Knjiga
NAGRADE

Nobelova nagrada za književnost 2019.

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost za 2018. godinu je poljska književnica Olga Tokarczuk, a dobitnik za 2019. austrijski je književnik Peter Handke, objavila je u četvrtak… više »

RECENZIJA

U knjizi „Čuvaj se prošlosti“ rješavat ćete slučaj star 25 godina kao pravi detektiv

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Joy Ellis možda nije toliko poznata autorica da uspoređujemo njezine nove knjige s nekim prijašnjima, ali je definitivno profil autorice koji ne smijemo ignorirati, pogotovo ako volite… više »

NOVITETI

„Sve same laži“ napeti je triler koji nećete ispuštati iz ruku do posljednje stranice

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Autorica Clare Mackintosh oduševila je knjigama "Pustila sam te" i "Vidim te", a nedavno je u nakladi Mozaik Knjige objavljen i njezin roman "Sve same laži". Način na koji Mackintosh… više »

SJAJNO!

Elena Ferrante izdaje novu knjigu

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Elena Ferrante, poznata talijanska spisateljica koja skriva svoj identitet iza pseudonima, objavit će novu knjigu u Italiji 7. studenoga, priopćio je u ponedjeljak njezin izdavač Edizioni… više »

DOĐITE

Četrnaesta godina pisanja u CeKaPe-u počinje

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

CeKaPe Zagreb poziva sve one koji imaju rukopis u ladici, pišu, ali ne znaju kako strukturirati tekst ili su početnici bez i jedne napisane riječi da se bez straha i… više »

NOVITETI

20 godina okusa - knjiga Ane Lisak zalog je gastro budućnosti

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Čak sedam milijuna jela jedna je žena sa svojim timom poslužila Hrvatskoj i Europi. Ana Lisak ovih je dana posebno ponosna. Zajedno sa chefovima Petrom Pavlovićem i Mladenom Križanovićem u… više »

FESTIVALI

Bogat program Festivala svjetske književnosti

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Sedmi Festival svjetske književnosti nakladnika Frakture ove će se godine održati od 8. do 14. rujna na novoj lokaciji, u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) u Zagrebu, a bogat program s… više »

WOW!

Otkrivena tri djela Marka Marulića

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

U Arhivu Franjevačkog samostana u Dubrovniku pronađena su, odnosno identificirana, tri manja djela Marka Marulića na hrvatskome jeziku, a riječ je o opisu života i mučeništva sv. Dujma… više »

BESPLATNO

Stigao novi besplatni ženski prozni blok

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

U ovogodišnjem 'ženskom proznom bloku' čitateljima Besplatnih elektroničkih knjiga je na raspolaganju čak šest naslova - romani Mihaele Gašpar, Aleksandre Kardum i Irene… više »

GODINE...

Kafkina pisma i dokumenti vraćeni u Izrael

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Stotine originalnih tekstova Franza Kafke i Maxa Broda vraćene su u Izrael nakon duge pravne bitke, objavila je Izraelska nacionalna knjižnica u srijedu. Šezdeset fascikala s… više »

COOL

Snjeguljica je bila stvarna?

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

U muzeju u južnome njemačkom gradu Bambergu izložena je davno izgubljena nadgrobna ploča na kojoj stoji ime barunice Marije Sofije von Erthal, a vjeruje se kako je upravo ona nadahnula braću… više »

Foto: Pexels
COOL

Proustove neobjavljene priče izlaze ujesen

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Francuska izdavačka kuća Edition De Fallois najavila je u srijedu da će u listopadu objaviti zbirku do sada neobjavljenih kratkih priča Marcela Prousta. Utemeljitelj izdavačke kuće Bernard de… više »

NOVE KNJIGE

"Dogodine u Havani" - sjajan ljubavni roman koji će osvojiti svakoga

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Sjajno napisana knjiga puna detalja, "Dogodine u Havani" spisateljice Chanel Cleeton puno je više od divne naslovnice samog romana. Priča je u isto vrijeme potresna i puna nade, a… više »

COOL

Metallica izdaje knjigu - za djecu!

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Metallica, kultna američka heavy metal grupa poznata po glazbenim uspješnicama poput Nothing Else Matters, Enter Sandman i Unforgiven, ovjekovječit će svoje djelovanje ilustriranom… više »

SAZNAJEMO

Ljetna škola pisanja 2019.

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja. Održat će se od 25.8. do 1.9.2019. u Dvorcu Stara Sušica, Ravna Gora. Do sada je preko 500… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh