Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Kako pripremiti zdrav doručak

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Doručak je obrok koji pokreće naš dan i pruža nam energiju za sve što nas čeka. Stoga je važno odabrati hranjive namirnice koje će osigurati dovoljno nutrijenata za optimalno… više »

SAVJETI

Zašto bi ujutro trebali pojesti orašaste plodove

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Dakle, kao što dobro znamo, vlakna su vrlo važna za redovito obavljanje nužde, a jedan od najboljih načina kako unijeti vlakna u organizam jest prehranom. Dijetetičarke Annette Snyder… više »

ZDRAVLJE

Tri najgora izvora ugljikohidrata

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Ugljikohidrati su, kao što već jako dobro znamo, temeljni dio naše prehrane i osiguravaju energiju za naše dnevne aktivnosti. Međutim, nisu svi ugljikohidrati jednaki.… više »

SAVJETI

Kako smanjiti tlak bez problema?

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

Prema rezultatima projekta EUROSTAT Morbidity Statistics, podaci za Hrvatsku u 2017. pokazali su da od hipertenzivnih bolesti boluje 1.283.437 stanovnika, odnosno 31.1% ukupnog broja… više »

SAVJETI

Par simptoma da vam fali željeza

objavljeno prije 8 dana i 4 sata

Ako patite od nedostatka željeza, tijelo možda nema dovoljno ovog minerala za stvaranje proteina u crvenim krvnim stanicama odnosno hemoglobina. "Naše stanice hemoglobina, koje… više »

SAVJETI

Znate li zašto se piva treba piti hladna?

objavljeno prije 8 dana i 18 sati

Tek toliko da znate, alkoholna pića imaju okus više ili manje "poput etanola" na različitim temperaturama, kažu znanstvenici - tim je naučio da temperatura tekućine mijenja način na… više »

SAVJETI

Evo što se ne pije - nikad!

objavljeno prije 8 dana i 23 sata

Od gaziranih pića do voćnih sokova, mnoga popularna pića puna su dodanih šećera, što negativno utječe na cjelokupno zdravlje. Neki napici također mogu uzrokovati inzulinsku… više »

SAVJETI

Što ne bi smjeli jesti zbog zdravlja srca

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Mnoge od najukusnijih namirnica su ujedno i najgore za naše tijelo. Liječnica obiteljske medicine, dr. Sarah Bonza, izdvojila je namirnice koje trebamo izbjegavati ako želimo ravniji… više »

ČETRDESETE

Ključ za zdravlje u zreloj dobi

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Ulaskom u četvrto desetljeću života, naše tijelo prolazi kroz niz promjena koje zahtijevaju pažljiviji pristup prehrani. Održavanje zdrave prehrane postaje ključno za očuvanje… više »

SAVJETI

Je li moguće pročistiti pušačka pluća? Pa je...

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Pušenje cigareta može negativno utjecati na vaše pluća i općenito na vaše zdravlje. No, čak i ako ste dugogodišnji pušač, postoje načini kako možete pomoći… više »

SAVJETI

Pravilo o minuti radi čuda za vas

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Kako biste držali stvari u svojim rukama i raščistili planer, misli i kuću, upotrijebite moćno pravilo "60 sekundi". Pravilo jedne minute stvorila je autorica Gretchen Rubin. Vrlo… više »

Foto: greatist.com
SAVJETI

Najbolji međuobroci za vježbanje

objavljeno prije 11 dana

Preskakanje obroka prije treninga može drastično utjecati na našu izvedbu tijekom vježbanja. Međuobroci nam mogu dati energiju potrebnu za izvođenje dodatnih serija i… više »

ZANIMLJIVO

10 tisuća koraka dnevno - bez izlaska iz kuće?!

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Liječnici neprestano upozoravaju da ne treba podcjenjivati ​​utjecaj sjedilačkog načina života na naše fizičko i psihičko zdravlje: osim što uzrokuje tjeskobu, nedovoljno… više »

STVARNO?

Kruh deblja - osim ako ne napravite ovo ;)

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Tajna trika leži u tome da nakon kupovine ili pečenja kruha samo ga stavite u zamrzivač, jer učinak hlađenja i zamrzavanja škrob pretvara u otporni škrob. Možda zvuči čudno, ali… više »

SAVJETI

Što možemo jesti bez straha od debljanja?

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Često se zbog straha od debljanja mnogi ustručavaju jesti određene namirnice u većim količinama. S namirnicama koje sadrže puno šećera, nezdravih masti i soli ne bi trebalo… više »

skrolaj na vrh