Znanost nema prethodne stranice
BRAVO

Hrvatski znanstvenici sudjelovali u fascinantnom otkriću

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Znanstvenici iz svih krajeva svijeta, među kojima je bila i skupina hrvatskih znanstvenika, prvi put otkrili su izvor kozmičkog neutrina visoke energije. Doznaje se to od voditelja… više »

DA BAR...

Put u svemir uskoro će biti široko dostupan?

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

Putovanje u svemir trebalo bi za petnaestak godina postati ostvarivo i onima koji nisu iznimno bogati, rekao u je razgovoru za Hinu talijanski astronaut Paolo Nespoli, uvjeren da će svemirski… više »

NAJAVE

Domaći inovatori, svjetski avanturisti i Facebook znanstvenici stižu na TEDxZagreb

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

Uz već poznata imena - Nenad Bakić, Ante Vrban, Dina Levačić, Igor Barberić, Ivan Vidaković, Krešimir Dolenčić, Željka Fuchs, Nik Oroši, Igor Mikloušić, Damir Gobec -… više »

STVARNO?

Mars je mogao imati život puno prije Zemlje

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

Čvrsta kora Marsa formirala se jako brzo nakon nastanka Sunčeva sustava, ističe se u studiji u kojoj se pretpostavlja da su se uvjeti za nastanak života pojavili na Crvenom planetu veoma… više »

COOL

Cimon, leteći mozak otišao na ISS

objavljeno prije 17 dana i 20 sati

Cimon, loptoliki robot umjetne inteligencije nazvan 'leteći mozak' lansiran je u petak prema Međunarodnoj svemirskoj postaji u teretnom svemirskom brodu Dragon tvrtke SpaceX. Lansiranje… više »

BRAVO

Hayabusa 2 stigla do Ryugua

objavljeno prije 20 dana i 20 sati

Hayabusa 2, japanska svemirska letjelica stigla je u srijedu, nakon gotovo četverogodišnjeg putovanja, do svog odredišta - asteroida Ryugua, objavila je japanska svemirska… više »

POSTIGNUĆE

Rocket Lab sprema prvo komercijalno lansiranje

objavljeno prije 24 dana i 18 sati

Rocket Lab, svemirski start-up priprema se ovoga vikenda iz Novog Zelanda lansirati u orbitu prvi potpuno komercijalni let. Dan T-1. Electron je spreman. Tim je spreman. Vrijeme izgleda… više »

MARS

Rover Opportunity u opasnosti od oluje

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Velika pješčana oluja koja bi uskoro mogla zaokružiti Mars prijeti jednom od tamošnjih NASA-inih rovera, Opportunity koji je prestao slati signale s područja na kojem se nalazi,… više »

WOW!

Pronađeni organski spojevi na Marsu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

NASA-in rover Curiosity pronašao je organske spojeve u 3,5 milijarde godina starim sedimentima u krateru na Marsu, objavila je u četvrtak američka svemirska agencija, prenose mediji.… više »

DA?

SpaceX odgodio letove oko Mjeseca

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

SpaceX je vjerojatno razočarao svemirske turiste, jer će morati barem do sredine sljedeće godine, a možda i dulje, čekati na putovanje oko Mjeseca "Novi program leta - sada odgođen barem do… više »

Sir Richard Branson trenira za put u svemir

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Sir Richard Branson trenira za astronauta i uskoro će prvi put poletjeti u svemir, prenosi u subotu BBC. "Govorimo o mjesecima, ne o godinama. Dakle, vrlo je blizu. Pred nama je uzbudljiv… više »

NEVJEROJATNO!

Radioaktivni otpad uspješno je stopljen u staklene ploče

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

U prvoj demonstraciji takve vrste, radioaktivni materijal zarobljen je u staklenim pločama, u laboratoriju Pacific Northwest National Laboratory u Washingtonu. Znanstvenici su… više »

WTF?

Ukradeni Einsteinov mozak na aukciji

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Čak ni genij Albert Einstein (1879.-1955.) nije mogao pretpostaviti da će djelići njegovog mozga jednog dana biti izloženi u nekom muzeju. No upravo to će se dogoditi krajem lipnja kada će u… više »

WOW!

Kina prema tamnoj strani Mjeseca

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Kina je u ponedjeljak uspješno lansirala satelit koji će omogućiti komunikaciju između Zemlje i sonde koja će tijekom godine stići do nevidljive strane Mjeseca. Raketa sa satelitom… više »

COOL

Na Europi postoje svi preduvjeti za život

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Europa, Jupiterov mjesec koji je zapravo proslavio SF pisac i futurist Arthur C. Clarke u besmrtnoj 2001: odiseji u svemiru glavni je kandidat za postojanje izvanzemaljskog života, slaže se i… više »

skrolaj na vrh