Film
HAVC

Tulum u kinu Tuškanac

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Zagrebačko kino Tuškanac priključuje se programu H15 - 15 godina u našem filmu kojim Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) obilježava svoju 15. obljetnicu djelovanja.… više »

QUEER

Sutra počinju QUEER MOMENTI

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Od 25. do 29. travnja donosimo izbor 35 recentnih queer filmova iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike te Azije po izboru selektora, filmologa Željka Luketića, a ove godine u goste nam stiže i… više »

DHF

32. Dani hrvatskog filma vraćaju se u Studentski centar

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

32. izdanje Dana hrvatskog filma, tradicionalnog festivala najboljih animiranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, namjenskih te kratkih i srednjemetražnih igranih filmova održat će se od 15.… više »

NAJAVE

Kraj Cronenbergova ciklusa i koncert One Dread

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Ciklus posvećen Davidu Cronenbergu završava s tri priče o erotskim, romantičnim ili kreativnim opsesijama, što su također tema koje se provlači kroz njegov opus. U tjedan uvodi… više »

FILM

Besplatne projekcije finalista Nagrade publike LUX

objavljeno prije 1 godinu

Ususret dodjeli Nagrade publike LUX, Europski parlament u Hrvatskoj, u suradnji sa Zagreb Film Festivalom, organizira besplatne projekcije finalista u odabranim kinima u Zagrebu, Zadru i… više »

FESTIVALI

Proljetno izdanje predstavlja nagrađene filmove regionalnih festivala

objavljeno prije 1 godinu

Treće po redu Proljetno izdanje održat će se od 21. do 28. travnja na platformi ondemand.kinomeetigpoint.ba, a predstavit će četiri uspješnice iz programa velikih regionalnih… više »

ANIMAFEST

Animafest i kategorija Natjecanje filmova za djecu

objavljeno prije 1 godinu

Središnji događaj bogatog Programa za djecu i mlade Animafesta 2023 je Natjecanje filmova za djecu, međunarodna konkurencija koja broji 36 filmova. Po… više »

KULTURA

31. dodjela nagrade Oktavijan

objavljeno prije 1 godinu

Nagrada Oktavijan značajna je filmska nagrada koju već duži niz godina dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara. Ovogodišnja dodjela održala se 17. 4. u dvorani Kinoteke,… više »

RESTART

Ljubav, smrt i njemačke marke u kinima

objavljeno prije 1 godinu

S osvojenom nagradom publike za najbolji dokumentarni film sekcije Panorama Berlinalea i nominacijom za nagradu Njemačke filmske akademije, film tursko-njemačkog redatelja Cema… više »

QUEER

Bliže se nezaobilazni Queer Momenti

objavljeno prije 1 godinu

Od 25. do 29. travnja donosimo izbor recentnih queer filmova iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike te Azije po izboru filmologa Željka Luketića, a ove godine u goste nam stiže i… više »

HDFK

HDFK objavilo dobitnike Oktavijana za 2022.

objavljeno prije 1 godinu

Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodjeljuje po trideset i prvi put svoju godišnju nagradu za najbolje filmove Oktavijan. Više od stotinu filmova svih rodova i… više »

FILMOVI

Ljubav, smrt i njemačke marke

objavljeno prije 1 godinu

S osvojenom nagradom publike za najbolji dokumentarni film sekcije Panorama ovogodišnjeg Berlinalea i trenutnom nominacijom za nagradu Njemačke filmske akademije, film… više »

NAJAVE

Ljepota i krvoproliće u Kinoteki

objavljeno prije 1 godinu

Što dolazi prvo: tijelo ili um? Pitanje je to koje se sustavno provlači brojnim naslovima iz Cronenbergova opusa, uključujući i onima koje gledamo sljedeći tjedan u sklopu ciklusa… više »

NAGRADE

Poznati svi nagrađeni filmovi 19. ZagrebDoxa

objavljeno prije 1 godinu

Film kojemu je publika 19. ZagrebDoxa dodijelila najveće ocjene i ovogodišnji dobitnik HP Nagrade publike je film Vrane su bijele, redatelja Ahsena Nadeema. Glavnu… više »

FILMOVI

Drugi Ecoscope u organizaciji Mreže festivala Jadranske regije

objavljeno prije 1 godinu

Drugo izdanje Ecoscopea, programa u organizaciji Mreže festivala Jadranske regije, koji ujedinjuje filmske projekcije i razgovor na temu ekologije i zaštite okoliša, održat će… više »

skrolaj na vrh