Numerologija
Numerologija

Kako brojevi utječu na naš život, izračunavanje sudbinskog broja i životnog puta ili staze

Kao i svaka disciplina koja izvire iz tame prošlosti, numerologija ima svoje poklonike i protivnike. No, kako postoje najmanje dvije stvari koje u životu ne biramo, a to su datum rođenja i ime koje su nam roditelji tada dali, ljudi su razvili metode kojima iz tih podataka možemo doznati nešto o sebi.

Brojevi, prema numerologiji, predstavljaju određene energetske vibracije, a njihova kombinacija daje određene učinke. Numerologija zapravo ne služi za proricanje nego nam daje presjek naših talenata, karaktera i načina djelovanja koji nam mogu biti od velike pomoći kada se u životu nađemo u nedoumici.

Moderna numerologija nastala je integracijom drevnih metoda Pitagore i njegovih učenika, principa helenske Aleksandrije i ranokršćanskog misticizma, s natruhama gnostičkog okultizma i hebrejske Kabale.

Numerološka analiza datuma rođenja Numerička analiza imena

Prema Pitagori, kojeg većina numerologa smatra začetnikom primjene brojeva na svakodnevni život, matematički su principi jednostavniji za klasificiranje i uređivanje od fizičkih. Vjerovanje da iza svega stoje određene brojčane veze potječe iz još starijih civilizacija poput babilonske i kineske, a niti utjecaj indijskih Veda nije zanemariv.

Među šumom brojeva izdvajaju se dva, sudbinski broj i broj životnog puta ili staze. Sudbinski se izvodi iz numeričke analize imena koje je osoba dobila na rođenju, dok se životna staza iščitava iz datuma rođenja.

Numerološka analiza datuma rođenja

Numerološka analiza imena

skrolaj na vrh