Knjiga
NOĆ KNJIGE

Noć knjige ide dalje – 23. travnja virtualno slavlje knjige

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

S ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj te u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige 23. travnja ove godine održat će se… više »

POHVALNO

Alfa lansirala korisnu web stranicu

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Jedna od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, izdavačka kuća Alfa, predstavila je novu i jedinstvenu mrežnu stranicu nastava.alfa.hr na kojoj se mogu pronaći svi materijali za što… više »

JEDINO MOGUĆE

Na Međunarodni dan poezije, otkrijte snagu pisane riječi – online

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji tvrtke Julius Meinl Platite kavu stihom, samo u Hrvatskoj prikupljeno je više od sto tisuća napisanih stihova, sudjelovalo je… više »

DOĐITE

Poezija to go - trinaesto druženje

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

COOL

Vojko V objavio slikovnicu za djecu „Ne može“

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Prije još jednog ukazanja na velikoj pozornici Sea Stara, hip hop mag Vojko V pokazao je javno dijelić svoje druge životne uloge i objavio prvu slikovnicu za djecu. Nazvana po njegovom… više »

NOVOSTI

Književnica Vlatka Planina objavila je novu zbirku poezije Sekvoja i druge pjesme

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Peta po redu zbirka poezije ujedno je i jubilarno deseto književno djelo u njezinom književnom opusu koji, osim pet zbirki poezije, od čega jedne na engleskom jeziku, broji i… više »

ODAZOVITE SE

Poklonite knjigu na Međunarodni dan darivanja knjigom

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana… više »

BRAVO

Festival svjetske književnosti u utrci za titulu najboljeg festivala svijeta

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Londonski sajam knjiga objavio je popis kandidata u užem izboru za prestižnu međunarodnu nagradu za izvrsnost International Excellence Award 2020., a među rekordnih 29 uvrštenih… više »

NAJAVE

Književnost u Močvari organizira ciklus tribina 'Rani radovi'

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Program Književnost u Močvari organizira ciklus tribina 'Rani radovi' kojima se želi promovirati mlađe autore i autorice u prostorima Kluba Močvara u ponedjeljak, 10. veljače, s početkom u… više »

SJAJNO!

Besplatne elektroničke knjige prešle 3 milijuna korisnika

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Projekt Besplatne elektroničke knjige BEK premašio je krajem prošle godine tri milijuna korisnika, izvijestilo je Društvo za promicanje književnosti na novim medijima,… više »

2019.

Književnost u 2019.

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Relativna stabilnost knjižarske mreže, kontinuitet literarne proizvodnje i nastavljeno intenziviranje aktivnosti promidžbi domaćih i stranih autora na festivalima i promocijama ključne su… više »

JOLABOKAFLOD

Božićna poplava knjiga na Islandu

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Na Islandu, u zemlji saga, nema Božića bez poplave knjiga pod jelkom. Doslovno. "Jolabokaflod", ili božićna poplava knjiga, voljena je islandska tradicija od kraja Drugog svjetskog… više »

LUDO ;)

Prva priča za laku noć prevedena na klingonski

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Nakon prijevoda Malog princa, stručnjak za jezike iz Zvjezdanih staza Lieven L. Litaer sada je preveo poznatu njemačku priču za laku noć na klingonski. Knjiga "Lijepo spavaj, mali vuče"… više »

SAJMOVI

Otvoren obljetnički 25. Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Svečanom ceremonijom, uz velikog pisca Grada Dragana Velikića i nastupom pulske glazbenice Tamare Obrovac, danas u podne otvoreno je obljetničko izdanje 25. Sa(n)jam knjige u Istri. U… više »

SA(N)JAM KNJIGE

25. Sa(n)jam knjige u Istri otvara pisac Dragan Velikić i glazbenica Tamara Obrovac

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

25. Sa(n)jam knjige u Istri svoje obljetničko izdanje otvara, kako je i planirano, u četvrtak, 5. prosinca 2019. u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Gotovo tristo domaćih i… više »

skrolaj na vrh