Svijet
WWF ADRIA

Iskoristi Valentinovo za poklon od srca

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Pokušajte zamisliti svijet pun ljubavi. Već sam pogled na neodoljive okruglaste pande ili zaljubljene pingvine izaziva osmijeh i želju da činite dobro, zar ne? Kako tek na svakog od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Toskanski fizičar, matematičar, filozof i astronom, Galileo Galilei, jedna od najbitnijih osoba u 'znanstvenoj revoluciji', otac moderne astronomije, došao je 1633. u Rim kako bi mu se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Veliki portugalski moreplovac Vasco da Gama krenuo je 1502. godine na svoj drugi put u Indiju predvodeći flotu od dvadeset ratnih brodova. Po povratku s puta dodijeljena mu je titula grofa od… više »

STVARNO?

Cjepivo i protiv raka?

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Već čitavi naraštaji liječnika se nadaju otkriću sredstva koje bi spriječilo nastanak karcinoma, ali do toga je još uvijek daleko. No tehnologija „glasničke… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Moreplovci su 1809. godine postali neovisniji od sile vjetra. Američki izumitelj Robert Fulton patentirao je parobrod, a iako je bio izrađivan i ranije, Fultonov brod je prvi doživio… više »

ZANIMLJIVO

Tko stvarno nešto radi po pitanju klimatskih promjena?

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Razlike u doprinosima, učincima i sposobnostima djelovanja unutar i između zemalja, središnja su pitanja u rješavanju klimatskih promjena. Klimatska kriza duboko utječe na… više »

UPS!

Erupcija vulkana na Islandu ne jenjava

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Nova erupcija vulkana na jugozapadu Islanda počela je u četvrtak, po treći put od prosinca, izbacujući lavu do 80 metara u vis i poremetivši svakodnevni život na poluotoku… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Stanovnici Latinske Amerike sjetiti će se Simona Bolivara. Taj borac za nezavisnost bio je jedna od najzaslužnijih osoba za stvaranje južnoameričkih država Venecuele, Kolumbije, Ekvadora,… više »

ZANIMLJIVO

Globalno zatopljenje je počelo ranije?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Tim predvođen australskim znanstvenicima dobio je podatke o temperaturi oceana sačuvane u kosturima kalcijevog karbonata dugovječnih karipskih spužvi. Istraživači su otkrili da je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Podjele između Sjevera i Juga završile su građanskim ratom koji je odnio desetke tisuća života. Secesionistički Jug ubrzo nakon otcjepljenja počela je graditi državnu strukturu, pa je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Mletački dužd Domenico Selvo 1075. godine protjerao je Normane iz dalmatinskih gradova koji su mu se svečano obvezali da nikada više neće dovoditi niti Normane niti druge strance u… više »

JADAN

Charles III. – dijagnoza rak

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Prije tjedan dana Charles III. je otpušten iz bolnice poslije zahvata na prostati. U nedjelju se pokazao u javnosti, u društvu supruge Camille, ljubazno mašući… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Emile Zola na današnji je dan 1898. godine izašao pred sud u Parizu zbog svog pamfleta J'Accuse kojim je optužio francusku vladu za antisemitizam i nepravedno utamničenje… više »

SAD

Nova nada za Ukrajinu

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Američki Senat je u noći s nedjelje na ponedjeljak predstavio prijedlog zakona težak 118 milijardi američkih dolara čiji je cilj povećanje sigurnosti na granicama, ali i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Dvije godine nakon završetka rata za oslobođenje Francuska je priznala novostvorene Sjedinjene Američke Države, koje je i podržavala cijelim tijekom borbe za neovisnost. Reakcija… više »

skrolaj na vrh