Film nema prethodne stranice
FESTIVALI

U srijedu počinje 7. KinoKino

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Glavni program KinoKina i ove će godine donijeti presjek najvažnijih dugometražnih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, raznolikih žanrova i tema. Festival po mjeri najmlađe publike… više »

NAGRADE

Nagrađeni filmovi 25 FPS_objava za medije

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

18. Festival 25 FPS završio je sinoć ceremonijom dodjele nagrada u zagrebačkom Kinu Kinoteka. Grand Prix Velikog žirija u sastavu Hrvoslava Brkušić, Marko Meštrović i… više »

FILMOVI

ZFF putuje

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Samo mjesec dana dijeli nas od jubilarnog ZFF-a. Festival će svojih prvih 20 godina proslaviti uz brojne uspješnice europske i regionalne produkcije unutar različitih programa. ZFF-ov… više »

FESTIVALI

Food Film Festival od idućeg tjedna ponovo u centru grad

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Najdugovječniji zagrebački street food festival - Food Film Festival Zagreb vraća se u centar Zagreba, točnije u najljepši zagrebački  park Zrinjevac i to od… više »

KINOTEKA

Kinoteka će ugostiti 25 FPS

objavljeno prije 7 dana i 22 sata

U novi tjedan Kinoteka ulazi s nekoliko novih distribucijskih naslova. Među njima je Dvostruka prijevara, romantični triler Parka Chan-wooka nagrađen za najbolju režiju na Filmskom festivalu… više »

FILM

Expended Cinema na 25 FPS

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

Expanded Cinema, program performansa proširenog filma 18. Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, koji će se održati od 21. do 24. rujna u Kinu Kinoteka, obilježit će tri… više »

FILMOVI

Velika retrospektiva Francisa Forda Coppole u kinu Tuškanac

objavljeno prije 9 dana i 21 sat

Projekcijom redateljeve verzije filma Apokalipsa danas: Final Cut (1979/2019), kino Tuškanac otvorit će veliku retrospektivu velikana svjetskog filma, američkog redatelja, scenarista i… više »

ZFF

Jubilarni 20. ZFF u znaku hrvatskih debitanata

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

Zagrebačka kulturna jesen i ove će godine biti u znaku najveće filmske avanture - 20. Zagreb Film Festivala. Novo festivalsko izdanje obilježit će okrugla, dvadeseta obljetnica, kalendarski… više »

FILMOVI

Nova sezona Kinoteke

objavljeno prije 10 dana i 23 sata

Nakon nekoliko divnih mjeseci provedenih na Ljetnoj pozornici Tuškanac kreće nova sezona omiljenog gradskog kina: Kinoteka u Kordunskoj ulici! U sljedećim tjednima Kinoteka će ugostiti… više »

KINO

KinoKino u sedmom izdanju

objavljeno prije 11 dana i 20 sati

KinoKino - Filmski festival za djecu održat će se u svom sedmom izdanju od 28. rujna do 2. listopada, prvi put u zagrebačkom kinu Kinoteka, s dijelom programa u kinu Tuškanac te… više »

FILMOVI

Velika retrospektiva Lars von Triera u kinu Tuškanac

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Retrospektiva Lars von Triera u kinu Tuškanac započinje u srijedu filmom Dogville (2003), prvim segmentom Trierove nedovršene 'američke trilogije'. U njoj se posvetio… više »

SEZONA

Ljetna pozornica Tuškanac u rujnu

objavljeno prije 22 dana i 15 sati

Pad ljetnih vrućina i povratak «ekipe u grad» dobri su razlozi da početak rujna provedete na Ljetnoj pozornoci Tuškanac i pogledate preostale filmove iz programa Kinoteka u… više »

NAGRADE

Sva tri hrvatska filma nagrađena na 82. izdanju festivala UNICA u Locarnu

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

82. izdanje festivala u organizaciji Međunarodnog udruženja filmskih saveza neprofesijskog filma (UNICA) održano je od 21. do 25. kolovoza u Locarnu. Hrvatsku su predstavljala tri… više »

NAJAVE

18. 25 FPS od 21. do 24. rujna

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Osamnaesto izdanje 25 FPS Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa održat će se od 21. do 24. rujna 2022. na novoj lokaciji u Zagrebu - kinu Kinoteka (Kordunska 1) te 27. i… više »

RADIONICE

Program Analiziraj film s autor(ic)om za starije od 54 godine

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Analiziraj film s autor(ic)om je novi program u sklopu projekta HFS online gdje će svi zainteresirani pojedinci stariji od 54 godine kroz radionicu imati prilike pogledati hrvatske… više »

skrolaj na vrh