Hi-tech
COOL

I Andrija se bori protiv korone

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Andriji se građani mogu javiti putem WhatsAppa slanjem ključne riječi Pozdrav na broj +385 99 775 3049 koji je potrebno najprije spremiti u imenik. Servis se može… više »

BRAVO

Google dodaje u Android sustav Brailleovu tipkovnicu

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Palac gore za Google - dodali su Brailleovu tipkovnicu za slabovidne osobe kao dio Android operativnog sustava. Do sada, ova tipkovnica se je morala zasebno preuzeti kao aplikacija treće… više »

COOL

Apple i Google razvijaju tehnologiju koja će upozoravati na koronavirus

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Njihova metoda djelovat će tako da će se koristiti signal Bluetootha na pametnim telefonima pomoću kojega će se pokazati s kime je vlasnik nedavno bio u kontaktu, dovoljno dugom i bliskom da… više »

BRAVO

Nijemci povećali prava korisnika društvenih mreža

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Njemačka vlada donijela je u srijedu nove mjere za zaštitu korisnika društvenih mreža koje vlasnike tih mreža obvezuju na bržu reakciju u slučaju uvreda ili prijetnji… više »

ČESTITAMO

Proglašene dobitnice nagrade Technology Playmaker Awards 2020

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Booking.com, jedna od najvećih online tvrtki za putovanja i jedan od predvodnika na području digitalne tehnologije, proglasio je dobitnice nagrade Technology Playmaker Awards 2020. Radi se o… više »

BRAVO

WhatsApp uvodi mjere protiv širenja dezinformacija o COVID-19

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Korisnici WhatsApp će odsada moći proslijediti poruku samo jednom korisniku kako bi se ograničila njihova cirkulacija. "Znamo da brojni korisnici prenose korisne informacije, kao i… više »

INICIJATIVE

Airbnb osigurao još milijardu dolara ulaganja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Airbnb je objavio da je osigurao milijardu dolara novih ulaganja za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa. Investicijski fondovi Silver Lake i Sixth Street Partners uložili su u… više »

NAVALA

Viber zabilježio 4x više poziva tijekom pandemije

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Rakuten Viber, jedna od najvećih svjetskih komunikacijskih platformi, povećala je kapacitete svojih primarnih usluga i pokrenula brojne inicijative kako bi potaknula zajedništvo i… više »

NOVOSTI

Redmi Bend je jeftinija alternativa Xiaomi Mi Banda 4

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Nakon što je postao neovisna marka, Redmi ne samo da proizvodi pametne telefone, već je lansirao i IoT uređaje, usmjerivače, a sada je su lansirali prvu pametnu narukvicu pod nazivom… više »

INICIJATIVE

Europski regulator želi uvesti paneuropsku mobilnu aplikaciju za praćenje virusa

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Europski regulator za zaštitu podataka (EDPS) pozvao je u ponedjeljak da se uvede paneuropsku mobilnu aplikaciju za praćenje širenja koronavirusa umjesto sadašnjih… više »

RECENZIJA

Samsung Galaxy A31 - Infinity-U zaslon i ogromna baterija

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Samsung Galaxy A31 je vrlo sličan nedugo predstavljenom M21. Čak se podudara i dijagonala Super AMOLED zaslona od 6,4 inča kao i rezolucija 2.400 x 1.080 piksela. Kako je riječ o Infinity… više »

FAKE NEWS?

Britanska vlada protiv teorije zavjere o 5G mreži

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Teorija urote po kojoj u širenju novog koronavirusa ulogu imaju i repetitori 5G telekomunikacijske mreže lažna je vijest i potpuno je besmislena, rekli su u subotu britanski… više »

WOW!

Zoom je glavna zvijezda izolacije

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Što je zajedničko britanskom premijeru Borisu Johnsonu, slavljenicima rođendana i tisućama učenika diljem svijeta? Svi se koriste video aplikacijom Zoom dok su fizički razdvojeni usred… više »

COOL

Facebook predstavio desktop verziju Messengera

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Facebook je predstavio desktop verziju svoje Messenger aplikacije za Mac OS i Microsoft Windows kako bi korisnicima društvene mreže omogućio video chatove na zaslonima svojih računala.… više »

NOVOSTI

Schneider Electric pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Schneider Electric, pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti, revolucionarnom dogovoru država potpisnica da će raditi na poboljšavanju ekosustava kibernetičke… više »

skrolaj na vrh