Knjiga nema prethodne stranice
INTERLIBER

Interliber u starom datumu

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

"Nakon Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o dopuštanju održavanja sajmova u zatvorenom prostoru, koja je 16. rujna 2021. stupila na snagu, zadovoljstvo je izvijestiti… više »

KNJIGE

Treća radionica 'Dnevnika poezije'

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

U prve dvije radionice polaznici su se imali priliku okušati u virtualnom razgovoru s ostalim korisnicima i voditeljem, razgovarati o navedenim metodama, poslušati djela… više »

IZLOŽBE

Željko Prstec i Varaždin

objavljeno prije 9 dana i 19 sati

Gospodine Prstec,sredinom rujna predstavljate se s novom samostalnom izložbom u varaždinskjom HDLU-u. Izlažete Vaše likovne priloge koji su objavljeni u knjizi Željka Funde… više »

ČESTITAMO

Ivici Prtenjači nagrada za najbolji neobjavljeni roman

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Roman "Sine, idemo kući" odabran je među 142 prijavljena rukopisa, a stručni ocjenivački sud je nagradu dodijelio jednoglasno. Nagrada je dodjeljena 17. put, a dosad su ju dobili brojni… više »

INTERLIBER

Interliber ponovno otkazan

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

Međunarodni sajam knjiga Interliber, koji se trebao održati od 28. rujna do 3. listopada, ponovno je otkazan zbog epidemiološke situacije, objavio je Zagrebački velesajam uz… više »

NATJEČAJ

Otvoren 5. natječaj Haiku krugovi

objavljeno prije 17 dana i 12 sati

Urednički tim kolumne i natječaja „HAIKU KRUGOVI" kojeg čine Sanela Pliško, Dejan Pavlinović i Goran Gatalica raspisalo je natječaj za autore koji pišu haiku poeziju. Rok… više »

KNJIGE

Godina čitanja u Zbirci Richter

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

Ciklus „Čitaj, crtaj, slikaj" u kojem su nadahnuće i poticaj za likovno stvaralaštvo knjige o umjetnosti, umjetnicima, bojama i oblicima posvećen je djeci (od 5 do 10 godina). U… više »

COOL

Besplatne radionice za mlade do 15 godina

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

Odvijat će se ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom sve do kraja listopada, a svaka će radionica trajati 3 sata. Radit će se na svim formama i oblicima, a poseban će se naglasak staviti na… više »

NAJAVE

Zanimljivo pjesničko zbivanje u Lazaretima

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Založba ZRC (Ljubljana 2020.) u biblioteci „Rak pustinjak" objavila je - trideset i pet pjesama američkoga pjesnika Jacka Gilberta (1925. - 2012.), preuzetih iz njegovih Sabranih… više »

KNJIGE

Boris A. Novak Obitavalište duša

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nedavno je agilni nakladnik objavilo enciklopedijsko izdanje fino uređene knjige slovenskog pisca Boris A. Novaka OBITAVALIŠTA DUŠA. Riječ je o trećem dijelu eposa Vrata… više »

KNJIGE

Mark Thompson - Danilo Kiš: Žamor povijesti

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Nedavno je sjajni nakladnik objavio knjigu Marka Thompsona, britanskog novinara i povjesničara, Danilo Kiš. Žamor povijesti u biblioteci Platforma u prijevodu s engleskoga Muharema… više »

NAPOKON

Novi strip časopis u HR

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Strip-PREFIKS novi je časopis za kulturu i umjetnost, kako su ga nazvali njegovi pokretači, a uredništvo mu čine glavni urednik, strip-autor i magistar animacije Marko Dješka,… više »

HAIKU

IV. natječaj 'Haiku krugovi'

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Na natječaju mogu sudjelovati svi autori koji pišu haiku na hrvatskom jeziku. Prihvatljivi je isključivo jedan (1) prethodno neobjavljen i originalan haiku. Prijava (1 haiku i podaci… više »

KNJIGA

Književni razgovor s Ivanom Bodrožić

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Književni razgovor s nagrađivanom spisateljicom, autoricom hit romana Sinovi, kćeri i Hotel Zagorje Ivanom Bodrožić vodit će urednica i književna agentica Diana Matulić u utorak, 17. kolovoza… više »

DLJI

Mediteran kakav je nekad bio

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Pod naslovom „Mediteran kakav je nekad bio" jučer, 11. kolovoza održano je čitanje suvremene hrvatske proze s mediteranskim temama u bistrou Gusto Giusto u Antuninskoj ulici i drugim… više »

skrolaj na vrh