Znanost nema prethodne stranice
BRAVO

Svemirski turisti SpaceXa vratili se na Zemlju

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Kapsula Dragon sletjela je u Atlantski ocean oko 19 sati po mjesnom vremenu (1 nakon ponoći u nedjelju po srednjoeuropskom), nedaleko od Cape Canaverala, odakle je četvero američkih turista… više »

COOL

SpaceX odletio s civilima

objavljeno prije 7 dana i 22 sata

Let SpaceX-a iz svemirskog centra Kennedy na rtu Canavera unajmio je američki milijarder Jared Isaacman, 38-godišnji osnivač i glavni direktor tvrtke za financijske usluge Shift4… više »

LOOL

Leteći nosorozi dobili Iq Nobel

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Među ostalim dobitnicima je tim koji je proučavao bakterije u žvakačim gumama zalijepljenima za pločnik i drugi koji se bavio kontrolom žohara u podmornicama, prenosi u petak BBC. Satirična… više »

LJETO KOD TESLE

Radionice Qbot i Ozobot roboti

objavljeno prije 14 dana i 21 sat

U osmom tjednu programa 'Ljeto kod Tesle' u subotu 11. rujna 2021. u posjet nam dolaze roboti Qbot i Ozobot. Kako bi ih upoznali pozivamo vas da se brzo prijavite na… više »

EHHH...

Virgin Galactic do daljnjega neće letjeti

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Svemirski brod SpaceShipTwo tvrtke Virgin Galactic neće moći letjeti dok FAA ne odobri izvješće o istrazi ili navede da problemi povezani s incidentom ne utječu na javnu sigurnost",… više »

TEHNIKA

Ljeto kod Tesle i Raspbery Pi

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

U rujan ulazimo sa sedmim tjednom programa 'Ljeto kod Tesle' u sklopu kojeg nam u subotu 4. rujna 2021. dolazi Hrvatski robotički savez koji će nam pokazati sve o Raspberry Pi računalu i… više »

STRAH?

Za vikend će pored Zemlje proletjeti golemi asteroid

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nema opasnosti od udara, ali proći će bliže nego što je prošao bilo koji drugi posljednjih nekoliko desetljeća, a to je na udaljenosti od 3,4 milijuna kilometara od Zemlje.… više »

SRPANJ

Najtopliji je mjesec u svijetu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Kombinacija temperature na kopnu i na površini oceana u cijelom je svijetu bila za 0,93 Celzijeva stupnja iznad prosjeka od 15,8 Celzijevih stupnjeva koliko je iznosila u 20.… više »

SVEMIR

Kapsula Cygnus pristala na ISS s gotovo četiri tone tereta

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Teretna kapsula bez posade Cygnus, koju je razvila i s kojom upravlja američka tvrtka Northrop Gruman, stigla na ISS u četvrtak, objavila je NASA. Cygnus je lansiran iz svemirske luke u… više »

WOW!

SpaceX nakratko sastavio najveću raketu u povijesti

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Dva segmenta rakete - gornji "Starship" i donji pogonski "Super Heavy" spojeni su u postrojenju SpaceX-a u Boca Chici u Teksasu. Zbog visine od oko 120 metara svi se raniji raketni… više »

VIRGIN

Virgin Galactic prodaje karte za let u svemir

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Ta je kompanije između 2004. i 2014. već prodala oko 600 karata, a tadašnja je cijena iznosila između 200.000 i 250.000 dolara. Virgin Galactic zainteresiranima nudi tri… više »

ISS

Boeing odgodio pokusni let bez posade na ISS

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Brod je trebao poletjeti iz Cap Canaverala na Floridi u 13.20 sati (19.20 sati po srednjoeuropskom vremenu) pomoću rakete Atlas V koju je konstruirao konzorcij United Launch Alliance. No dva… više »

ISS

Ruski astronauti objavili snimku s ISS-a postaje nakon nezgode

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Cijela svemirska postaja sa sedam članova posade bila je u četvrtak izbačena sa svoje normalne putanje, koja se nalazi na oko 400 kilometara iznad Zemlje, a stručnjaci navode da je… više »

COOL

Spužve su možda najstariji oblik života na svijetu

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Geologinja Elizabeth Turner, s odjela za sedimentologiju na kanadskom sveučilištu Laurentian u Sudburyju, koja te fosile pronalazi na prastarim mikrobskim grebenima očuvanim u… više »

RADIONICE

Peti tjedan Ljeta kod Tesle

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Peti tjedan programa 'Ljeto kod Tesle' ugošćava Impact Hub Zagreb koji će se predstaviti radionicom/igrom Prototip za sve male i velike koji žele dobiti crni pojas u kreativnom i… više »

skrolaj na vrh