Kultura
NAJAVE

Q'ART se vraća u Ilicu

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART poziva sve na nezaboravno iskustvo u nedjelju, 21. travnja 2024. kada će Zagreb, osmu godinu za redom, biti domaćin jedinstvenom kulturnom događaju! Ova… više »

OSVRT

Motivi prirode u opusu Vlade Tuđe

objavljeno prije 12 dana i 13 sati

Vlado Tuđa, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar iznimnog nadahnuća, kreator impozantnog djela s nizom ciklusa u ulju i akrilu na platnu i kartonu velikog formata, čest i… više »

NAJAVE

Što će nam predstaviti novi Dox

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

Dugogodišnji program ZagrebDoxa, Majstori Doxa, donosi četiri recentna filmska ostvarenja autora čija imena spominjemo s najvećim poštovanjem kada pričamo o dokumentarnom… više »

NAJAVE

Widowspeak vraća se u Močvaru sredinom travnja

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Nakon fantastičnog nastupa u prosincu 2022., američka indie senzacija Widowspeak vraća se u Močvaru u sklopu nove europske turneje. Datum za pribilježiti u pametne telefone ili planere za… više »

OSVRT

Ciklus s motivima igre Petera Weisza

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Mnoštvo se motiva pojavljivalo u kompleksnom opusu istaknutog suvremenog likovnog umjetnika slikara Petera Weisza, od tajanstvenih i lebdećih tijela do raznolikih emocija, straha… više »

NAJAVE

Dream Theater stiže u Arenu Zagreb

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Dream Theater, dobitnici Grammy nagrade, pioniri progresivnog metala i jedni od najznačajnijih bendova toga žanra, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada stižu u Zagreb… više »

NAJAVE

Gretta slavi 20. godina finim koncertom

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

Mladi zagrebački alter/pop/rock sastav Soba 9 nastupit će kao predgrupa i zagrijavanje za slavljenički koncert Grette u Vintageu. Ovaj novi bend na sceni u startu je privukao pažnju svojim… više »

NAJAVE

That's what she said: autorice europske animacije

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Animation Festival Network/AFN, mreža pet najvažnijih festivala srednje i istočne Europe posvećenih autorskom animiranom filmu (Animafest Zagreb, Anifilm iz Češke, Fest Anča iz… više »

OSVRT

Vlado Tuđa: Figure

objavljeno prije 18 dana i 14 sati

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa autor je impresivnog opusa ulja i akrila na velikim formatima platna i kartona, kreator zapanjujućeg svijeta i figurativnog i… više »

NAJAVE

Novi album Einstürzende Neubauten pred dolazak u Tvornicu

objavljeno prije 20 dana i 11 sati

Kultni njemački bend Einstürzende Neubauten, nakon skoro deset godina od zadnjeg nastupa, vraćaju se u Hrvatsku. Ovi pioniri konceptualne industrial glazbe koncert će održati 7. rujna u… više »

OSVRT

Diptih Duška Šibla

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

U pronalaženju, realiziranju najboljih rješenja za pojedine motive, za određene ideje, umjetnik se služi svakovrsnim sredstvima ne bi li postigao željeni cilj, kontinuirano istražujući… više »

NAJAVE

Večer sibirskog crnog metala: Grima i Ultar stižu u Močvaru

objavljeno prije 20 dana i 14 sati

Nakon fantastičnog koncerta prošle godine koji je ostavio baš jak dojam na sve ljubitelje crnog metala u Zagrebu, nije bilo dvojbe: Grima se mora vratiti! Ovaj put dolaze… više »

HACKLAB01

Yet Another Awkward QR Code @ hacklab01

objavljeno prije 20 dana i 14 sati

Kolektiv At Least They Tried predstavlja rezultate svoje hackn3t rezidencije, istraživanja koje provode od 8. do 14. travnja. S fokusom na demistifikaciju QR kodova i pružanje novih… više »

INTERVJU

Razgovor s Josipom Botterijem Dini

objavljeno prije 21 dan i 12 sati

Josip Botteri Dini istaknuti je hrvatski likovni umjetnik, akademski je slikar i donedavni profesor na splitskoj AlU. Autor je respektabilnog opusa, čest izlagač na brojnim samostalnim… više »

OSVRT

Ciklus Vlade Tuđe s motivima pozornice svijeta

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

I nakon 60 godina aktivna i strastvena slikanja i kontinuiranog izlaganja u najboljim svjetskim galerijama, istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa nije se zasitio… više »

skrolaj na vrh