Knjiga
PA TI VIDI

Na Fejsbukovcu stare priče, u Dnevniku FB idiota nešto novo

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Promocije književnih djela, nedjela pa i zlodjela, ne događaju se nekom drugom. One se događaju baš Anđelu Jurkasu i Denisu Giljeviću. Promocije se ne događaju niti negdje drugdje. One… više »

ZANIMLJIVO

Iznenađenje na Frankfurtskom sajmu knjiga

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Nevjerica na licu Franka Witzela. Nagradu nije dobio roman kojeg su svi smatrali favoritom: „Otići, odoh, otišao" književnice Jenny Erpenbeck, koji na dirljiv način obrađuje… više »

NAGRADE

Marlon James dobio Man Booker

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

Marlon James dobitnik je The Man Booker Prize za 2015. godinu za svoj roman A Brief History of Seven Killings. James u romanu na 686 stranica donosi priču o nasilju između jamajčanskih… više »

VIJESTI

Booksa nikad neće biti FaceBooksa! Osim 30. listopada ...

objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca

PRVA DOBRA VIJEST: Solidarnost na djelu i djelo za solidarnost Nakon akcije prikupljanja novčanih priloga za pomoć izbjeglicama na kultnom Buvljaku u AKC Medika, gdje su ljudi… više »

AKCIJA!

Autor Zvižduka s Fejsbukovca prodaje knjige za pomoć izbjeglicama

objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Sutra, u subotu 10. listopada od 13 -17 sati na Buvljaku (AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb), autor Zvižduka s Fejsbukovca prodavat će knjige iz vlastitog fundusa (preko 100 naslova) kako… više »

COOL

Zvižduk s Fejsbukovca dobio majicu!

objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Dva najnovija literarna skoka Anđela Jurkasa i Denisa Giljevića u vis, čiju promociju možete doživjeti 30. listopada u književnom klubu Booksa, polako pokazuju da su veći… više »

COOL

Zvižduk s Fejsbukovca - predstavljanje ura(d)tka Denisa Giljevića u Booksi

objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

"Dnevnik Facebook idiota" zbirka je anegdota, crtica, misli, događaja, svjedočenja, čuđenja, gomilanja upitnika i nuđenja određenog pogleda i perspektiva vezanih za korištenje… više »

NAGRADE

Autori u užem izboru za Man Booker

objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Raznolikost stilova, kulturnoga i književnoga naslijeđa, po ocjeni žirija, obilježavaju ovogodišnji uži izbor pisaca za nagradu 'Man Booker' u kojemu su Jamajčanin Marlon James,… više »

NOVI ROMAN NAKLADE NEPTUN

Anna Campbell: Sedam noći u olujnom zamku

objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci

Izašao je i četvrti naslov mlade nakladničke kuće Naklada Neptun koja predstavlja četiri vrlo nadarene i uspješne autorice povijesnih ljubavnih romana. Anna Campbell se među… više »

NOVI ROMAN NAKLADE NEPTUN

Rat vojvotkinja - dah svježine u žanru povijesnih ljubavnih romana

objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci

Za razliku od svojih kolegica, Courtney Milan je spisateljica koja se umjesto diplome iz engleske književnosti ponosi diplomom iz teorijske fizikalne kemije. Nakon znanstvene karijere… više »

WOW!

Grey, novi nastavak 50 nijansi sive prodaje se kao lud

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Grey, četvrti dio serijala 50 nijansi sive dočekan je s oduševljenjem i u četiri dana ostvario je nevjerojatnu prodaju od preko milijun primjeraka. Riječ je o raznim oblicima izdanja -… više »

KNJIGA TJEDNA

U prinčevoj postelji - novi hit roman za vruće ljetne dane

objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci

Sabrina Jeffries, autorica bestselera, pripremila nam je pravu poslasticu, prvi roman iz vruće serije o tri nestašna polubrata - U prinčevoj postelji. Otac kraljevske krvi odrekao se… više »

FEKP

Otvoren Festival europske kratke priče

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Gostovanje troje poznatih svjetskih literarnih imena, Lionel Shriver, Valerie Luiselli i Josipa Novakovicha otvorilo je u nedjelju navečer u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU)… više »

U KNJŽARAMA TISAK MEDIJE I KIOSCIMA!

Tessa Dare: Noć predaje - ljetna poslastica za romantične duše

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Ako vam srce brže zakuca kad se sjetite Colina Firtha kako izlazi mokar iz jezera, prilijepljene košulje uz mišićavo tijelo, ako g. Darcyja smatrate najsavršenijim… više »

MDC

(Pogled u) muzejsko elektroničko nakladništvo

objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

(Pogled u) muzejsko elektroničko nakladništvo treći je svezak iz biblioteke Kako objaviti dobru muzejsku knjigu, a koji na 123 stranice analizira elektroničko nakladništvo… više »

skrolaj na vrh