Biznis nema prethodne stranice
REJTING

Fich Ratings - Hrvatska ima BBB-

objavljeno prije 10 sati i 45 minuta

Dugoročni kreditni rejting Hrvatske BBB-, pad BDP-a bit će 9 posto, kaže Fitch Rating, a s njima se slaže i većina analitičara. U lipnju je Fitch predviđao da će hrvatsko gospodarstvo pasti… više »

PROBLEMI?

Mađari i Poljaci i dalje blokiraju proračun

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Pregovori su vođeni pod pretpostavkom da će Višegodišnji financijski okvir (VFO) i plan za oporavak EU sljedeće generacije biti usvojeni do kraja godine. Prema pravilima za… više »

EK

Moguće je zaobići blokadu proračuna

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

"Prilično smo sigurni da možemo naći rješenje koje bi se moglo brzo usvojiti", rekao je izvor iz Komisije. Na stolu je nekoliko scenarija. Jedan od njih je međuvladin sporazum, dakle… više »

LOVA

U Eurozoni se troši - karticama

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Pandemija je ubrzala postojeći, iako postupni, odmak od gotovine, a sve su popularniji novi načini beskontaktnog plaćanja karticama, telefonima, pa čak i satovima. Oko 40-posto ispitanika u… više »

NOVOSTI

Tele2 uz pokucni internet donosi najbolju nogometnu zabavu

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Muče li vas silni darovi koje morate nabaviti za nadolazeće blagdane, a vremena je sve manje? Ne brinite se jer Tele2 ove godine ispod svojeg bora skriva nešto dobro za cijelu obitelj,… više »

NAJAVE

EU lupa porez na digitalne platforme

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Njemačko predsjedništvo upoznalo je ministre s dogovorom koji je postignut na tehničkoj razini o dopuni Direktive o administrativnoj suradnji u području oporezivanja. Ministri su… više »

KRIZA

Sve više zaposlenih strahuje za posao

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Portal MojPosao je za vrijeme trajanja Regionalnog sajma poslova proveo istraživanje čiji je cilj bio utvrditi stanje na hrvatskom i regionalnom tržištu rada. Istraživanju su se… više »

APPLE

Apple dobio 10 milijuna kazne u Italiji

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Apple u Italiji kaznili sa 10 milijuna eura zbog agresivne obmane potrošača, kaže talijanski regulator. U oglasima za nekoliko modela iPhonea Apple tvrdi da su vodootporni, ne navodeći… više »

NARAVNO

Trebamo bolji mehanizam zaštite dužničke krize

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Načelni dogovor o proširenju ovlasti Europskog mehanizma stabilnosti (ESM), koji osigurava pomoć zaduženim zemljama eurozone, postignut je prije gotovo godinu dana a ministri će… više »

KRIPTOVALUTE

Facebook sprema Libru u siječnju?

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

U travnju Udruženje za libru najavilo je izdanje digitalnih verzija nekoliko valuta i 'digitalni amalgam' svih svojih kriptovaluta, odustavši pod utjecajem suzdržanih reakcija… više »

KRIZA

Treba nam novi europski alat sa poticanje gospodarstva

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Na zajedničkoj konferenciji s francuskim kolegom Brunom Le Maireom u Rimu, Gualtieri je naglasio da treba ojačati politiku poticaja za gopodarstvo i na globalnoj razini. Prvi sastanak G20 pod… više »

JEDINI NAČIN

Tehnološkim divovima spremaju se kazne

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Zakon o digitalnim uslugama prisilit će tehnološke kompanije da objasne kako funkcioniraju njihovi algoritmi, da otvore regulatorima i istraživačima arhive o oglašavanju i… više »

PROMJENE

EP traži EK promjenu plana zbog pandemije

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Industrija čini više od 20 posto gospodarstva EU-a i zapošljava oko 35 milijuna ljudi, a s njom je povezano više milijuna radnih mjesta. Ona čini 80 posto izvoza robe.… više »

NARAVNO

EK želi jamčiti pristup lijekovima po prihvatljivim cijenama

objavljeno prije 9 dana i 13 sati

"Pandemija koronavirusa pokazala je da je iznimno važno ojačati naše zdravstvene sustave. U to se ubraja i dostupnost sigurnih, djelotvornih i visokokvalitetnih lijekova po… više »

CRNI PETAK

Što nam prodaju za Crni petak?

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

Kraj studenoga najteže je vrijeme u godini za othrvati se "nikad povoljnijima" ponudama za Crni petak, dan s najvećim popustima.  Crni petak neformalni je naziv petka nakon… više »

skrolaj na vrh