Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 19. travnja

objavljeno prije 1 dan

U Zagrebu je 19. travnja 1273. održan prvi poznati sabor, sa sačuvanim zapisnikom i zaključcima. Tada je utvrđen i naziv sabora: Opći sabor čitave kraljevine Slavonije (Congregatio Regni… više »

DAN PLANETA ZEMlJE

Zrak u Hrvatskoj 84% čišći?

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Pokušajte zamisliti dan bez svog automobila: odlazak na posao, kupovina, svakodnevne obaveze, sve uz korištenje isključivo javnog prijevoza. Zvuči komplicirano? A sada,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. travnja

objavljeno prije 2 dana

Na današnji dan 1506. godine položen je kamen temeljac za izgradnju bazilike Sv. Petra u Vatikanu. Prema predaji, na tom se mjestu nalazi grob Sv. Petra, jednog od dvanaest Isusovih… više »

DAN PLANETA ZEMLJE

Program povodom Dana planeta Zemlje

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Vijeće Gradske četvrti Trešnjevka - jug u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka i Zelenim klikom! Zagreb provest će nekoliko aktivnosti… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. travnja

objavljeno prije 3 dana

Geoffrey Chaucer 1397. godine po prvi je put na dvoru engleskog kralja Richarda II. ispričao priče iz Canterburya. Pjesnik, filozof, dvorjanik i diplomat, Chaucer je najpoznatiji upravo po… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. travnja

objavljeno prije 4 dana

Masada, Hebrejska riječ za tvrđavu, strateška utvrda u današnjem istočnom Izraelu koja dominira ravnicom kraj Mrtvog mora, 73. godine pala je u rimske ruke nakon nekoliko… više »

NARAVNO!!

Glas strankama koje su za zaštitu životinja

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Uoči parlamentarnih izbora 17. 4. 2024., udruga Prijatelji životinja obratila se strankama koje sudjeluju u izbornoj utrci apelom da u svojem djelovanju stave naglasak na zaštitu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. travnja

objavljeno prije 5 dana

U bitci kod Formignya Francuzi su pod vodstvom Karla VII. 1450. godine nanijeli težak poraz Englezima u jednoj od poslijednjih velikih bitaka Stogodišnjeg rata. Francuzi su s oko 4.500… više »

UPS

Iran dronovima i raketama napao Izrael

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Nešto nakon 22 sata u subotu navečer, pojavile su se prve vijesti o polijetanju „preko 100 dronova" iz baza Iranske revolucionarne garde su smjeru Izraela. U isto vrijeme je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 6 dana

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

MARŠ

Održan 4. Marš za životinje!

objavljeno prije 6 dana i 12 sati

Okrutnost i grozote koje ljudi čine životinjama premašuju sav užas koji čine drugim ljudima, i u načinu i u brojnosti. Životinje nemaju gotovo nikakvu zaštitu od ljudi, a pravno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. travnja

objavljeno prije 7 dana

Unatoč opetovanim papinskim prijetnjama ekskomunikacijom križari su 1204. godine tijekom četvrtog križarskog rata, osvojili i opljačkali Carigrad, glavni grad Bizantskog carstva. Loše… više »

GREENPEACE

Greenpeace ima anketu za političare...

objavljeno prije 7 dana i 13 sati

Greenpeace u Hrvatskoj prošlog je tjedna na adrese pet političkih stranaka/koalicija koje prema anketama prelaze izborni prag (Domovinski pokret, HDZ, Most, Možemo! i SDP) poslao… više »

EH, DA...

Plinovi koji zagrijavaju klimu krijumčare se u Europu

objavljeno prije 7 dana i 17 sati

Plinovi su hidrofluorougljici (HFC), niz kemikalija koje se uglavnom koriste za hlađenje u industriji i maloprodaji, koje ne oštećuju ozonski omotač kao druga zabranjena rashladna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. travnja

objavljeno prije 8 dana

Američki građanski rat vodio se između sjevernih saveznih država (Unije) i južnih robovlasničkih država (Konfederacije). Odvajanje južnih država počinje nakon predsjedničkih izbora 1860.,… više »

skrolaj na vrh