Hi-tech
OPA :)

Rolls-Royce društvena mreža za elitu

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Rolls-Royce poznat po svojim skupocjenim automobilima još je prije nekoliko godina počeo testirati vlastitu društvenu mrežu zvanu Whispers. Vrijeme testiranja je završeno… više »

DOĐITE

Predstavnici američkih visokih učilišta po sedmi put u Zagrebu

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

U srijedu, 8. travnja 2020., od 16:30 do 18:30 sati u Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu održat će se već tradicionalni sajam visokog obrazovanja EducationUSA, koji organizira… više »

ZARADA

Streaming servisi profitiraju od koronavirusa

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Burzovni indeksi, kao i vrijednost velikog broja kompanija u velikom su padu zbog koronavirusa, no neke su kompanije u zelenom upravo zbog te situacije. Posljedice koronavirusa na globalnu… više »

TECH SPAŠAVA

Robotska ruka za pregled zaraženih koronavirusom

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

Znanstvenici s jednog od najboljih kineskih sveučilišta dizajnirali su robotsku ruku za koju tvrde da bi mogla spašavati živote u jeku epidemije koronavirusa. Stroj se sastoji… više »

LOVA

Četvrti krug dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative

objavljeno prije 26 dana i 19 sati

U utorak, 17. ožujka 2020. u 13 sati, Europska komisija objavit će novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, odnosno vrijednosnih kupona za izgradnju Wi-Fi infrastrukture na mjestima… više »

KAZNA

Apple mora platiti usporavanje starijih iPhonea

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Apple će platiti i do pola milijarde dolara u nagodbi postignutoj u suđenju na kojem je kompanija optužena da je namjerno usporavala starije modele iPhonea, a sve kako bi primorali korisnike… više »

PRIPAZITE

Lažni mailovi banaka kradu podatke internet bankarstva

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

Nacionalni CERT izdao je kritično upozorenje svim korisnicima internetskog bankarstva u Hrvatskoj zbog aktivne phishing kampanje koju su primijetili. Kako ističu, trenutno su u tijeku… više »

NOVOSTI

Kingston predstavlja NVMe SSD za mješovitu uporabu u data centrima

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

 Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica zadužena za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u području memorijskih proizvoda i… više »

COOL

Google Translate dobio 5 novih jezika

objavljeno prije 1 mjesec

U servis Google Translate dodana je podrška za pet novih jezika: odia (govori ga se u indijskoj državi Odisha), kinjarvanda (službeni jezik u Ruandi), turkmenski (Turkmenistan te… više »

PODBAČAJ?

Prodaja Galaxy S20 u Južnoj Koreji je razočaravajuća

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Konkretno, izvještaj korejskih medija kažu da je prodaja Galaxy S20 u prvom danu prodaje bila i do 50 % manja od Galaxy S10 u istom razdoblju prošle godine. Ukupno, tvrtka je… više »

BROJKE

Najprodavaniji pametni telefoni prošle godine

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Na popisu deset najprodavanijih pametnih telefona prošle godine čak njih devet pripadaju Appleu i Samsungu, a jedina kompanija koja je uspjela razbiti taj duopol jest kineski… više »

UPS!

Koliko često dezinficirate telefon?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Sveukupno, 18,5 ljudi reklo je da svoj pametni telefon čiste jednom na tjedan, dok 14 posto njih kaže da ga čiste jednom na mjesec. A ostali? Istovremeno, svi kupuju maske za lice da bi se… više »

NAPOKON

Facebook zabranio obmanjujuće oglase o koronavirusu

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Facebook je zabranio obmanjujuće oglase kojima se nastoji iskoristiti globalna kriza zbog koronavirusa za "stjecanje financijske dobiti". Tehnološki div priopćio je u srijedu da je… više »

BROJKE

Koronavirus rasturio Androide, iPhone se drži

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Prodaja pametnih telefona u Kini u siječnju je pala više od trećine u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, pokazali su u ponedjeljak podaci kineske vlade, što pokazuje… više »

NAJAVE

AOC predstavlja visoko funkcionalni monitor

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Stručnjak za monitore AOC najavljuje izuzetan monitor specijaliziran za gamere koji traže visokoučinkovitu opremu, posebno za natjecateljske igre i ljubitelje e-sportskih igrica. 27 inčni… više »

skrolaj na vrh