Knjiga
ČESTITAMO

Nobelova nagrada za književnost Kazuu Ishiguru

objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci

Kazuo Ishiguro, britanski književnik japanskog podrijetla dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, objavio je u četvrtak Nobelov odbor za dodjelu nagrada. Ishiguro je… više »

Naklada Neptun
UŽIVAJMO ZAJEDNO!

Naklada Neptun na 62. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci

Izdavačka kuća Naklada Neptun već je objavila kojim će novitetima dočekati čitatelje na svom štandu ovogodišnjeg Intelibera (7.-12.11.2017.), no na sličan je način odlučila… više »

Novo iz Naklade Neptun, Interliber 2017.
USKORO!

Interliber 2017. - noviteti iz Naklade Neptun za prave ljubitelje romantike

objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci

Listopad je za ljubitelje pisane riječi vjerojatno najužurbaniji mjesec. Čitatelji pripremaju iscrpne popise, a izdavači glancaju svoja najnovija izdanja kako bi ih predstavili u punom sjaju.… više »

It Ends With Us, Colleen Hoover
Napokon!

Priča završava s nama – svjetski književni hit stiže u Hrvatsku!

objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci

Ponekad nas najviše povrijede oni koji nas najviše vole. Drugi puta zaredom u izdanju Naklade Neptun, u Hrvatsku stiže hit svjetski poznate autorice Colleen Hoover. Roman, u… više »

DAJTE JOŠ!

BBC priprema poslasticu za obožavatelje Harryja Pottera

objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci

Nakon što su nedavno, u čast dvadesete godišnjice objavljivanja prvog romana o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, Harryju Potteru, najavljene još dvije knjige o… više »

WTF?!

Amazon obrisao više od 500 loših ocjena dodijeljenih knjizi Hillary Clinton

objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci

Hillary Clinton, kandidatkinja koja je 2016. godine od Donalda Trumpa izgubila bitku za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država, nedavno je objavila četvrtu po redu knjigu, ovaj… više »

NSK

Zeleni festival u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnjici

objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci

Od 6. do 8. rujna 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održati "Zeleni festival", događanje s ciljem promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske… više »

DOĐITE

Danas počinje 5. Festival svjetske književnosti

objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci

Peti Festival svjetske književnosti (FSK) nakladnika Frakture otvorit će u nedjelju u Velikoj dvorani Kina Europe u Zagrebu razgovor s istaknutim austrijsko-njemačkim književnikom Danielom… više »

DOKAZANO

Zašto volimo miris knjiga

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Izgleda da je taj fenomen postao zanimljiv i znanstvenicima, pa su se uhvatili istraživanja razloga zašto miris knjiga zavodi brojne ljude, među kojima nisu samo knjiški moljci,… više »

Novo doba

Dječja knjiga o ženskim heroinama

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Stare i svjetski poznate bajke Hansa Christiana Andersona i braće Grimm dobivaju konkurenciju. Novo doba zahtjeva novu vrstu junaka, to jest, junakinja. Dani muških heroja koji… više »

Samo 95 milijuna dolara

J.K.Rowling ponovno na Forbesovoj listi

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

J.K. Rowling trebat će rezervirati posebno veliki trezor u Gringottsu nakon povratka na Forbesovu listu najbogatijih književnika na svijetu, i to na sam broj jedan. U Forbesu koriste… više »

On govori, mi slušamo

Neil Gaiman- pokoja o ovome i onome

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Neil Gaiman, britanski književnik i autor brojnih znanstveno-fantastičnih naslova za Guardian progovara o svemu i svačemu, od toga kako je dobio kostim kauboja do toga kako je upoznao životne… više »

Što se dogodilo

Hilary Clinton objavljuje knjigu o izborima protiv Trumpa

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Prošle godine svijet je ostao u šoku nakon što je Donald Trump, poduzetnik bez iskustva u političkim vodama na izborima za predsjdnika SAD-a pobijedio državnu tajnicu… više »

Knjige u srcu

Dolly Parton podijelila više od 98 milijuna knjiga djeci

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Osim što je pjevačica, kompozitorica, spisateljica i glumica, Dolly Parton poznata je filantropkinja.  Dolly je Imagination Library osnovala 1985.godine uz pomoć svoje… više »

Tom Hanks/Wikipedia
'Uncommon Type'

Knjiga glumca Toma Hanksa najavljena za jesen

objavljeno prije 2 godine

Poznati hollywoodski glumac uskoro će objaviti knjigu kratkih priča pod naslovom 'Uncommon Type'. Zbirka priča bit će objavljena na festivalu Southbank Centre's London Literature… više »

skrolaj na vrh