Lifestyle GASTRO nema prethodne stranice
MLJAC

Purica s mlincima - sjajan božićni ručak

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Purica s mlincima u ovima je krajevima obično najbolji recept za božićni ručak, što naravno znači da svaka kuhar/ica ima neke svoje male tajne kako im ispao najbolje na… više »

MLJAC

Božićni kolačići u par minuta

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Ako nemate vremena ne samo za pečenje kolača, nego za dugotrajno miješanje tijesta i pravljenje kompliciranih krema, imamo rješenje. Želite li običan ali ukusan kolač od… više »

KLOPA

Kakve smo recepte tražili na Googlu...

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Google nam je postao mjera svih stvari, a među njima je i - kuhanje. Kako se ove godine kuhalo bitno više nego li do sada (sjetimo se dana u izolaciji), nije ni čudo da su se tražili… više »

MMMM

Franck Specialty Coffee – autorski izbor najboljih kava svijeta

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Da šalica vrhunske kave zaista pobuđuje sva osjetila, posvjedočiti mogu samo istinski ljubitelji kave koje će posebno razveseliti novost iz Francka - Specialty linija kave. Tajna nove… više »

MLJAC

Kako napraviti karamelizirane kokice

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Kokice volimo svi, a osim toga su hrana koja ne deblja, pa kad gledate televiziju, nije rijetkost da se naprave kokice. Većina nas kokice baci na malo ulja i potom dobro posoli, no zapadnjaci… više »

COOL

Punk rock stout iz Pivovare Medvedgrad

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Nema puno bendova koji imaju istoimeno pivo, a još je manje onih koji imaju pivo nazvano po njihovoj pjesmi. Hladno pivo od danas ima već tri piva koja spadaju u opisanu kategoriju.… više »

NOVOSTI

Barcaffe u novom, jedinstvenom izdanju

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Svježe mljevena kava je gusta, bogata okusom i mirisom, jedinstvene pjene, prekrasnearome s kojom započinjemo dan. Bogata i gusta tekstura jedinstvena je karakteristika svježe mljevene kave i… više »

Vino pije čak 85 posto Hrvata

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Vino je Hrvatima glavno piće, prema istraživanju provedenom tijekom rujna na nacionalnom reprezentativnom uzorku građana Hrvatske starijih od 16 godina, vino pije 85 posto građana. Zanimljivi… više »

MLJAC

Kako napraviti maslac od kikirikija kod kuće

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Postoje dvije vrste maslaca od kikirikija, onaj s komadima i glatki. Jedina razlika između te dvije vrste je samo u teksturi. U 100 grama glatkog kikiriki maslaca nalazi se 588 kalorija,… više »

STVARNO?

Glavno jelo pandemije su - smrznute pizze

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Porast prodaje gotove smrznute pizze zamijećen je još krajem prošle godine, kad su tek neki načuli o nekoj mogućnosti pandemije... Pola godine kasnije, industrija smrznute hrane… više »

MLJAC

Geisterküsse ili „Poljupci duha” nisu samo još jedan sok od cikle

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Osim što je u tradicionalnoj narodnoj medicini od davnina poznato kako je cikla dobra za zdravlje te ju se koristilo za liječenje slabokrvnosti, ovo korjenasto povrće slatkastog okusa… više »

ISTRAŽIVANJE

Svaki peti Hrvat žitarice jede svaki dan

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Da se po doručku dan poznaje kao svoju krilaticu ističe 62,1% hrvatskih građana jer upravo toliko njih redovito konzumira doručak. Da prvi obrok dana konzumiraju povremeno kaže 19,6%… više »

COOL

Gordon Ramsay u Hrvatskoj snimao za National Geographic

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Gordon Ramsay vezuje čizme, grabi noževe, veže se i opet kreće na put u drugoj sezoni Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje, s premijerom 13. rujna na National Geographic-u. Chef s više… više »

PIKNIK

Ovaj tjedan počinje Mali piknik

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Jedno od šarmantnijih i omiljenijih ljetnih događanja u Zagrebu - Mali piknik - i ovog kolovoza stiže na Gornji grad. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, ponovno će… više »

MLJAC

Tri savjeta za dobru hranu

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Jeste li primijetili kako najbolja druženja uvijek uključuju dobru hranu? Mali fini zalogaji, dobro vino i najdraži ljudi za magičnu ljetnu atmosferu. No, ako ste vi organizator takve ljetne… više »

skrolaj na vrh