Biznis nema prethodne stranice
SNALAŽENJE

Mala poduzeća protiv korone se bore velikom kreativnošću

objavljeno prije 4 sata i 36 minuta

Mora li se baš sad jesti sladoled? Zar trenutno nemamo drugih briga? Imamo sigurno. Svatko od nas. Bilo zbog obitelji, bilo zbog prijatelja ili zbog posla. A vjerojatno i zbog svega… više »

KARIJERE

Igor Vukasović – novi direktor korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće… više »

SAVJETI

Kako do moratorija na kredit, što treba znati i kako krenuti?

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Postalo je javno prihvaćeno i poznato da će situacija s koronavirusom, osim na zdravstveni sustav te naš način ponašanja u društvu, imati i širok i dubok utjecaj i… više »

INICIJATIVE

EK predlaže skraćeno radno vrijeme za spas radnih mjesta

objavljeno prije 3 dana

Europska komisija (EK) najavila je u srijedu program skraćenog radnog vremena za koji će jamčiti zemlje članice i koji će pomoći tvrtkama u najteže pogođenim zemljama da zadrže radnike. "To… više »

BRAVO

Airbnb pomaže u povratu novca

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Globalna internetska platforma Airbnb najavila je da će iznajmljivačima isplatiti 250 milijuna dolara kako bi im olakšala financijski teret povrata novca gostima nakon otkazanih… više »

RAZMIŠLJANJA

Javni sektor mora dati veći doprinos borbi protiv krize

objavljeno prije 5 dana

Prema podacima istraživanja portala MojPosao, svaka peta osoba (18%) u Hrvatskoj se boji zaraze koronavirusom. Najviše ispitanika, gotovo polovica (43%), virusa se boji samo donekle,… više »

LOŠE...

Stručnjaci očekuju pad putovanja turista u svijetu između 20 i 30 posto

objavljeno prije 6 dana

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) krajem ožujka revidirala je svoje procjene turističkog prometa za svijet ove godine, očekujući zbog pandemije covid19 pad putovanja turista po svijetu… više »

ANALIZA

Budući studenti ekonomije će učiti o "Korona-krizi 2020."

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Obzirom na vijesti iz gospodarstva mnogi već smatraju kako bi ova kriza izazvana pandemijom koronavirusa mogla biti još veća od sloma burzi i privrede 1929. Pad vrijednosnica je već… više »

INICIJATIVE

MMF i Svjetska banka traže otpis dugova najsiromašnijih

objavljeno prije 7 dana

Dugovi siromašnijih zemalja teško pogođenih pandemijom koronavirusa trebali bi biti otpisani kako bi im se oslobodili resursi za borbu protiv bolesti, poručili su čelnici… više »

POMOĆ

Europski parlament donio tri izvanredne mjere

objavljeno prije 9 dana i 1 sat

Zbog pandemije koronavirusa i ograničenja kretanja na plenarnoj sjednici sudjelovalo je samo nekoliko zastupnika, koji su se zatekli ili žive u Bruxellesu, dok su ostali sjednicu pratili na… više »

SLOGA?

Samit EU-a: zajedničkim zaduženjem protiv korone?

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

Treći po redu izvanredni sastanak na vrhu šefova država i vlada EU-a vjerojatno će proteći u kontroverznoj raspravi. Na prve dvije video-konferencije raspravljalo se o konkretnim… više »

COOL

Cvjetaju digitalne tržnice

objavljeno prije 10 dana i 1 sat

Mala tjedna košarica 120 kuna, velika 220, s besplatnom dostavom u krugu od pet kilometara od jarunske tržnice, samo je jedan od oglasa snalažljivijih OPG-ovaca koji su se nakon… više »

CIJENE

Još jedan veliki pad cijena goriva

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Od ponoći je na benzinskim postajama ponovno zabilježen veliki pad cijena goriva.  Prema podacima portala Ministarstva gospodarstva prosječna cijena litre benzina još jučer… više »

POHVALNO

Anti-korona poslovni servis Ženskog poduzetničkog centra

objavljeno prije 12 dana i 16 sati

Iz potresima prožetog hrvatskog glavnog grada, te države okovane borbom protiv virusa korona, a u trećem tjednu zaustavljanja i hibernacije ekonomskih aktivnosti hrvatskog gospodarstva, kao… više »

PODACI

Logistika u doba korone

objavljeno prije 13 dana i 3 sata

Zabrana prelaska granica s ciljem sprječavanja širenja virusa - za teretna vozila ne važi. Sve države su transport proglasile neophodnim  i vozačima omogućile prelaske granice uz… više »

skrolaj na vrh