Film
FILMOVI

Filmšnite u kinima

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Nastojeći predstaviti kulturne tekovine zemalja njemačkog govornog područja domaćoj javnosti, Austrijski kulturni forum, Goethe-Institut Kroatien i Veleposlanstvo Švicarske… više »

KINO

Kino Tuškanac i Institut Liszt surađuju

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Od svog prvog filma željela sam na vrlo promišljen i dosljedan način prikazivati samostalne žene koje su sposobne donositi autonomne odluke, riječi su pionirke mađarskog filma… više »

KINO

Oscarovski film Zona interesa u Kinoteci

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Tematski program Začarani ekran donosi četiri filma u kojima se lov na vještice koristi kao metafora političkih i društvenih progona pojedinaca koje su vlasti označile kao… više »

17. FESTIVAL TOLERANCIJE

Svečano otvoren 17. Festival tolerancije

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Preksinoć je u Muzeju suvremene umjetnosti svečano otvoren sedamnaesti Festival tolerancije. Festival će se ove godine održati na dvije lokacije, i to do 27. siječnja u Muzeju suvremene… više »

PRIJAVITE SE!

Prijavite se za ZagrebDox Pro

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

ZagrebDox Pro je petodnevni program koji objedinjuje analizu prijavljenih projekata, preporuke i sugestije za njihov daljnji razvoj. Program uključuje studije slučajeva, grupne i… više »

FESTIVALI

Počinje 17. festival tolerancije

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Sedamnaesto izdanje festivala koji progovara o društvenim nepravdama, inzistira na dijalogu i pruža podršku marginaliziranim skupinama počinje sutra u Muzeju suvremene… više »

KINO

Tuškanac u gostima donosi filmsku retrospektivu Williama Friedkina

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

U znak sjećanja na lik i djelo jednog od prvaka Novog Hollywooda 1970-ih, gostujući program kina Tuškanac otvara filmsku retrospektivu In memoriam: William Friedkin. Opremljen izborom… više »

NAJAVE

Dokukino Eter u KICu

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Šesto izdanje Dokukina Eter, produkta suradnje Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti održat će se u utorak, 23.… više »

KINOTEKA

Začarani ekran i dalje u Kinoteci

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Ciklus Začarani ekran nastavlja se istraživanjem magijskih praksi iz kućne radinosti. Prvi na rasporedu je Zvono, knjiga i svijeća, romantična komedija Richarda Quinea o modernoj… više »

FILMOVI

Ciklus 'Portreti: Márta Mészáros'

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Povodom desete obljetnice djelovanja, Institut Liszt u suradnji s kinom Tuškanac otvara višemjesečni ciklus posvećen retrospektivi djela pionirke mađarskog filma Márte… više »

NAJAVE

Pulp Fiction slavi 30. rođendan u Tvornici Kulture

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Prije točno 30 godina prvi je put prikazan danas kultni Tarantinov film Pulp Fiction. U četvrtak 21. ožujka, 4:AM agency i Core Event platforma za prodaju ulaznica obilježit će 30 godina Pulp… više »

FILM

Lovci sakupljači u VR kinu KEK

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Sjedeći u udobnim rotirajućim sjedalima te korištenjem VR headseta, virtualno se teleportirate onkraj granica naše svakodnevice. Glavni fokus kina je na stvaranju osjećaja… više »

FILMOVI

Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Drugo po redu Zimsko izdanje, zajednički projekt vodećih regionalnih filmskih festivala okupljenih u Mreži festivala Jadranske regije: Festivala autorskog filma Beograd, Filmskog festivala… više »

COOL

Pay It Forward u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Nakon što je „Zvuk slobode" osvojio svijet, poharao kino blagajne i ostavio za sobom neke jake studijske naslove, skrenuta je pažnja na novu inovativnu studijsku platformu, koja… više »

TRAILER

Objavljen trailer za triler 'Slatka Simona' redatelja Igora Mirkovića

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Novi trailer za film „Slatka Simona" redatelja i scenarista Igora Mirkovića uvodi gledatelje dublje u priču koja se vrti oko seksa, laži i interneta. Uzbudljivi triler smješten u… više »

skrolaj na vrh