Biznis nema prethodne stranice
DA?!

Eurozona spašava Hrvatsku od šerifa?

objavljeno prije 9 sati i 59 minuta

Hrvatska narodna banka u petak je izvijestila da je ECB na svojim web stranicama objavio analizu u povodu ulaska Hrvatske i Bugarske u europski tečajni mehanizam (ERM II), u kojoj se… više »

NOKIA

Alain Lejeune voditelj globalnih operacija HMD globala

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

 HMD Global, dom Nokia telefona, danas imenuje Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u… više »

LOVA

Zuckerberg prebacio 100 mlijardi na računu

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

Facebook je u srijedu u SAD-u pokrenuo Instagram Reels, konkurenta kontroverznoj kineskoj aplikaciji TikToku. Dionice Facebooka skočile su u četvrtak više od 6 posto. Zuckerbergov udio… više »

E-PRODAJA

E-trgovine za bolje iskustvo kupaca

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Huawei je danas održao svoj Developer Webinar na kojem je predstavljeno unaprijeđeno rješenje za e-trgovinu. Povećanje obujma prodaje e-trgovina s 2,39 bilijuna dolara u 2018. godini… više »

BIZNIS

Zlato je najsigurnije?

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

U ožujku 2019. se cijena zlata za uncu odjednom strmoglavila ispod 1500 dolara - toliko je vrijedilo i gotovo čitavu 2018. Ali od onda je počeo rast i izgleda kao da mu nema kraja:… više »

SPAJANJA

United Grupa preuzela Vivacom

objavljeno prije 7 dana i 17 sati

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u Jugoistočnoj Europi, danas je objavila završetak procesa preuzimanja Vivacoma. Prethodno je u travnju 2020. Europska… više »

HUAWEI

Telekomi rade na oporavku gospodarstva

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Telekom industrija može maksimalno osloboditi potencijal svojih mreža i potaknuti oporavak gospodarstva, a ključ je u fokusu na četiri područja u dijelu izgradnje mrežne infrastrukture i… više »

WOW!

Infobip probio milijardu dolara

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Infobip je tako postao prvi unicorn (jednorog), a radi se o terminu koji se koristi u industriji rizičnog (venture) kapitala, kad startup u privatnom vlasništvu ostvari… više »

BROJKE

Huaweijeve mobilne servise koristi 700 milijuna ljudi

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Huawei je izvijestio o najnovijem uspjehu svog HMS (Huawei Mobile Services) ekosustava koji je dosegnuo 700 milijuna korisnika širom svijeta, što je rast od 32 % u usporedbi s… više »

BRENDOVI

Apple i dalje najvrjedniji brend

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

Apple je i dalje neprikosnoveni šef na prvom mjestu, Google je drugi s vrijednošću robne marke od 207,5 milijardi dolara, a među prvih pet redom su i Microsoft (162,9 milijardi… više »

LOVA

Je li Irska najveća porezna oaza na svijetu?

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Brojka koju je Irski statistički ured objavio 2016. je isprva zazvučala kao senzacija: porast BND-a za nevjerojatnih 26,2 posto. Irsko gospodarstvo se doduše oporavilo od godina krize.… više »

TELEKOMI

Pad prihoda i stabilna EBITDA

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Ukupni prihodi od telekomunikacijskog poslovanja u prvoj polovici 2020. godine bilježe pad od 16,0% u odnosu na isti period prethodne godine. U istom periodu Optima Telekom Grupa bilježi rast… više »

JADNO

Za kulturne poduzetnike - krediti

objavljeno prije 12 dana i 16 sati

Poduzetnici u području kulturnih i kreativnih industrija od ponedjeljka, 27. srpnja 2020. godine, mogu podnijeti zahtjev poslovnim bankama za odobrenje kredita uz korištenje državnih… više »

RED DOT

Prestižna nagrada za hrvatski dizajn

objavljeno prije 12 dana i 18 sati

Staša Brozina i Veronika Uravić Čolak, dobitnice su jedne od najprestižnijih svjetskih nagrada. Točnije riječ je o hrvatskom proizvodu koju je sa stručnjacima osmislila Staša,… više »

UPS!

I kancelarku već pecka Wirecard

objavljeno prije 13 dana i 18 sati

Što je znao njemački ministar financija, ne samo sadašnji (kojeg su postavili socijaldemokrati) nego i prethodni (iz redova kršćanskih demokrata)? I je li ministar uopće… više »

skrolaj na vrh