Kazalište nema prethodne stranice
NAJAVE

Don Juan u HNK

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Španjolski plemić Don Juan Tenorio, ako je uopće postojao, vjerojatno ni u snu nije mogao zamisliti kako će u stoljećima koja tek slijede postati junakom mnogih književnih i glazbenih… više »

KULTURA

'Lutkoljupci' - izrada i animacija ručnih lutaka

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

Razvijat će vještinu animacije lutaka, dinamiku i ritam, maštu i lutkarsku poetiku te se upoznati sa zakonitostima lutkarskog kazališta. Naučit će izraditi ručnu lutku… više »

KAZALIŠTE

"Mala zabava" i "Žena popularnog pokojnika" otvaraju sezonu Teatra &TD

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Teatar &TD sezonu 2022./2023 otvara dvjema uzbudljivim i apsolutno nesvakidašnjim autorskim projektima, predstavama koje su i publika i kritika odlično prihvatile prošle… više »

KAZALIŠTE

Premijera predstave "Pseće srce" M. Bulgakova - 23. rujna u Kerempuhu

objavljeno prije 9 dana i 18 sati

Roman Pseće srce nastao je kao bolni krik protiv besmisla, kao kritika sovjetskog komunizma, ali uz sve te konotacije i reference, on je prije svega slojevit, dubok, mudar i satiričan prikaz… više »

NAJAVE

Završetak provedbe projekta „Novo normalno“

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

Kazalište Moruzgva završilo je provedbu projekta „Novo normalno" vrijednog 499.216,26 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i provodio se… više »

NAGRADE

Dodijeljene nagrade Judita

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Ocjenjivački sudovi nagrade Judita odlučili su da Judita za dramski program pripadne glumici Petri Kovačić Botić za naslovnu ulogu u predstavi LizistRATa, a Juditu najznačajnije… više »

KAZALIŠTE

Premijera glazbeno-scenskog djela 'Čudesna šuma' na Lovrjencu

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Premijera glazbeno-scenskog djela za djecu 'Čudesna šuma', nastalog prema adaptaciji istoimenog romana književnice Sunčane Škrinjarić, a u režiji Lee Anastazije Fleger, trebala… više »

SCENA

23. izdanje ljetne Scene Amadeo

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

U suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, Scena AMADEO nastavlja i sa serijom izložbi posvećenih prerano preminuloj članici programskog odbora scene, slikarici i grafičarki Izabeli… više »

DLJI

Dodatne dvije izvedbe 'Mare i Kate' na DLJI

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

'Mara i Kata' autorski je projekt redatelja Saše Božića koji je nastao u suradnji s dramskim umjetnicama Natašom Dangubić u ulozi Mare i Doris Šarić Kukuljicom u ulozi… više »

NAJAVE

Ljubovnici otvaraju dramski program Dubrovačkih ljetnih igara

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Pomoćnik intendantice DLJI za dramski program Saša Božić rekao je kako su „Ljubovnici" jedna od ponajboljih i najizvođenijih komedija iz korpusa tzv. smiješnica.… više »

KAZALIŠTE

'Svjetlo pada' u režiji Janusza Kice premijerno u ZKM-u

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Simon Stephens (1971.) jedan je od najplodnijih i najvažnijih suvremenih britanskih dramskih pisaca, čije se drame i dramske adaptacije izvode i u zemljama engleskog govornog područja kao i… više »

DLJI

Svečano otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

U ceremoniji otvaranja u režiji Aide Bukvić prema scenariju kojeg potpisuje zajedno s dramaturginjom Marijanom Fumić, sudjelovali su članovi Festivalskog dramskog ansambla Oleksandra Barstok,… više »

EUROKAZ

Kazališna poslastica za kraj EUROKAZove Eurijale!

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Za kraj prvog Eurokazovog kazališnog festivala Eurijala, u srijedu 13. srpnja s početkom u 19 sati, na platou iznad ljetne pozornice Tuškanac, poznato kao i Krešićeve… više »

OTVORENJE

Sve je spremno za otvaranje 73. Dubrovačkih ljetnih igara

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha sutra, 10. srpnja u 21 sat bit će otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno od 10. srpnja do… više »

PREDSTAVE

Danas se otvara Histrionsko ljeto na Opatovini

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

U predstavi glume: Damir Lončar, Davor Svedružić, Vanja Ćirić, Filip Detelić, Lara Nekić, Zlatko Ožbolt, Barbara Rocco, Dajana Čuljak, Dea Presečki, Ognjen Milovanović i Borna… više »

skrolaj na vrh