Kazalište nema prethodne stranice
PREDSTAVE

Horizont 24. i 25. rujna u ZPC-u

objavljeno prije 14 sati i 39 minuta

Horizont nudi 360 stupnjeva ravne pustoši, postavljajući pitanje kako možemo bivati zajedno usprkos prostoru koji nas okružuje i razdvaja. Predstava istražuje mitove i obrede povezane… više »

NAJAVE

HNK otvara sezonu u listopadu predstavom 64

objavljeno prije 19 sati i 29 minuta

Nakon međunarodnog uspjeha drame "Tri zime", praizvedene u National Theatre u Londonu i ovjenčane najprestižnijom nagradom za autorice na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn,… više »

KAZALIŠTE

Everything Falls Into Place

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Nastavljajući rad na metodologiji Viewpoints, kojom je stvarana site specific predstava "Danas je jučer od sutra", nova predstava Umjetničke organizacije Kabinet usmjerava se na dublje… više »

KAZALIŠTE

Premijera "Treba se znati ponašati" u Komediji

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

'Table Manners' dio je hit-trilogije jednog od najuspješnijih i najizvođenijih britanskih komediografa Sir Alana Ayckbourna pod nazivom "Normanova osvajanja", koja iz tri različite… više »

PREDSTAVE

Gavellin "Čovjek Jastuk" premijerno odigran u CeKaTe-u

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Predstavu "Čovjek Jastuk" u režiji Vanje Jovanovića, crnohumorni hommage snazi književnosti u uznemirujućoj priči o ljubavi i privrženosti.  Nagradom Olivier ovjenčan komad britanskog… više »

KAZALIŠTE

"Drama o Mirjani i ovima oko nje" Ivora Martinića premijerno u Teatru &TD

objavljeno prije 5 dana i 18 sati

premijera drame autora Ivora Martinića Drama o Mirjani i ovima oko nje održat će se 29. rujna u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20:00. Ulaz isključivo s… više »

KAZALIŠTE

Ljetovanje se nastavlja u Teatru &TD

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

Prva ovogodišnja premijera u Teatru &TD je dramsko-plesna predstava Plaža, redatelja Aleksandra Švabića i  Damira Klemenića. Riječ je o koprodukciji UO… više »

KAZALIŠTE

Play Harms u Centru KNAP i drugdje

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Ima li smisla, uopće naprezati moždane vijuge kako bi našli izlaz, ili je bolje prepustiti se besmislici da nas nosi? Čemu propitivanja, mudre misli i pouke? Vrijeme je apsurda, te ga… više »

NOVOSTI

Moby Dick otvorio Svjetski festival kazališta

objavljeno prije 10 dana i 18 sati

Koncepciju i režiju produkcije modenskoga Teatra dei Venti potpisuje Stefano Tè, a predstava „Moby Dick" prikazuje kapetana Ahaba, njegov brod i njegovo… više »

PIF

PIF od 17. do 23. rujna na više lokacija

objavljeno prije 11 dana i 18 sati

Osim kazališta iz Hrvatske, publici će se predstaviti lutkarska kazališta iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Njemačke, Poljske, Slovačke i Slovenije te izložba iz… više »

KAZALIŠTE

Predstava o kojoj će se pričati ove sezone

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Glumci kazališta Moruzgva predvođeni glumicom i osnivačicom kazališta - Ecijom Ojdanić na neobičan način najavili su premijeru nove predstave „Jel' tako, Zorane?".… više »

KAZALIŠTE

Predstava Gilgameš u godini s 13 Mjeseca u

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Umjetnička organizacija Eurokaz, ujedno i hrvatska kazališna institucija, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu, jesensku sezonu otvara originalnom, raskošnom… više »

PREDSTAVE

'Indefinite Frequency' otvara novu sezonu u ZPC-u

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

'Indefinite Frequency (Beskonačna frekvencija)' dinamičan je plesni koncert u izvedbi trojice plesača i četvorice udaraljkaša. Publika je pozvana na putovanje kroz konstelacije… više »

KAZALIŠTE

Praizvedba novog teksta Dine Pešuta u KunstTeatru

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Drama je nagrađena prvom Nagradom za dramsko djelo Marin Držić u 2019. godini. Predstava je nastala u koprodukciji s Kazališnom družinom KUFER uz podršku Ministarstva kulture i… više »

KAZALIŠTE

"Čarobnjak iz Oza" prva premijera ZKM-a 18. rujna

objavljeno prije 22 dana i 11 sati

ZKM-ova inačica slavnoga predloška u režiji Saše Broz i adaptaciji i dramaturgiji Nikoline Bogdanović adaptirana je ostajući vjerna svijetu koji je Baum… više »

skrolaj na vrh