju veseliti životu te i u teškim životnim situacijama pronaći nešto dobro,… više »

OZBILJNO?

Sir nas čini ovisnim

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Američki znanstvenici pokušali su objasniti zašto smo o nekim namirnicama više ovisni nego o drugima. Njihova je studija pokazala da, primjerice, konzumacija sira… više »

ZZZZ

Koliko treba trajati popodnevna siesta?

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Poznato je da je poslijepodnevni odmor koristan i dobar za zdravlje, no po rezultatima istraživanja četvorice japanskih znanstvenika ne bi smio trajati dulje od sat vremena jer… više »

ZAPAMTITE!

Hrana koja topi kilograme

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Svakodnevno konzumiranje oko 80 grama voća i povrća bogatog flavonoidima, koje nalazimo u grožđu, jabukama, kruškama, jagodama, rotkvicama... može spriječiti debljanje i… više »

MA DA?

Kavu vole i - bakterije

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Španjolski su znanstvenici utvrdili da su aparati za kavu plodno tlo za kolonizaciju bakterija. Znanstvenici sa sveučilišta u Valenciji dva su mjeseca ispitivali sadržaje… više »

Brinite pametno! / Pexels
EH, DA... :)

Preselite na more, to je dovoljno

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Život u prirodi može učiniti čuda za naše mentalno zdravlje. Provedeno vrijeme u šumi, na primjer, povezano je s nižom anksioznošću, nižim krvnim tlakom i pulsom,… više »

ZNATE LI?

Tko živi dulje i zdravije?

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Već vjerojatno znate da prehrana i stil života mogu utjecati na razvoj kroničnih bolesti kao što su karcinom, srčane bolesti, dijabetes i druge. Ali novo istraživanje s… više »

skrolaj na vrh