Hrvatska nema prethodne stranice
AKCIJA

Kreće prikupljanje kilometara za prve trkačke korake djece s invaliditetom

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Djeca s amputiranim donjim ekstremitetima u Hrvatskoj ne mogu, na žalost, ravnopravno sa svojim prijateljima trčati i aktivno sudjelovati u njihovim radostima i zafrkancijama. Osiguravajuće… više »

POLITIKA

Hrvatski socijaldemokrati bez pravih socijalnih politika

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Hrvatskoj socijaldemokraciji kompas je na prijelazu stoljeća bila ona u Njemačkoj, te Francuskoj i Italiji. A znamo što se dogodilo s njima - riječi su Luke Bogdanića, filozofa… više »

USKRS

Sretan Uskrs, najdraže čitateljice i čitatelji

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Sretan Uskrs, drage naše čitateljice i čitatelji! Redakcija Metro portala želi vam sve što i sami želite sebi - od poslovnog uspjeha do zdravlja, veselja i sreće u privatnom… više »

ZNATE LI?

Velika subota - običaji

objavljeno prije 5 dana i 18 sati

Velika subota obilježena je tišinom, tijekom nje su crkve ogoljene i nisu predviđena liturgijska slavlja. Dok iščekuju veliki događaj uskrsnuća, vjernici s Marijom u… više »

USKRS

Veliki petak - običaji

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Veliki petak spomendan je Isusove muke i smrti. Taj dan se ne služe mise nego obilježava Muka Gospodnja. Također, liturgija Crkve ne predviđa slavljenje svete mise, no… više »

USKRS

Cvjetnica - prvi dan Velikog tjedna

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

Prvi je dan Velikoga tjedna - Cvjetnica, nedjelja palmi ili Muke Gospodnje, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao spomen na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem, kada ga je narod pozdravljao… više »

IZBORI 2019.

Svi bi u Europski parlament

objavljeno prije 15 dana i 9 sati

Izbori za Europski parlament sve su zanimljiviji hrvatskim političarima - vide kako su se oni koji su već tamo fino oparili, pa bi sada svi zasjeli u udobne fotelje sa slušalicama na… više »

TMURNO...

Hrvatski turizam uništava samog sebe

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Uoči nove turističke sezone, koja na velikom dijelu hrvatske obale Jadrana počinje s Uskrsom, pristižu i upozoravajući signali o negativnim posljedicama ekspanzije te djelatnosti. Najprije se… više »

ZAPAMTITE!

Kratki vodič kroz medijsku pismenost

objavljeno prije 17 dana i 14 sati

Medijska pismenost jedna je od najvažnijih životnih vještina 21. stoljeća i ključni čimbenik za donošenje na informacijama temeljenih odluka u digitalnom dobu. Budući da… više »

ANALIZA

Isplati li se Hrvatskoj članstvo u NATO-u?

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

„Savez istih vrijednosti", „dugoročna stabilnost" i „pouzdano partnerstvo" ključni su pojmovi koje možemo izdvojiti iz izjava hrvatskog državnog vrha, a povodom prvog… više »

BRAVO

Preko 200 tona doniranog voća i povrća diljem Hrvatske u dvije godine

objavljeno prije 22 dana i 10 sati

Dvije godine zaredom Kaufland Hrvatska provodi svoj društveno-odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća tijekom kojega javnim osnovnim školama svakoga tjedna donira… više »

KOMENTAR

Zašto je u Hrvatskoj lopovluk postao društveno prihvatljiv?

objavljeno prije 23 dana i 18 sati

Slučajevi u kojima hrvatski političari bivaju uhvaćeni u sukobu interesa redaju se kao na traci na sjednicama Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. No, nitko ne nudi, a kamo li da bi… više »

POČELO JE?

Sezona prosvjeda u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec

Pred zgradom Sveučilišta u Zagrebu u utorak (26.3.) će se okupiti protivnici dodjele počasnog doktorata Muzičke akademije gradonačelniku Milanu Bandiću. Prosvjed se održava pod motom… više »

HUMANITARNO

Djeci sa sindromom Down građani uz pomoć Zvijezde donirali 101.533,40 kuna

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Čak 101.533,40 kuna prikupili su građani kupnjom Zvijezdina suncokretova ulja tijekom veljače i ožujka u sklopu kampanje #budiZvijezdapomoziDown. Tijekom kampanje prodano je 507.667… više »

ZDRAVLJE

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene, a nedavno osnovana Udruga Migrena Hrvatska, prva udruga posvećena migreni, u sklopu kampanje Pričajmo o migreni nastavlja podizati svijest o… više »

skrolaj na vrh