Kultura
NAJAVE

Avril Lavigne u Areni Pula

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Kraljica pop-punk žanra - Avril Lavigne prvi put će nastupiti u Hrvatskoj 17. lipnja u pulskoj Areni! Pola kapaciteta pulske Arene je već prodano, a zanimljivo i kako je više od dvije… više »

OSVRT

Čovjek i brod, ciklus Ive Kajzera

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Ivo Kajzer stekao je značajan ugled svojim hiperrealističnim ciklusima s vječnim motivima mora i priobalja, čovjeka i brodova. Ciklusi su izvedeni… više »

KINO

Kino Tuškanac i Institut Liszt surađuju

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Od svog prvog filma željela sam na vrlo promišljen i dosljedan način prikazivati samostalne žene koje su sposobne donositi autonomne odluke, riječi su pionirke mađarskog filma… više »

IZLOŽBE

Izložba WOMCOM u galeriji Klet

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

 Izložba predstavlja stripove kreirane tijekom prva dva rezidencijalna boravka u okviru programa WOMCOM u Srbiji i Mađarskoj. Pod mentorstvom poznatih strip autorica, umjetnice iz… više »

NAJAVE

Mortal Kombat u Tvornici

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Beogradska bijesna metal punk mašina Mortal Kombat ima dvostruki razlog za slavlje u 2024. godini. Bend je nedavno objavio svoj peti studijski album „Bludni sin" u sklopu čije… više »

OSVRT

Siloviti koloristički ciklus Duška Šibla

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Novi ciklus većih formata akrila na platnu suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog slikara Duška Šibla, okarakteriziran je brojnim jatima silnica koje se kreću,… više »

NAJAVE

Glazbene ikone Duran Duran u pulskoj Areni

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Jedan od najvećih pop bendova svih vremena, svoj povratak tempiraju sedam godina nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata. Novi nastup u Hrvatskoj zakazan je na možda… više »

BRAVO

Domino i Queer New York International Arts Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Nakon šest godina stanke, Queer New York International Arts Festival od 7. do 17. veljače 2024. u New Yorku predstavlja radove hrvatskih i međunarodno priznatih umjetnika u NYU… više »

IZLOŽBE

Skupna izložba u Galeriji SC

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Otvorenje izložbe  Rad, tekst, kontekst (privremenost) studentica i studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu i Odsjeka za slikarstvo… više »

KINO

Oscarovski film Zona interesa u Kinoteci

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Tematski program Začarani ekran donosi četiri filma u kojima se lov na vještice koristi kao metafora političkih i društvenih progona pojedinaca koje su vlasti označile kao… više »

OSVRT

Ciklus posvećen plesnom pokretu Ivana Branka Imrovića

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Akademski kipar Ivan Branko Imrović istaknuto je ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autor je kompleksnog opusa, čest izlagač na nizu izložbi, posebice zapažen kao vrsni, sjajni crtač.… više »

PREDSTAVE

Intrigantni "Gran Bolero" ponovno u ZKM-u

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

GRAN BOLERO, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla i slovenske plesne skupine En-Knap, i u novoj godini igra u Zagrebačkom kazalištu mladih. Prvi datumi ove intrigantne predstave koja… više »

NAJAVE

Sea Sound kao nasljednik Seasplash festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Uz bogati glazbeni program, Sea Sound će dodatno usmjeriti pažnju na ponajveće rezultate kreativnosti u posljednjem desetljeću, tj. na pojavljivanje niza novih, ručno… više »

NAJAVE

Garage in July gostovat će na koncertu Kojota u Tvornici kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Nakon duže sviračke stanke Bagi, Igor, Bojan i Krešimir spremni su za povratak na scenu. Večer dvostrukog rokenrola najavljena je za subotu, 10. veljače 2024. godine. Garage in July -… više »

OSVRT

Misteriozni svijet znakovlja u novom ciklusu Mladena Žunjića

objavljeno prije 2 mjeseca

Vješto kombinirajući dva formata platna, 100 x 100 i 100 x 80 cm, slikar Mladen Žunjić kreira novi ciklus u ulju i akrilu izazovnih i čudesnih motiva, oči,ovali, krugovi, izvijene… više »

skrolaj na vrh