Hi-tech nema prethodne stranice
SAZNAJEMO

IN2 platforma kao temelj informacijskog sustava za zaštitu okoliša i prirode Slovenije

objavljeno prije 5 sati i 3 minute

IN2 grupa implementirala je novi nacionalni informacijski sustav za centralno upravljanje podacima o okolišu IS Okolje 1.1 za Agenciju za okoliš Republike Slovenije (Agencija RS… više »

OPREZNO

Treba li router biti upaljen cijeli dan?

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, vjerojatno vam na umu nije skromni router za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog… više »

NOVOSTI

Scan4Chem - aplikacija za zdravije proizvode

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Zelena akcija predstavila je u petak aplikaciju 'Scan4Chem' koja bi trebala omogućiti trenutno informiranje o štetnim kemikalijama u proizvodima čime žele potaknuti građane da… više »

ZNATE LI?

TOR, Psiphon, Signal i Co.: kako se na Internetu kretati anonimno

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Kako na Internetu postajem vidljiv drugim korisnicima? Načelno je svako kretanje po Internetu vidljivo svima koji imaju pristup serverima preko kojih se to odvija, slično kao što svaki… više »

SJAJNO!

Rakuten Viber slavi 9. rođendan s poklonima za sve

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Rakuten Viber, messaging aplikacija koju koristi više od milijardu ljudi diljem svijeta, s ponosom vam predstavlja ekskluzivnog darovnog bota - kako bismo dokazali da je bolje davati… više »

ra?unalo laptop
ISTRAŽIVANJE

Primjena ICT-a u hrvatskim kućanstvima

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Osobno računalo ima 74 posto hrvatskih kućanstava, što je za dva postotna boda manje nego u 2018., dok ih 81 posto ima pristup internetu i to svi širokopojasni brzi pristup,… više »

NOVOSTI

MMD predstavlja Philips Moda 276C8 monitor

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

MMD, vodeći specijalist za monitore i brend licencirani partner za Philips monitore predstavlja Philips Moda monitor LCD monitor s USB-C ulazom. Ovaj 27 inčni 276C8 Quad HD monitor je… više »

SJAJNO!

Huawei stvara zajednicu za razvoj umjetne inteligencije

objavljeno prije 7 dana i 5 sati

Huawei će u sljedećih pet godina uložiti 100 milijuna eura u razvoj zajednice koja broji 200.000 programera, 500 nezavisnih proizvođača softvera te 50 istraživačkih instituta i… više »

PRIPAZITE

Twitter kreće u zimsko čišćenje neaktivnih računa

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Twitter namjerava neaktivne korisničke račune tijekom dugog razdoblja  obrisati tijekom velike akcije koju za prosinac ove godine pripremaju u toj društvenoj mreži. Kako su naveli… više »

SUD

Google tužen Europskoj komisiji

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Skupina europskih kompanija za usporedbu cijena zatražila je u četvrtak od Europske komisije da poduzme mjere protiv Googlea zbog navodnog ignoriranja naloga o poštivanju načela… više »

INVESTICIJE

STEMI na Funderbeamu

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

STEM edukacija raste u popularnosti diljem svijeta, a i Hrvatska već ima par natjecatelja za utrku, poput domaće uspješnice STEMI. Njihov robot Hexapod zanimljiv je sam po sebi -… više »

POZADINA

Tko je smislio TikTok?

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Bytedance je tvrtka čiji je vlasnik Zhang Yiming, idejni začetnik aplikacije TikTok na kojoj se objavljuju kaleidoskopski video isječci u trajanju od 15 do 60 sekundi. Sadržaj je… više »

WOW!

Mariborsko superračunalo među 40 najjačih na svijetu

objavljeno prije 12 dana i 5 sati

U Mariboru je u srijedu simboličkim pritiskom na tipku pokrenuto Superračunalo HPC RIVR @ UM, na čijem se temelju do kraja iduće godine treba razviti superračunalni sustav koji će biti među… više »

DAKLE...

Facebook i Twiiter opet dozvolili curenje podataka

objavljeno prije 13 dana i 5 sati

Facebook i Twitter ponovno su u problemu - stručnjaci za računalnu sigurnost upozorili su te dvije tvrtke kako pojedini setovi alata za razvoj softvera omogućavaju pristup osobnim podacima… više »

ra?unalo laptop
NAUČITE

10 tech vještina za 2020.

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

Prema izvještaju iCIMS-a za 2019. godinu, koji je pružatelj softvera za zapošljavanje, tvrtkama je trebalo prosječno 55 dana da popune nova tehnološka radna mjesta u… više »

skrolaj na vrh