Knjiga
KNJIGE

Osvrt na knjigu Šest kovčega

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Nedavno je u nakladi zagrebačke Frakture objavljen roman Maxima Billera ŠEST KOVČEGA, u prijevodu s njemačkoga Patricije Horvat. U romanu pratimo život židovske obitelji koja u Hladnom… više »

KNJIGE

Osvrt na roman Strahotne priče

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Nedavno je ugledni i marljivi nakladnik zagrebački Fraktura, objavila opsežni roman (na preko 400 stranica) suvremenog mađarskog prozaiste, esejista i dramatičara Petera Nadasa, Strahotne… više »

OSVRT

Natalija Ginzburg: Obiteljski rječnik

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Nedavno je jedan zagrebački nakladnik u svojoj izvrsnoj biblioteci odabira djela i sjajne opreme, objavio prozu Natalije Ginzburg OBITELJSKI RJEČNIK , u prijevodu s talijanskoga Ane Badurine.… više »

KNJIGE

So Long Marianne

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Nedavno je jedan zagrebački nakladnik objavio u svojoj biblioteci Ambrozija prozu o davnoj ljubavi Leonarda Cohena, So Long Marianne autorice Kari Hesthamer, u prijevodu s norveškoga… više »

OSVRT

Danijel Žeželj: Kao pas

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Nedavno je zagrebački nakladnik Bodoni objavio posebno i nesvakidašnje izdanje u svakodnevnoj hrvatskoj knjižarskoj produkciji. Riječ je o grafičkoj noveli Danijela Žeželja,… više »

BOOKER

Booker za Gospodinova i prevoditeljici Rodel

objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana

Prestižna nagrada dodjeljuje se djelima fikcije iz cijelog svijeta koja su prevedena na engleski, a nagrada od 58 tisuća eura ravnomjerno se dijeli između autora i prevoditelja. U fokusu… više »

KNJIGE

Miljenko Jergović: Inšallah, Madona, inšallah

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

U nekoliko proteklih decenija, književnik Miljenko Jergović izazivao je značajan interes za svoj opus. Pisao je i objavljivao i o prošlosti i o sadašnjosti, o životu, suživotu,… više »

KNJIGE

Paulo Coelho: Strijelac

objavljeno prije 9 mjeseci

Zagrebački nakladnik VBZ nastavlja objavljivati knjige Paula Coelha u biblioteci njegovih djela. Interes za njegov opus ne jenjava, naprotiv, raste. Coelho ima ogromnu prednost pred mnogim… više »

KNJIGA

Branislav Glumac: Jesen sobne biljke

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

Branislav Glumac istaknuti je suvremeni hrvatski književnik, autor zanimljivog djela, opusa koji svjedoči o vremenu u kojem je nastajalo. Ja ga se osobno sjećam po dvije davne stvari,… više »

KNJIGE

Fernando Aramburu: Č i o p e

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Kao drugi prijedlog za dugo, toplo ljeto predlažem obimni roman na gotovo 650 stranica, Fernanda Aramburua Čiope, u nakladi Frakture, u prijevodu sa španjolskoga Željke Somun. Priča je… više »

KNJIGA

Antonio Scurati: M Čovjek providnosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 10 dana

Napon je došlo ljeto, dugo toplo, bezbrižno razdoblje, ispunjeno neobaveznim stvarima, pa i čitanjem jer pred nama je više mjeseci koje možemo posvetiti onome što ne… više »

NAJAVE

Denis Giljević u KCM-u

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

S radošću, bez skrivenih namjera i niskih pobuda, javljam vam kako će čudnovati klaunaš Denis Giljević 2. lipnja u 18 sati u pogon pustiti "Večeras sam vaš(ar)", pomalo… više »

TUŽNO

Knjižnice na pola radnog vremena... jer nemaju ljude

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Knjižnice Grada Zagreba morale su, vjerojatno jako tužne, objaviti da jednostavno nemaju dovoljno ljudi... "Zbog trenutnog nedostatka stručnog osoblja, morali smo uspostaviti privremenu novu… više »

OSVRT

Jelena Miholjević - Taj glas

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Zagrebački nakladnik Petrine knjige nedavno je objavio prvu, opsežnu zbirku poezije Taj glas, pjesnikinje i glumice Jelene Miholjević, urednik je Zoran Maljković, u lijepoj, pristojnoj… više »

OSVRT

Javier Cercas - Salaminski vojnici

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

Nedavno je nakladnik Bodoni, u svoj sjajnoj biblioteci knjiga privlačnog manjeg formata i savršene opreme objavio roman španjolskog pisca Javiera Cercasa Salaminski vojnici, u… više »

skrolaj na vrh