Film nema prethodne stranice
NAGRADE

Filmu Miljenica europski Oscar

objavljeno prije 23 sata i 16 minuta

Britanski film »The Favourite« (»Miljenica«) veliki je pobjednik ovogodišnje 32. dodjele Europskih filmskih nagrada-EFA sa osvojenih osam nagrada, uključujući i… više »

FILM XX

Ženski filmski narativi

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Program Film XX: Ženski filmski narativi Kulturno informativnog centra sastoji se od nekoliko filmskih ciklusa a fokusiran je na reprezentativne redateljice koje su i dalje rijetka pojava u… više »

KINO PROGRAM

U kina stiže “Selfie”, gorko-slatka teen razglednica iz srca napuljske mafije

objavljeno prije 4 dana

Dokumentarni film Selfie, zabavan i istovremeno potresan autoportret dvojice tinejdžera iz srca talijanske Camorre u režiji Agostina Ferrentea stiže u neovisna kina diljem Hrvatske u… više »

KINO PROGRAM

„Glumim, jesam“ s Goranom Bogdanom, Lanom Barić i Lunom Zimić Mijović u domaćim kinima

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Glumim, jesam, filmski triptih redatelja i scenarista Miroslava Mandića s Goranom Bogdanom, Lanom Barić, Lunom Zimić Mijović i Gregorom Zorcom u naslovnim ulogama stiže u domaća kina.… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u kinu Kinoteka u znaku Revije Europske filmske nagrade

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Uoči dodjele nagrada Europske filmske akademije, koja se održava 7. prosinca u Berlinu, ovotjedne popodnevne projekcije u kinu Kinoteka proteći će u znaku filmova s popisa nominiranih za tzv.… više »

17. HRFF

Premijerom Medene zemlje u prepunom kinu Tuškanac otvoren 17. Human Rights Film Festival

objavljeno prije 7 dana i 6 sati

Projekcijom nagrađivanog makedonskog dokumentarnog filma Medena zemlja sinoć je u do posljednjeg mjesta popunjenoj dvorani kina Tuškanac otvoren 17. Human Rights Film Festival.… više »

NAGRADE

Georges Schwizgebel laureat Animafestove Nagrade za životno djelo

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Švicarski animator Georges Schwizgebel, najnagrađivaniji autor u povijesti Animafesta Zagreb sa sedam nagrada i tri posebna priznanja, dobitnik je Nagrade za životno djelo 30.… više »

KINO PROGRAM

Revija filmova nominiranih za nagradu EFA

objavljeno prije 11 dana i 4 sata

Uoči ovogodišnje svečane dodjele nagrada Europske filmske akademije (EFA), od 1. do 7. prosinca u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu održat će se revija s izborom filmova nominiranih za… više »

SJAJNO!

Talijanski vesterni Sergia Leonea u kinu Tuškanac

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Od četvrtka, 28. studenog do subote, 30. studenog, u kinu 'Tuškanac' održava se retrospektiva 'Talijanski vesterni Sergia Leonea', koju otvara remek-djelo 'Dobar, ružan, zao' (1966).… više »

FESTIVALI

Uskoro počinje 17. Human Rights Film Festival

objavljeno prije 13 dana i 2 sata

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca (kino Tuškanac i Dokukino KIC) i u Rijeci (Art-kino… više »

KINO PROGRAM

Opus glamurozne Marlene Dietrich

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Kino Kinoteka nastavlja s opusima posvećenima najvećim zvijezdama klasičnog Hollywooda, a ovaj tjedan na programu su filmovi slavne njemačko-američke glumice i pjevačice Marlene… više »

DOĐITE

ANIDOK 2019 u kinu Tuškanac

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

U subotu 30. studenog 2019. od 13 do 20 i 30 u maloj dvorani kina Tuškanac održat će se novo izdanje jednodnevne edukativne radionice za animirani dokumentarni film ANIDOK. Edukativna… više »

NAGRADE

Posebno priznanje DORF-a Rambu Amadeusu

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Posebno priznanje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma - DORF za doprinos undergroundu ove godine dobio je glazbenik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, a kako je… više »

KINO PROGRAM

Kino Mediteran je uspješan projekt

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Projekt revitalizacije kino dvorana u Dalmaciji, Kino Mediteran, zabilježio je ovih dana više od pedeset tisuća gledatelja, u Bolu na otoku Braču na projekciji estonskog filma za djecu… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u kinu Kinoteka uz Božanstvenu Garbo

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Od utorka do subote (19. - 23. studenog) u kinu Kinoteka gledamo opus Grete Garbo, filmske dive napoznatije po romantičnim ulogama tajanstvenih, nedostižnih i snažnih žena, koju i danas… više »

skrolaj na vrh