Knjiga
Harry Potter 1
Još dva romana iz serijala o Harryju Potteru?

Harry Potter i dvije nove priče

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Obožavatelji Harryja Pottera, najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu već brišu suze radosnice, a vijest je objavljena tek jučer. Kasnije ove godine stižu još dva nastavka iz… više »

POGODAK - ELLE KENNEDY
LJETNI HIT

Izašao je Pogodak Elle Kennedy

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Nakon što su Pogodba i Pogreška osvojile čitatelje svih generacija, stigao je dugoočekivani Pogodak autorice Elle Kennedy.  Da podsjetimo, riječ je serijalu koji prati… više »

BRAVO!

Knjižnice na plažama u Kalima - sjajna ideja!

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Od 15. srpnja do 15. rujna svi koji se zateknu na plažama u Kalima na otoku Ugljanu, a osim u kupanju i sunčanju žele uživati u dobrome štivu, moći će besplatno posuditi knjige.… više »

KNJIGE

Pogodak - novi hit Elle Kennedy

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Pogodak, treći dio serijala Off-campus američke književnice Elle Kennedy upravo je ono što vam treba za ljeto - vrući moderni ljubavni roman u pravom smislu te riječi. Životne… više »

KNJIGE

Lit link festival / Književna karika 1.7. u Močvari

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Lit link festival - ili Književna karika - u svom petom izdanju predstavlja britanske i hrvatske pisce, urednike i izdavače u Puli (29.6.), Rijeci (30.6.) i Zagrebu (1.7.) Uz čitanja stranih… više »

SUPER!

Otvoren je Menart Avenue Mall

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

Menart je proširio svoje poslovanje i danas otvorio svoju prvu multimedijalnu knjižaru! U prodajnom prostoru Menarta, na drugom katu zagrebačkog Avenue Malla (bivši Algoritam),… više »

KNJIGE

Predstavljena knjiga Zmajska zora Milene Benini

objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci

U sklopu knjižnog kluba Centra za kulturu Trešnjevka i Udruge Nova stranica Zagreb predstavljena je knjiga Zmajska zora cijenjene književnice, prevoditeljice i dobitnice niza… više »

CEKATE

Književnost i mediji na 10. Festivalu dječje knjige

objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci

U vrijeme kada su knjige i čitanje zamijenile video igrice i chatanje, pitanje je na koji način je moguće djecu ponovno zainteresirati za književnost. Odgovor na to znaju redateljica Hana… više »

RAZMIŠLJANJA

Krah Algoritma: propast ili prilika za bolje knjige?

objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci

Krah Algoritma ne predstavlja samo propast najvećeg hrvatskog izdavača i knjižarskog lanca, nego i cijelog izdavačkog sustava. U tom sustavu pravila igre diktirali su najveći izdavači: oni su… više »

NOĆ KNJIGE 2017

Akcija Bilo kuda, čitaj svuda!

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Kada ste zadnji puta s knjigom prošetali u obližnji park ili pročitali poglavlje napetog romana na autobusnoj stanici? Skratili si u njezinu društvu čekanje kod liječnika ili se… više »

DOĐITE

U utorak započinje 10. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Diljem svijeta u proljeće se slavi knjiga i rođendan velikog dječjeg pisca H.C. Andersena pa tako i Centar za kulturu Trešnjevka desetu godinu uzastopce organizira Festival dječje… više »

BRAVO

Zagreb Book Festival ušao u elitno festivalsko društvo

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Zagreb Book Festival dobio je oznaku kvalitete EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) Label 2017-2018 koju nose festivali s izrazitom umjetničkom kvalitetom i imaju velik utjecaj… više »

SUPER

Najavljena Noć knjige 2017.

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Pred nama je šesta po redu Noć knjige, manifestacija koja u središte svojega interesa stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti… više »

ČESTITAMO

Dodijeljene nagrade Iso Velikanović za 2016. godinu

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

U Hrvatskom državnom arhivu 11. travnja održana je dodjela Nagrade Iso Velikanović za 2016. godinu. Kandidati za nagradu za životno djelo bili su ugledni prevoditelji Liljana Avirović,… više »

POZIV

11. Balkanski anarhistički sajam knjiga

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Ovogodišnji BASK donosi niz diskusija pa će tako biti riječi o otporu zagađenju u Čileu, populizmu u društvenim pokretima, ali i mainstream politici, pa će anarhisti iz SAD-a… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh