Hi-tech
EHHH...

Xiaomi je pokazao svoje pravo lice – nimalo nam se ne sviđa

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Možda vam zvuči nevjerojatno, ali Xiaomi unatoč popularnosti svojih proizvoda dugi niz godina nije se mogao pohvaliti određenom dobiti. Uglavnom su ostvarivali gubitke jer su ulagali u razvoj… više »

NOVOSTI

Qualcomm Snapdragon 855 već je u rukama nekoliko proizvođača

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Qualcomm Snapdragon 855 je 12.4 × 12.4 mm SoC, temeljen na 7nm FinFET proizvodnom procesu. Javna je tajna da za masovnu proizvodnju bit će zadužen tajlandski TSMC, koji ujedno ostaje… više »

NOVOSTI

Elephone Soldier - robusni smartphone s 2K zaslonom

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Elephone Soldier ima kućište izrađeno od metala i termoplastičnog poliuretana. Izgleda nam dosta posebno i zanimljivo. Može izdržati padove do visine oko 3 metra. Zaštićeno je… više »

STEM

Donacijski program Generacija Next započeo edukacijom mentora

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Prvom u nizu radionica za mentore  pod nazivom Start Smart with IoT  jučer je u Zagrebu započela praktična faza ovogodišnjeg donacijskog programa Generacije… više »

RECENZIJA

Xiaomi Mi 8 recenzija

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Xiaomi Mi 8 je već neko vrijeme u prodaji. Uskoro bi, izvan Kine, trebala biti globalno dostupna atraktivnija "Pro" verzija ili poznatija kao "Transparent Exploration". U ovoj recenziji… više »

ZANIMLJIVO!

Xiaomi zabranio instalaciju globalne verzije MIUI na kineske verzije

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Ovih dana mnogi Xiaomi pametni telefoni namijenjeni prodaji na kineskom tržištu pretvaraju se u „ciglu", nakon što su ih njihovi vlasnici pokušali nadograditi na… više »

SJAJNO!

GeForce RTX omogućuje da sva podešavanja u igrama konačno postavite na maksimum

objavljeno prije 3 mjeseca

Nove GeForce RTX grafičke kartice prve su koje će konačno, čak i u najzahtjevnijim igrama današnjice, omogućiti da sve grafičke mogućnosti podesite na maksimalne vrijednosti! Većina… više »

NOVOSTI

iPhone XR - cijenom "pristupačniji" model više nema 3D dodir

objavljeno prije 3 mjeseca

Činjenica jest da si većina ljudi na svijetu ne može priuštiti iPhone Xs i Xs Max. Za njih, Apple je pripremio iPhone XR, opremljen s A12 Bionic čipsetom. U biti je veza koja povezuje… više »

NOVOSTI

iPhone Xs i iPhone Xs Max: A12 Bionic, bolje kamere, vrtoglave cijene

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

iPhone Xs i iPhone Xs Max dijele gotovo isti dizajn s iPhone X, osim što je usjekom na vrhu zaslona nešto manji. Prednja i stražnja strane kućišta su od stakla izuzetno… više »

NOVOSTI

Samsung Messages i Android Messages su kompatibilni zahvaljujući RCS-u

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

RCS ili interaktivni protokol Rich Communication Services,korisnički nazvan Chat, kombinira najbolje od Facebook Messenger, iMessage i WhatsAppa u jednu platformu. U biti mijenja stari SMS i… više »

Glavna inovacija OnePlus 6T je senzor otiska prsta u zaslonu

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

ID senzor otiska prsta u zaslonu nadolazećeg OnePlus 6T postao je poznat kao njegova glavna inovacija. Sada su službeno potvrđene glasine koje su kružili već nekoliko mjeseci. U… više »

WOW!

GeForce gameri spremno dočekuju Shadow of Tomb Raider

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

NVIDIA je objavila novi Game Ready driver za igru Shadow of the Tomb Raider, koji dodaje Ansel i Highlights podršku za ovu igru. On također donosi i poboljšano gameplay iskustvo… više »

BROJKE

Brzi internet glavni pokretač rasta tržišta

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

U drugom tromjesečju 2018. na tržištu elektroničkih komunikacija zabilježen je nastavak trendova iz prethodnih razdoblja. Tako se prihodi od telefonskih usluga kontinuirano smanjuju,… više »

NATJEČAJ

Epsonov nagradni natječaj: Roboti idu obrazovnim i znanstvenim institucijama

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Industrija 4.0 je realnost i Epson, vodeća svjetska tvrtka na području proizvodnje SCARA robota i pružanja rješenja za automatizaciju od 1980., spremna je biti predvodnik u promjenama.… više »

NOVOSTI

Samsung šalje 8K QLED TV u utrku

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Sharp već prodaje 8K televizore u Europi, LG samo izlaže model na IFA 2018, a Samsung objavljuje cijene i vrijeme izlaska na tržište svog prvog 8K QLED TV-a. Samsung 8K QLED TV ima… više »

skrolaj na vrh