Biznis nema prethodne stranice
COOL

Lansiran novi EU gospodarsko-politički portal - The Watcher Post

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

The Watcher Post, portal specijaliziran za političke i gospodarske analize, od danas je dostupan i europskim čitateljima. Sjedište uredništva bit će u Bruxellesu, a portal će… više »

COOL!

K London dry gin iz Vojnić osvojio srebro na prestižnom London Spirits Competitionu

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Domaći K London dry gin osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom prestižnom natjecanju - London Spirits Competition. Trebalo je "samo" 15 pokušaja u kućnoj radionici, četiri godine… više »

NAPOKON

Predlaže se europska diploma u visokom obrazovanju

objavljeno prije 10 dana i 23 sata

Dobrovoljnu europsku diplomu dodjeljivalo bi zajednički nekoliko sveučilišta iz različitih zemalja ili eventualno europska pravna osoba koju bi osnovala takva sveučilišta. Time… više »

NAPOKON

Postignut dogovor o planu rasta za zapadni Balkan

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

Europska komisija predstavila je u studenom prošle godine Instrument za reforme i rast za zapadni Balkan za razdoblje od 2024. do 2027. godine koji bi obuhvaćao dvije… više »

ŠTO JE VIĐENO?

MoM02024 u Zagrebu

objavljeno prije 13 dana i 20 sati

 Od najnovijih načina plaćanja do novih zakona i regulativa, od blockchain rješenja za osobne financije do digitalnog identiteta. Teme na ovogodišnjoj konferenciji Money… više »

PROBLEMI?

EU popustila poljoprivrednicima

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Opet su tu. Treći put od početka godine su poljoprivrednici sa stotinama traktora blokirali Europsku četvrt u Bruxellesu. Bale sijena, zapaljene gume, buka. Protest je urodio… više »

COOL

Akustični laboratorij u tvornici Geberit Ruše

objavljeno prije 21 dan i 16 sati

Geberit, vodeća tvrtka na području sanitarnih tehnologija u Europi, u utorak, 26. ožujka 2024., u prostorijama tvrtke u mjestu Ruše, pored Maribora, organizirala je posjet svom novom… više »

NAPOKON

EK daje lovu za nove kanadere

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Novi zrakoplovi koristit će se za gašenje požara diljem Europske unije, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada su životi, domovi i sredstva za život sve više ugroženi… više »

OPA :)

Bitcoin će rasti i dalje?!

objavljeno prije 23 dana i 16 sati

S obzirom na nedavni porast vrijednosti Bitcoina i očekivanja obaranja rekordne cijene, odluka o ulaganju u Bitcoin zahtijeva temeljito razumijevanje dinamike tržišta i uključenih… više »

DA?

Povećanje carina za ruske i bjeloruske proizvode u EU?

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

"Predlažemo nametanje carina na ruski uvoz kako bismo ublažili rastući rizik za naša tržišta i naše poljoprivrednike i smanjili sposobnost Rusije da iskorištava EU… više »

AJDE ;)

EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita

objavljeno prije 27 dana i 22 sata

Očekuje se da će Europska komisija u narednim danima uvesti carinu od 95 eura po toni na žitarice iz Rusije i Bjelorusije, navodi FT, dodajući da će carine od 50 posto također biti uvedene na… više »

MOMO 2024

Što će sve čuti na MOMO 2024

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kupovina mobilnih bonova putem m-banking aplikacije, primjena generativnih AI rješenja kako bi spriječili značajno više kartičnih napada, povratak Bitcoina i rušenje… više »

BRAVO!

Kristijan Talajić: Put od Pule do vodećeg lidera u tech Industriji s 31 godinom

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

U modernom svijetu obilježenom tehnološkim inovacijama, rijetko se susrećemo s pojedincima koji svojom predanošću, strašću i radom dosežu vrhunce karijere u relativno… više »

HRVATSKA

Struktura gospodarstva kao glavni problem

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Ponovno je Hrvatska zauzela jedno posve neželjeno vodeće mjesto u europsko-unijskom kontekstu, točnije - eurozoni. U pravilu su to dosad bili određeni ekonomski, najčešće fiskalni… više »

HRANA

PIK Vrbovec na tržište plasirao PIK Natur

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

PIK Vrbovec je predstavio još jednu inovaciju - Clean label liniju mesnih prerađevina pod nazivom PIK Natur koju je nakon temeljitog industrijskog istraživanja i eksperimentalnog… više »

skrolaj na vrh