Biznis nema prethodne stranice
UPS! ;)

Stroži prijelaz granice EU za Ruse

objavljeno prije 9 sati i 4 minute

"Europska unija jest i uvijek će biti prostor azila. Ali ovo sada je prije svega sigurnosno pitanje - povećani nadzor kod izdavanja viza i strože granične kontrole omogućit će nam da se… više »

VLADA

Od danas na snazi mjere iz vladinog jesenskog paketa

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Jesenski paket za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena predstavljen je 8. rujna, a Vlada mu je vrijednost procijenila na 21 milijardu kuna. Tada donesenom… više »

DA?!

Nova pravila za umjetnu inteligenciju u EU?

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

Umjetna inteligencija je tu i koristi se svakodnevno, a mi toga zapravo nismo niti svjesni - to nisu roboti koji s vama razgovaraju, ali zato cijela hrpa malih uređajčića oko vas rade upravo… više »

BRAVO

Zuluhood je pobjednik devetog Idea Knockouta

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Zuluhood je prvi mobilni marketplace za usluge fokusirane na sigurnost doma i obitelji. Riječ je o inovativnoj mobilnoj platformi koja redefinira industrije sigurnosti doma, pružajući… više »

LOVA

Poduzetnicima opet na raspolaganju izuzetno povoljni EU zajmovi

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) mikro, malim i srednjim poduzećima u privatnom vlasništvu odobrava zajmove novčana sredstva putem… više »

JAVITE SE!

Rasco traži nove stipendiste

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Kako izgleda proces proizvodnje nekog vozila, studenti mogu vidjeti iz prve ruke u Rascovoj tvornici u Kalinovcu koja proizvodi više od 80 vrsta vozila za ljetno i zimsko održavanje… više »

BIZNIS

Hrvatska ima najviši indeks digitalnih plaćanja u regiji

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Indeks digitalnih plaćanja za Hrvatsku za 2021. godinu iznosio je 61 na ljestvici do 100, što je najviši rezultat od svih država koje ulaze u opseg DPI-a (Austrija, Bugarska,… više »

BIZNIS

Lars Silberbauer u HMD Globalu

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavio Larsa Silberbauera kao glavnog direktora marketinga.  Lars će voditi globalne marketinške poduhvate u cijelom portfelju Nokia… više »

BIZNIS

Otvorena 86. poslovnica Müllera u HR

objavljeno prije 8 dana i 9 sati

Njemački trgovački lanac Müller jučer je otvorio svoju 86. poslovnicu u Hrvatskoj, a ujedno i prvu trgovinu unutar budućeg shopping centra Hey Park u Zaprešiću na adresi Ulica dr.… više »

NOVOSTI

Otvorenje nove Müller poslovnice u Zaprešiću

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Od četvrtka 22.09.2022. stanovnici Zaprešića i okolice napokon mogu u vlastitom gradu kupovati u poznatom lancu trgovina Müller. Nova poslovnica otvara svoja vrata u užem centru… više »

UPS!

Rekordna inflacija u Hrvatskoj sve gora

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u kolovozu su u odnosu na srpanj porasle 0,1 posto, dok su u odnosu na kolovoz prošle… više »

BRAVO

Šef Xiaomija dobio priznanje

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

Wang Xiang, partner i predsjednik korporacije Xiaomi Group, uvršten je u izbor „Outstanging people" na dodjeli nagrada "2022 Forbes China - Global 100 Outstanding Chinese".… više »

OPA!

Rusima se otežava ulaz u EU

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Suspenzija sporazuma, koja stupa na snagu u ponedjeljak, povlači za sobom povećanje viznih pristojbi s 35 eura na 80 eura, morat će se podnositi dodatna dokumentacija uz zahtjeve za vize,… više »

ZNATE LI?

Kako se određuju cijene struje

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Cijena električne energije obuhvaća: - Naknada za opskrbu - sastavni dio svakog računa za električnu energiju. Opskrbna naknada predstavlja obračunski element, kojeg HEP Opskrba… više »

ECB

ECB napravila potez bez presedana

objavljeno prije 20 dana i 8 sati

Kako bi se uhvatila ukoštac s rastućom inflacijom, Europska središnja banka sredinom tjedna odlučila se za potez bez presedana - povećanje ključne kamatne stope za čak 75 baznih… više »

skrolaj na vrh