Lifestyle GASTRO nema prethodne stranice
MLJAC

Zašto vam juha nije dobra koliko bi vi željeli da je?

objavljeno prije 15 sati i 12 minuta

Svi smatraju da je relativno lako skuhati juhu, sastojci se ubace u lonac te se ostave da se lagano krčkaju; no ponekad male pogreške mogu uništiti teksturu ili okus jela. .… više »

KAVICA

Kako napraviti savršen espresso

objavljeno prije 5 dana i 18 sati

Za savršeni talijanski espresso ne treba posegnuti daleko do Italije. Ovog vikenda, od 23. do 25. rujna u Areni Zagreb održava se In Dizajn sajam - festival modernog doma. Sajam će… više »

MLJAC :)

Zdravi snack to go - evo i recepta

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Energetske pločice savršena su ideja za međuobrok ili desert u trenutcima kada vam treba koncentracija ili energija. Početkom školske godine mnogi ih pripremaju za svoju djecu,… više »

SAVJETI :)

Koliko može stajati brašno i kako?

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

U doba kriza, velikih pandemija i općenito problematičnim okolnostima, mnogi prvo odu u trgovinu i nakupuju svega i svačega kako "im ne bi zafalilo..."... a među njima je i ekipa koja kupuje… više »

MLJAC

Carstvo burgera na zagrebačkom Tuđmancu

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Nezaobilazna su mesna poslastica na mnogim festivalima i obiteljskim proslavama, a bez njih se ne može zamisliti niti jedan bolji tulum. Nekada su ih smatrali nekvalitetnim, brzim obrokom, a… više »

MLJAC

Je li vrijeme za finu pileću juhicu?

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Glavna namirnica mnogih svjetskih kuhinja mogla bi biti više od samo ugodne hrane. U raspravi iz 12. stoljeća, veliki srednjovjekovni rabin, liječnik i filozof Moses… više »

ULJE

Koliko i kakvo ulje vole Hrvati?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Ulje je jedna od najvažnijih osnovnih namirnica te je uvijek zanimljivo vidjeti kakvi su stavovi potrošača spram ove kategorije, a pogotovo danas kada je upravo ulje jedno od… više »

DORUČAK

Mogu li se palačinke podgrijavati?

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

I vafli i palačinke mogu se smznuti i pojesti u roku od nekoliko tjedana. Naravno, nije lako nakon odmrzavanja ponovno dobiti onaj okus i teskturu, no nije ni nemoguće.  Evo par dobrih… više »

MLJAC

Ljetna torta bez pečenja koju će svi voljeti

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Možda čokoladni mousse s avokadom i nije neka novost, ali uz podlogu od orašida bit će prava neodoljiva ljetna poslastica za sve ljubitelje zdravih deserata. Bez pretjerivanja, treba… više »

SJAJNO

Vegan burger u svim McDonald'sima u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Vegan burger novi je proizvod kojim je McDonald's danas obogatio hrvatsku vegansku ponudu. Sastoji se od peciva posutog sezamom unutar kojeg se nalaze odrezak od soje, kiseli krastavci,… više »

MLJAC

Fina 3 umaka koja se savršeno slažu s mesom ili ribom!

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Često možemo čuti da se tajna dobrog jela krije u finom umaku. Izbor umaka koje možete poslužiti uz jelo je zaista širok, a kako se neki umak slaže samo s određenim jelima, odabir može… više »

RECEPTI

Sjajan recept za homemade vegansku ledenu kavu

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Postoje dvije vrste ljudi - oni koji za vrijeme nepodnošljivih vrućina posežu za hladnim pivom i - oni koji se kunu u moć rashlađujuće ledene kave. Ako pripadate drugoj skupini i… više »

MLJAC

Hladna juha od rajčice

objavljeno prije 2 mjeseca

Vrući dani su problematični kad trebate pripremiti neku hranu - osim što vam je vruće kad kuhate, obično vam se ne da niti jesti nešto što nije hladno... a hladna hrana… više »

MLJAC

Lagani ljetni desert: cheesecake

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Za manje od sat vremena možete pripremiti ovaj ukusni recept, a od sastojaka trebat će vam sljedeće: 700 grama kiselog vrhnja sa 20% mliječne masti500 grama svježeg sira200 grama Petit Beurre… više »

MLJAC

Ako na plažu nosite tortilje niste jedini

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Ako ste pomislili da je tanka pogača napravljena od fino samljevenoga pšeničnoga brašna - danas najdostupnija varijanta tortilje - još prije nekoliko godina dosegnula… više »

skrolaj na vrh