Film nema prethodne stranice
ANIMAFEST

Ralph Bakshi dobitnik je Nagrade za životno djelo

objavljeno prije 4 sata i 10 minuta

Vijeće Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb godišnju Nagradu za životno djelo dodijelit će animatoru, redatelju i producentu Ralphu Bakshiju. Ralph Bakshi… više »

ZFF

Influencerica u kinima

objavljeno prije 22 sata i 38 minuta

Film 'Influencerica', posveta ludilu društvenih mreža švedsko-poljskog redatelja Magnusa von Horna koja je ušla u službenu selekciju prošlogodišnjeg… više »

BERLINALE

Počeo Berlinale u digitalnom okruženju

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Svakog dana profesionalnoj publici će preko online platforme biti na 24 sata biti ponuđeno gledanje filmove i jednog od festivalskih programa.  Natjecateljski program, u kojem se ove… više »

FILMOVI

Usidjelice u kinima širom Hrvatske

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Novi film u distribuciji Restart labela, USIDJELICE, koji istražuje kineski fenomen i „državni problem 21. stoljeća" - neudane žene, hrvatsku premijeru imat će u petak, 5. ožujka, u… više »

KINOTEKA

Djevojke koje obećavaju

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Patricia Highsmith promijenila je naše shvaćanje trilera, a njezino kreativno, često i subverzivno tumačenje žanrovskih pravila djelovalo je inspirativno na čitav niz filmskih i… više »

FILMOVI

Filmske mutacije u Kinoteci

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Program KINO KRISIS o aktualnom kinu krize / u krizi otvaramo u Zagrebu i Rijeci, kao drugi, završni dio Filmskih mutacija u okviru filmskog DOBA MOĆI u partnerstvu s Art-kinom i… više »

FESTIVALI

Pula Film Festival odabrao vizual za 68. izdanje

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Novi vizualni identitet pripovijeda festivalsko - filmsku priču kroz minimalističke prepoznatljive elemente filma: leću kamere, snop svjetla reflektora, tlocrt pulske arene ili rolu trake… više »

KINO

Autsajderski svijet Akija Kaurismäkija u kinu 'Tuškanac'

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Filmom 'Čovjek bez prošlosti' u ponedjeljak, 1. ožujka, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac' počinje retrospektivni program 'Portreti: Autsajderski svijet Akija Kaurismäkija', u… više »

FILMOVI

Kratka baza: 25 FPS videoteka

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Kratka baza je arhiv Udruge za audio-vizualna istraživanja 25 FPS, a obuhvaća filmove koji su se prijavljivali u natjecateljski program Festivala 25 FPS. Arhiva broji više od 7000… više »

KINO

7. izdanje Ženijalnih dana u neovisnim kinima

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

7. izdanje Ženijalnih dana, već tradicionalne filmske manifestacije u organizaciji Kino mreže posvećene 8. martu ‒ Međunarodnom danu žena, održat će se ove godine od 6. do 8. ožujka u… više »

NAJAVE

Filmske mutacije - festival nevidljivog filma

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

U četvrtak 25. veljače 2021. u Art-kinu u Rijeci počinju četrnaeste FILMSKE MUTACIJE: FESTIVAL NEVIDLJIVOG FILMA kao dio završnih programa širokog programskog pravca DOBA MOĆI u… više »

FESTIVALI

Otvorene prijeve za Splitski filmski festival

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Zadnji rok za prijavu je 9. lipnja, a uz prijave standardnih kategorija (film, video & novi mediji) autori, producenti ili distributeri mogu prijaviti VR projekte, radove virtualne… više »

FILMOVI

Dokumentarac Nun of Your Business ide u kina

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

Nagrađivani dokumentarac igrat će u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima diljem Hrvatske. Dobitnik nagrade publike na Zagreb… više »

FMFS

Festival mediteranskog filma Split - poziv za filmove

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Filmovi se prijavljuju u kategorijama dugometražnog filma, međunarodnog kratkometražnog filma te domaćeg kratkometražnog i srednjometražnog filma. Filmovi kratkog metra iz međunarodne… više »

KINOTEKA

Romantične i ostale opsesije u Kinoteci

objavljeno prije 9 dana i 1 sat

Ciklus posvećen stotoj obljetnici rođenja Patricije Highsmith nastavlja se pričama o romantičnim opsesijama. U srijedu na rasporedu je Carol, ljubavna drama o dvije žene koje se… više »

skrolaj na vrh