Knjiga
SJAJNO!

Elena Ferrante izdaje novu knjigu

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Elena Ferrante, poznata talijanska spisateljica koja skriva svoj identitet iza pseudonima, objavit će novu knjigu u Italiji 7. studenoga, priopćio je u ponedjeljak njezin izdavač Edizioni… više »

DOĐITE

Četrnaesta godina pisanja u CeKaPe-u počinje

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

CeKaPe Zagreb poziva sve one koji imaju rukopis u ladici, pišu, ali ne znaju kako strukturirati tekst ili su početnici bez i jedne napisane riječi da se bez straha i… više »

NOVITETI

20 godina okusa - knjiga Ane Lisak zalog je gastro budućnosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Čak sedam milijuna jela jedna je žena sa svojim timom poslužila Hrvatskoj i Europi. Ana Lisak ovih je dana posebno ponosna. Zajedno sa chefovima Petrom Pavlovićem i Mladenom Križanovićem u… više »

FESTIVALI

Bogat program Festivala svjetske književnosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Sedmi Festival svjetske književnosti nakladnika Frakture ove će se godine održati od 8. do 14. rujna na novoj lokaciji, u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) u Zagrebu, a bogat program s… više »

WOW!

Otkrivena tri djela Marka Marulića

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

U Arhivu Franjevačkog samostana u Dubrovniku pronađena su, odnosno identificirana, tri manja djela Marka Marulića na hrvatskome jeziku, a riječ je o opisu života i mučeništva sv. Dujma… više »

BESPLATNO

Stigao novi besplatni ženski prozni blok

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

U ovogodišnjem 'ženskom proznom bloku' čitateljima Besplatnih elektroničkih knjiga je na raspolaganju čak šest naslova - romani Mihaele Gašpar, Aleksandre Kardum i Irene… više »

GODINE...

Kafkina pisma i dokumenti vraćeni u Izrael

objavljeno prije 10 mjeseci

Stotine originalnih tekstova Franza Kafke i Maxa Broda vraćene su u Izrael nakon duge pravne bitke, objavila je Izraelska nacionalna knjižnica u srijedu. Šezdeset fascikala s… više »

COOL

Snjeguljica je bila stvarna?

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

U muzeju u južnome njemačkom gradu Bambergu izložena je davno izgubljena nadgrobna ploča na kojoj stoji ime barunice Marije Sofije von Erthal, a vjeruje se kako je upravo ona nadahnula braću… više »

Foto: Pexels
COOL

Proustove neobjavljene priče izlaze ujesen

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Francuska izdavačka kuća Edition De Fallois najavila je u srijedu da će u listopadu objaviti zbirku do sada neobjavljenih kratkih priča Marcela Prousta. Utemeljitelj izdavačke kuće Bernard de… više »

NOVE KNJIGE

"Dogodine u Havani" - sjajan ljubavni roman koji će osvojiti svakoga

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Sjajno napisana knjiga puna detalja, "Dogodine u Havani" spisateljice Chanel Cleeton puno je više od divne naslovnice samog romana. Priča je u isto vrijeme potresna i puna nade, a… više »

COOL

Metallica izdaje knjigu - za djecu!

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Metallica, kultna američka heavy metal grupa poznata po glazbenim uspješnicama poput Nothing Else Matters, Enter Sandman i Unforgiven, ovjekovječit će svoje djelovanje ilustriranom… više »

SAZNAJEMO

Ljetna škola pisanja 2019.

objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja. Održat će se od 25.8. do 1.9.2019. u Dvorcu Stara Sušica, Ravna Gora. Do sada je preko 500… više »

RARITETI

Postanak vrsta Charlesa Darwina prodan za pola milijuna dolara

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Prvo izdanje "Postanka vrsta" Charlesa Darwina prodano je za rekordnih pola milijuna dolara, objavila je u subotu aukcijska kuća Bonhams. Knjiga stara 160 godina prodana je za 500.075 dolara… više »

KLASIK

1984. je i daljje itekako aktualna

objavljeno prije 1 godinu

Sedamdeset godina od objave, roman "1984", britanskog novinara i književnika Georgea Orwella i dalje fascinira čitatelje, iako im ledi krv u žilama, a napose oduševljava mlade ljude,… više »

PROMOCIJE

Milan Mađarev: PARALELNA ISTORIJA TEATRA- promocija knjige u Teatru &TD

objavljeno prije 1 godinu

Promocija knjige Paralelna istorija teatra održat će se 10. lipnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD s početkom u 14:00. Ulaz besplatan. Dr. Milan Mađarev teatrolog je,… više »

skrolaj na vrh