Film nema prethodne stranice
FILMOVI

Zadnji dan 25 FPS-a i dodjela nagrada

objavljeno prije 21 sat i 55 minuta

Uz svečanu dodjelu nagrada, zadnji dan Festivala 25 FPS obilježit će pionirski radovi kompjuterske animacije u izboru Ivana Marušića Klifa, najbolji hrvatski eksperimentalni naslovi te… više »

FILMOVI

Europanorama 2021. - program europskih kratkih filmova

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Ovogodišnji program predstavlja izbor najnovijih europskih kratkih filmova različitih stilova i pristupa (animirani, eksperimentalni, igrani i dokumentarni film) mladih europskih… više »

KINO

Sjećanje na Bogdana Žižića u kinu Tuškanac

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Program Kinoteka: Sjećanje na Bogdana Žižića u kinu Tuškanac počinje u ponedjeljak 27. rujna u 19 sati izborom njegovih kratkometražnih filmova, a uvodnu riječ o domaćem redatelju i… više »

OTVORENJE

Otvoren 25FPS

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Sinoć u 20 sati otvoren je 17. izdanje 25 FPS-a, festivala koji svake godine donosi ponajbolje od recentnih nezavisnih, eksperimentalnih, hibridnih i inovativnih filmskih ostvarenja koja… više »

SUBVERSIVE

Forumi, simpoziji, seminari, predavanja

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

S festivala najavljuju da će se, pod voditeljstvom Karoline Hrge 14. Subversive Forum, održati uživo i online uz sudjelovanje svjetskih autorica i autora. Feministkinja, filozofkinja i… više »

TMNT

Filmski program subotom u Tehničkom muzeju

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

U subotu 25.9.2021. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla održava se posljednja projekcija u sklopu događanja „Filmski program u Tehničkom". Program uključuje projekcije filmova i… više »

COOL

Ovaj petak počinje Food Film Festival

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

Nakon poprilično netipičnog i donedavno pomalo pustog zagrebačkog kasnog ljeta, s prvim danima jeseni, od 24. rujna do 3. listopada u Zagreb se vraća svima omiljeno festivalsko druženje -… više »

FILMOVI

Storm de Hirsch u programu Kino 23

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Kino 23 poseban je program Festivala 25 FPS posvećen filmovima dugog i srednjeg metra koji nisu nužno eksperimentalni, ali imaju eksperimentalan, istraživački duh u načinu na koji… više »

FESTIVALI

Listopad u znaku 14. izdanja Subversive Festivala

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

14. izdanje Subversive Festivala održat će se od 3.  do  23. listopada na nekoliko zagrebačkih lokacija (Kino Tuškanac, Dokukino… više »

WOW!

Rusi spremni snimanje filma u svemiru

objavljeno prije 7 dana i 18 sati

Četvorka bi u svemir trebala biti lansirana 5. listopada letjelicom Sojuz MS-19 koja će stići do ISS-a. Lansiranje će uslijediti samo tri tjedna nakon slanja raketnog broda SpaceX s… više »

FILMOVI

Retrospektiva filmova Wong Kar-waija u kinu Tuškanac

objavljeno prije 9 dana i 20 sati

Program od osam naslova otvara najslavniji autorov film Raspoloženi za ljubav (2000), a uoči projekcije uvodnu riječ o autorovu stvaralaštvu održat će filmska kritičarka Diana Nenadić.… više »

DHF

Zavoreni Dani hrvatskog filma uz dodjelu nagrada

objavljeno prije 9 dana i 23 sata

Ovogodišnje izdanje Dana hrvatskog filma zatvaramo večeras u 21 sat u kinu Tuškanac projekcijom jedne epizode hvaljenog novog dokumentarnog serijala KOLAŽI O LAŽI - Lažne… više »

FILMOVI

Žiri predstavlja, tradicionalna sekcija Festivala 25 FPS

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Žiri predstavlja, tradicionalna sekcija Festivala 25 FPS, obuhvaća posebno kurirane programe članova Velikog žirija s ciljem da se domaćoj publici pobliže predstave njihove estetske i… više »

FILMOVI

Otvoreno 30. izdanje Dana hrvatskog filma u kinu Tuškanac

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Dani hrvatskog filma važni su jer nude relevantan pregled svega što je realizirano u proteklih godinu dana u našoj filmskoj zajednici. No još je važnije što daju… više »

MOSTRA

Francuski film o ilegalnom pobačaju pobijedio na Mostri

objavljeno prije 14 dana i 18 sati

Film u režiji Audrey Diwan zadobio je gledatelje portretom mlade žene koja očajno želi prekinuti trudnoću kako bi nastavila sa studijem, u vrijeme kada je to značilo mogućnost vrlo stroge… više »

skrolaj na vrh