Znanost nema prethodne stranice
I MI BI :)

SpaceX vozi turiste u svemir

objavljeno prije 6 sati i 49 minuta

Tvrtke SpaceX i Space Adventures potpisale su ugovor o slanju četiriju putnika u Zemljinu orbitu do 2022. godine u letjelici za posadu Crew Dragon, koja će prve NASA-ine astronaute na ISS… više »

LOVA

Astronomi traže javna sredstva za istraživanje inteligentnih oblika života

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Voditelj jednog od američkih državnih opservatorija, dr. Anthony Beasley za BBC je kazao kako smatra da se potraga za inteligentnim oblicima života u svemiru mora ozbiljnije shvatiti te da bi… više »

USPJEH

Cygnus uspješno lansiran prema ISS-u

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Raketa s kapsulom Cygnus uspješno je lansirana u subotu s potrepštinama za Međunarodnu svemirsku postaju (ISS). Kapsula bez ljudske posade koju je razvila i njome upravlja… više »

WOW!

Glineni tablet star 3700 godina je otkriće koje mijenja tijek povijesti

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Dr. Daniel Mansfield i njegov tim sa Sveučilišta Novi Južni Wales u Australiji došli su do nevjerojatnog otkrića. Dok su proučavali glineni tablet star 3700 godina iz drevne… više »

PODUHVAT

Europska sonda snimat će Sunce iz najveće blizine ikad

objavljeno prije 10 dana i 11 sati

Sonda Europske svemirske agencije (ESA) lansirana je u nedjelju navečer po lokalnom vremenu s Cape Canaverala na Floridi, u suradnji s američkom NASA-om kako bi proučavala Sunce. "To je bila… više »

WOW!

Najstariji materijal na Zemlji stariji je i od našeg planeta

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

Znanstvenici vjeruju da su otkrili najstariji materijal na Zemlji, zvjezdanu prašinu iz meteorita Murchinson koji je 1969. godine pao… više »

WOW!

Christina Koch vratila se na Zemlju nakon gotovo godinu dana

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

Američka astronautkinja Christina Koch spustila se na Zemlju u četvrtak nakon gotovo godine boravka na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) čime je potekula ženski rekord boravka u svemiru,… više »

WOW!

Najdetaljnije fotografije Sunca

objavljeno prije 20 dana i 7 sati

Fotografije površine Sunca snimljene novim moćnim teleskopom, koji je bio instaliran na vrhu havajskog vulkana, najdetaljniji su prikaz Sunčeve površine do sada te se vide… više »

BRRR

Sateliti se promašili, ostaje problem svemirskog otpada

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Dva satelita koji kruže brzinom od gotovo 53.000 kilometara na sat za dlaku su se mimoišla iznad američke savezne države Pennsylvanije.Dva objekta "prošla su jedan drugom preko… više »

COOL

Astronauti na ISS-u ispekli kolačiće

objavljeno prije 25 dana i 6 sati

Keksi s čokoladom postali su prva hrana ispečena u svemiru u okviru jedinstvenog pokusa, prenio je tijekom vikenda BBC. Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) ispekli su… više »

WOW!

Strašne posljedice erupcije Vezuva

objavljeno prije 28 dana i 11 sati

Ekstremna vrućina od erupcije Vezuva u Italiji bila je toliko intenzivna da je pretvorila mozak jedne žrtve u staklo, pokazala je studija. Vulkan je erumpirao 79. godine. Katastrofalna… više »

IŠČEKIVANJE

SpaceX provodi zadnji test prije lansiranja ljudske posade

objavljeno prije 1 mjesec

SpaceX simulira u nedjelju postupak hitnog katapultiranja astronauta nekoliko minuta nakon lansiranja, što je zadnji veliki test dva mjeseca do planiranog lansiranja kapsule s ljudskom… više »

COOL

Tinejdžer na praksi otkrio nastanjivi planet

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

NASA je prošlog ponedjeljka objavila da je zahvaljujući TESS misiji otkriven još jedan planet, koji je sličan Zemlji i koji najvjerojatnije ima uvjete pogodne za razvoj i… više »

OTKRIĆE

Znanstvenici otkrili najstariji materijal na Zemlji

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Znanstvenici vjeruju da su otkrili najstariji materijal na Zemlji, zvjezdanu prašinu iz meteorita Murchinson koji je 1969. godine pao na područje jugoistočne Australije. Pojasnili su… više »

WOW!

Krvavi vučji Mjesec večeras na nebu

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Noćas/večeras nam se sprema spektatl na nebu - krvavi vučji mjesec. Zemljina sjena proći će preko površine Mjeseca i dati mu crvenkasti sjaj, zbog čega se takav Mjesec često… više »

skrolaj na vrh