Hi-tech
NOVOSTI

Lenovo S5 - sjajan model s blockchain podrškom

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Lenovo Mobile vraća brend na tržište nakon godine dana šutnje. Upravo su predstavili tri pametna telefona: Lenovo S5 s blockchain podrškom, Lenovo K5 i K5 Play - od kojih… više »

WOW!

IBM ima računalo manje od zrna soli

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Na IBM Think 2018 konferenciji imalo je svjetsku premijeru računalo koje je doslovno manje od zrna soli. Zvuči kao utopija, ali nije! IBM računalo ima nekoliko stotina tisuća tranzistora na… više »

INFOGRAFIKA

Samsung - 18 godina rada na poboljšavanju kamera

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Samsung je objavio sažetak 18-godišnjeg procesa poboljšanja kamera na mobilnim telefonima. Prvi integrirani mobitel s kamerom SCH-V200 je pokrenut u Koreji 2000. godine.… više »

NOVOSTI

LG želi webOS-a promovirati kao globalnu platformu

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

LG je najavio open source verziju za webOS (OSE) namijenjenu daljnjem usvajanju izvan LG televizora, pametnih hladnjaka, satova itd. To ne znači da su otvorili izvorni kod. Samo žele pružiti… više »

MONITORI

Veća produktivnost s manje ekološkog utjecaja

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Kako tehnologija napreduje, svakim danom zahtjeva veću kvalitetu i više performansi koje često vode ka velikoj potrošnji energije. Srećom, kada je u pitanju izbor monitora,… više »

NOVOSTI

Xiaomi Redmi Note 5 za kinesko (vjerojatno i europsko) tržište

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Upravo predstavljeni Xiaomi Redmi Note 5, za kinesko tržište i vjerojatno europsko, alternativna je verzija pametnog telefona indijskog Redmi Note 5 Pro. Po nekim specifikacijama… više »

SJAJNO!

Predstavljena NVIDIA RTX tehnologija

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Danas je na GDC-u tvrtka NVIDIA predstavila NVIDIA RTXTM,  ray-tracing tehnologiju koja omogućava rendering u realnom vremenu i filmskom kvalitetu svim stvaraocima i developerima… više »

GOOGLE

Android je siguran poput iOS-a, ako ne i sigurniji

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

U ovoj Android i iOS eri pametnih telefona, općenito se vjeruje u visoku sigurnost Appleovog mobilnog sustava zbog zatvorenosti. Googleov glavni tajnik za Android, David Kleidermacher,… više »

NOVOSTI

Samsung želi postati "noćna mora" tvrtke Sony na području proizvodnje senzora kamera

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Samsung osim što se etablirao kao lider u DRAM i NAND flash memorijama, sada želi svrgnuti Sony s vrha na području senzora kamera za pametne telefone. Hoće li uspjeti? Samsung… više »

ANALIZA

Mogu li LG G7 i G7 Plus uspjeti izbjeći pogreške iz prošlosti?

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

 LG priprema dva nova člana u segmentu top pametnih telefona. To su LG G7 i G7 Plus. Očito njihov razvoj nije počeo od nule prije mjesec dana kako je navodno izjavio izvršni… više »

NOVOSTI

MediaTek Helio P60 pogonit će neke Xiaomi, Meizu i OPPO smartfone

objavljeno prije 4 mjeseca

Tvrtka MediaTek, dobro nam poznat proizvođač procesorskih čipova koji koriste ARM tehnologiju, postigla je dogovor s Xiaomi, Meizu i OPPO oko korištenja Helio P60 čipseta u nekim… više »

COOL

Upoznajte Umjetnost Phone Shui kako je tumači Aapo Hämälänanainen

objavljeno prije 4 mjeseca

HMD Global, dom Nokia telefona, svijetu je nedavno predstavio novu filozofiju: Umjetnost Phone Shui - satiričnu verziju Feng Shui filozofije koja tumači prednosti življenja bez viška:… više »

NOVOSTI

OnePlus 6: što je do sada poznato

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Ovog ljeta, točnije u lipnju, očekujemo predstavljanje OnePlus 6 smartphona, koji se razvija pod kodnim nazivom 'enchilada'. Na webu se već neko vrijeme pojavljuje prava bujica informacija za… više »

SAVJETI :)

Zašto ne bi trebali koristiti smartphone s razbijenim staklom ekrana

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Popularnost pametnih telefona većih dimenzija i obrada materijala od kojih su napravljeni, donijela su nam poveći rizik od loma i ogrebotina svih vrsta. Osobito su problematični zasloni.… više »

NOVOSTI

Huawei P20 Lite otkriven ranije nego što se očekivalo

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Službeno lansiranje Huawei P20 Lite modela očekuje se 27. ožujka 2018. u Parizu, ali otvorene su već predbilježbe kod nekih trgovaca u Češkoj i Poljskoj, pokazan je na stranicama… više »

skrolaj na vrh