Knjiga
PRIČA

Jorge Bucay – Ispričat ću ti priču

objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci

Jorge Bucay argentinski je psihoterapeut, autor i voditelj grupnih terapija. Objavio je dvanaest knjiga, jedna od njih je „Ispričat ću ti priču", prevedena na hrvatski 2007.… više »

RECENZIJA

Znate li koliko može biti snažna i ograničavajuća sila straha?

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Vera Peiffer diplomirala je psihologiju i hipnoterapiju u Velikoj Britaniji. Bavi se analitičkom hipnoterapijom i psihoanalizom. Autorica je knjiga Pozitivno razmišljanje, Pozitivno… više »

ILI ILI

Brzo čitanje vs. dobro čitanje

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Još prije nekoliko godina pročitao sam Pohvalu sporosti (Carl Honore, Algoritam 2005.), autorovu doslovnu pohvalu malom svjetskom trendu namjernog usporavanja u svakodnevnom životu i… više »

KNJIZ

4. Knjiz - veselo natjecanje u poznavanju književnosti

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Književni brk je ovog mjeseca organizirao malu potragu. Gledajući kroz lupu tragat će za nekim posebnim mjestima u životima pisaca koja su utjecala na njihova djela. No, da bi potraga bila… više »

BAREM NEŠTO

Hrvatskim piscima 1.36 kuna po posudbi knjige

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Za svaku posuđenu knjigu pisci dobiju 1,36 kuna, dok je kod prevoditelja i ilustratora iznos nešto niži (40 i 10 posto jedinične cijene za posudbu). Prema Pravilniku iz Društva… više »

KAKO DO KNJIGA?

Plati masno ili nabavi besplatno!

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Čuo sam kako se ljudi žale na prevelike cijene novih knjiga u knjižarama. Ako trebaš novi udžbenik ili stručnu literaturu, razumljivo je kako moraš platiti i skupo je. Ali ako… više »

KNJIZ

3. KNJIZ - veselo natjecanje u poznavanju književnosti

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Pozivamo vas na treće izdanje Knjiza - veselog natjecanja u poznavanju književnosti koje će se u organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info održati u Zagrebu,… više »

ČITANJE KNJIGA

Proezlotta open-mic

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

U četvrtak, 20.11. održana je još jedna open-mic večer u organizaciji Literarnog kružoka Proezlotta (Proezlotta kolektiv). Kružok djeluje u ambijentalnom prostoru Infoshop knjižnice… više »

KNJIŽEVNOST

Nominirani za britansku književnu nagradu Costa

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Costa Book Award, jednu od najprestižnijih i najpopularnijih britanskih književnih nagrada, ove je godine u kategoriji najboljeg romana nekoliko zvučnih imena čiji se romani natječu za niz… više »

UGODNA VEČER

Poezija u dvorištu

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Zagrebački Cafe u dvorištu (J. Žerjavića 7/II) mjesto je gdje se svakog drugog utorka u mjesecu odvija program Poezija u dvorištu u organizaciji Centra za knjigu. O samom… više »

1932. - 2014.

Umro Zvonimir Balog

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

Zvonimir Balog, najnagrađivaniji hrvatski dječji pisac, umro je u Zagrebu u 83. godini. Pjesnik, prozaik, slikar, kipar i ilustrator, Zvonimir Balog stvorio je impozantan opus od sedamdesetak… više »

BRAVO!

Bogata književna jesen hrvatskih nakladnika

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

Novca za knjigu sve je manje - Ministarstvo kulture ove je godine za potporu knjizi izdvojilo ukupno 5,056 milijuna kuna raspoređenih na 569 programa, uključivo autorska izdanja i prijevode,… više »

ZA FANOVE

Harry Potter pojavit će se u novoj priči za Halloween

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

Sadržaj pripovijetke fokusirat će se na okrutnu profesoricu Hogwartsa Dolores Umbridge, vješticu koja se prvi put u sagi o mladom čarobnjaku pojavila u knjizi 'Harry Potter i red… više »

NOVA STRANICA

Oda lutalici - predstavljanje ljubavi prema putovanjima

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige (tema :ljubav) Udruga Nova stranica Zagreb organizira dana 30.listopada s početkom u 20h u caffe galeriji „Lav", Opatička 2, kulturno-zabavno druženje… više »

VELESAJAM

INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga i učila 11. – 16. 11.

objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci

INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga i učila održava se na Zagrebačkom velesajmu od 11. do 16. studenog. Posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni, pregršt novih naslova,… više »

skrolaj na vrh