Kultura
OSVRT

Ciklus tempera Duška Šibla

objavljeno prije 15 dana i 3 sata

Novi je ciklus tempera nedavno realizirao istaknuti hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, posvećen motivima psihoanalize, asocijacija i psihodelije. Prepleteni… više »

COOL

Be Bold Be You – jedinstveni koncept sa stavom

objavljeno prije 16 dana

Popisu događanja koji se u 2024. ne smiju propustiti danas ćete dodati još jedan. Na zagrebački Velesajam, točnije u jedinstveni prostor za događaje Stil Event stiže jedan potpuno novi… više »

PREDSTAVE

Nove izvedbe predstave "Cargo"

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

U srijedu 13.3.2024.i četvrtak 14.3.2024. s početkom u 20h bit će u Kulturnom centru Travno održane izvedbe predstave „Cargo" autora Staše Zurovca. Ulaznice se mogu kupiti na:… više »

OSVRT

Carmen Maria Machado: NJEZINO TIJELO I DRUGI STRANCI

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Nedavno je u broširanoj opremi izdana knjigu priča suvremene američke spisateljice Carmen Maria Machado NJEZINO TIJELO I DRUGI STRANCI, u prijevodu s engleskog Lore Tomaš.… više »

COOL

Vokalni retreat na Ižu, prijavite se ;)

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Pridružite nam se na vokalnom retreatu (povlačenju) koje će se odviti od 24.-28. travnja 2024. u mjestu Veli Iž na otoku Ižu. Otočić zadarskog arhipelaga sjedište je jednog od… više »

OSVRT

Tahir Mujičić: MALI ROMANI

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Nedavno je zagrebački nakladnik VBZ objavio u Biblioteci Ambrozija (knjiga 643), posebno zanimljivu knjigu Tahira Mujičića MALI ROMANI (o vremenima kina, filma i naročito Zagreba), u finom… više »

OSVRT

Akrili na papiru Petera Weisza

objavljeno prije 19 dana i 1 sat

Respektabilan opus ostvario je u proteklim desetljećima suvremeni likovni umjetnik, slikar s iznimnom međunarodnom reputacijom, Peter Weisz, realizirajući brojne cikluse u ulju i akrilu,… više »

NAJAVE

Lika Kolorado ima novi singl "Majka djevojčica"

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Nakon hvaljenih izdanja "Smiješ zaurlat" i "Kontura", domaći bend Lika Kolorado publici predstavlja novi singl koji će se naći na njihovom novom albumu. Radi se o… više »

AKCIJA

Lijepa naša na Osmi mart

objavljeno prije 20 dana i 2 sata

U petak, 8. 3., na platou pred zgradom Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, umjetnica Arijana Lekić-Fridrih okuplja ženski zbor građanki za izvedbu verzije himne "Lijepa naša" koja… više »

OSVRT

Umirujući plavi ciklus Mladena Žunjića

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Ipak je najprije veliki format, zaštitni znak vrijednog hrvatskog suvremenog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, autora kompleksnog opusa s pretežno nefigurativnim motivima,… više »

BLUES

Kreće 15. Jubilarno izdanje blues festivala

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Festival, kao i svake godine, približava blues glazbu mladima u sklopu programa "Blues in the School" te će tako ove godine viši razredi Waldorfske škole u… više »

OSVRT

Serija uzbudljivih kompozicija Duška Šibla na papiru i kartonu

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Kombinirajući različite mogućnosti i kompleksnost pojedinih motiva, akademski slikar Duško Šibl realizirao je fini niz akrila na papirima i kartonu, formata 40 x 30 cm, ističući… više »

OSVRT

Niz manji formata ulja na platnu Petera Weisza

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Slikar Peter Weisz suvremeni je likovni umjenik s međunarodnim ugledom, izlagač na mnogim samostalnim izložbama, autor vrlo kompleksnog opusa i danas predano radi, slika i realizira raznolike… više »

NAJAVE

Novi ciklus u kinu Kinoteka

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

U kinu Kinoteka kreće novi tematski ciklus posvećen „baki francuskog novog vala" - Agnès Varda. Ciklus „Lica, priče" sažima šest desetljeća Vardina opusa, a kroz 23… više »

SJAJNO

Andrea Bocelli dodao još jedan dan u Areni Pula

objavljeno prije 23 dana i 3 sata

Andrea Bocelli, najomiljeniji svjetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične glazbe, u pulskoj Areni će nastupiti dva dana za redom, 30. i 31. kolovoza. Zbog iznimnog odaziva javnosti i… više »

skrolaj na vrh