Film
KINOTEKA

Nastavlja se Začarani ekran u Kinoteci

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Ciklus Začarani ekran nastavlja se filmovima koji motiv magije koriste kako bi rekonstruirali dječji pogled na svijet, posebice strah od promjena koje prate odrastanje i sazrijevanje. Među… više »

KINO

“Crveno nebo” Christiana Petzolda u kinima od 4. siječnja

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Srebrnim medvjedom Berlina ovjenčana drama o idiličnim praznicima koji se pretvaraju u ljeto puno intriga, Crveno nebo u režiji jednog od najzanimljivijih njemačkih autora današnjice,… više »

DOKUMENTARCI

"Apolonia, Apolonia" na HBO Maxu

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Film prati život dansko-francuske umjetnice Apolonije Sokol u rasponu od 13 godina, bilježeći njezin razvoj kao umjetnice i njezinu jedinstvenu osobnost. Dokumentarac je intiman prikaz… više »

NAJAVE

'Tuškanac u gostima' donosi ciklus 'Advent u Forumu'

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Niske temperature, živopisno osvijetljene ulice i gradska vreva zabundanih silueta sugeriraju da je blagdanska atmosfera u punom jeku, no praznično iskustvo nepotpuno je bez zalihe dobrih… više »

ANIMAFEST 2024

Prijavite svoj film na Animafest Zagreb 2024

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

ROK ZA PRIJAVU KRATKOMETRAŽNIH FILMOVA: 1. VELJAČE 2024. ROK ZA PRIJAVU DUGOMETRAŽNIH FILMOVA: 15. OŽUJKA 2024. Nema naknade za prijavu Filmovi prvi put prikazani nakon 1. siječnja… više »

RETROSPEKTIVA

Portreti: Veljko Bulajić

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Uviđajući svevremenost priznatog opusa ponajviše posvećenog temi borbe individue za ostvarenje osobnog u društvu kojim vladaju zakoni kolektivnog, Hrvatska kinoteka u suradnji s… više »

FILMOVI

Vještice u Kinoteci uz Alena i Nenada Sinkauza

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Nastale u periodu kada je film tek počeo otkrivati svoje izražajne mogućnosti, Vještice su jedno od prvih remek-djela svjetske kinematografije. Poznate i pod svojim originalnim nazivom… više »

DOKUKINO

Dokukino: Upoznaj autora

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

U četvrtak 7. prosinca u 17 sati u sklopu programa Upoznaj autora i u suradnji s 21. Human Rights Film Festivalom u Dokukinu… više »

FESTIVALI

Ne propustite 4. izdanje Interface Video Art Festivala

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Četvrto izdanje Interface Video Art Festivala, koji okuplja autore posvećene eksperimentiranju u području video umjetnosti i stvaranju inovativnih filmskih formi, održat će se od utorka… više »

NAJAVE

Tjedan korejskog filma u kinu Kinoteka

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Tjedan korejskog filma domaćoj publici već tradicionalno predstavlja selekciju recentnijih ostvarenja iz jedne od najuzbudljivijih svjetskih kinematografija: Južne Koreje. Ovogodišnji… više »

FILMOVI

Zagrebačka premijera filma "Riffs of Revolution" u Kinu SC

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

kako će završiti velika bitka između zloglasnog Dr. Zempa i heavy-metal benda Razor Jet provjerite na zagrebačkoj premijeri glazbene komedije s primjesama horora… više »

KINO

'Tuškanac u gostima' nastavlja s ciklusom 'Filmovi koje volite'

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Sjetno jesensko raspoloženje popraćeno manjkom aktivnosti i posljedičnom dosadom kino Tuškanac uzburkat će gostujućim programom na koji su se u drugoj polovici studenog smjestili… više »

KINOTEKA

Sedmo nebo u Kinoteci

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Ciklus Fassbinder: Pravo jačeg nastavlja se filmovima koji istražuju djelovanje organizacije Frakcija Crvene armije (RAF), poznatu i pod nazivom Grupa Baader Meinhof, i njezin utjecaj na… više »

FESTIVALI

1. Japanski film festival u Zagrebu

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Povodom 30. godišnjice diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana, organiziramo JAPAN CROATIA FILM FESTIVAL 2023. Od 17. studenog ove godine organiziramo 1. Japanski film… više »

FILMOVI

Prvi pogled na novi film Igora Mirkovića "Slatka Simona"

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Redatelj Igor Mirković vraća se na velika platna s dugometražnim igranim filmom „Slatka Simona", kojem je i scenarist. Nastao u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), triler… više »

skrolaj na vrh