« Film
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
HOLLYWOOD

Koje filmove treba gledati u 2014.?

Prošla je godina za Hollywood bila jedna od najunosnijih, a i kritičari su je hvalili kao jednu od najkvalitetnijih posljednjih godina.

Novi filmovi u 2014.
Više o

Johnny Depp

,

glup i gluplji

,

Christopher Nolan

,

Odred za baštinu

,

filmovi u 2014.

,

Wes Anderson

,

Clin Eastwood

Najviše se u ovoj godini očekuje od novog filma Christophera Nolana Interstellar s Mathewom MConaugheyem i Anne Hathaway u glavnim ulogama. Svaki njegov dosadašnji film bio je senznacionalan, pa ljubitelji Nolana očekuju da će tako biti i ove godine.

Film koji se željno isčekuje ekranizacija je bestselera Roberta M. Edsela The Monuments Men (kod nas izašlog u izdanju Frakture pod naslovom Odred za baštinu). Film je režirao George Clooney, a uz samog Cloonyja, film vrvi od zvijezda. Tu su Cate Blanchett, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Bob Balaban...

Već dugo nismo gledali Joaquina Phoneixa koji se vratio na film nakon četverogodišnje pauze s filmom Paula Thomasa Andersona The Master. Svi koji su ga se zaželjeli moći će ga pogledati u filmu The Immigrant, drami Jamesa Graya smještenoj na otoku Ellis. Joaqin snima još jedan film s redateljem Paulom Thomasom Andersonom - radi se o filmu Inherent Vice - adaptaciji romana Thomasa Pychona.

U ozbiljnoj ulozi gledat ćemo Stevea Carella u Foxcatheru, priči o ubojstvu brata olimpijskog pobjedinka u hrvanju Marka Schultza. Nicol Kidman je pak dobila priliku tumačiti lik Grace Kelly u filmu Grace of Monaco Oliviera Dahana u kojem supruga slavne glumice, princa Rainera, tumači Tim Roth.

Iako se 2013. nije mogla pohvaliti brojnim velikim mjuziklima, ove godine bit će ih dosta. Clint Eastwood, na veliko iznenađenje, režirat će filmsku adaptaciju brodvejskog hita "Jersey Boys". Novu adptaciju mjuzikla Annie produciraju Will Smith i Jay-Z, a glavnu ulogu u njoj glumi mala Quvenzhané Wallis iz "Zvijeri južnjačkih divljina", uz Cameron Diaz i Jamiea Foxxa. Već nas je unaprijed nasmijala vijest da će Rob Marshall napraviti mjuzikl Into the Woods prema Crvenkapici braće Grimm, a u njoj će Meryl Streep igrati vješticu, a Johnny Depp zločestog vuka.

nastavi čitati dolje

Što se tiče ekranizacije stripova, nastavlja dominirati Marvel i to filmom Captain America: The Winter Soldier, zatim Čudesni Spiderman 2, X-men: Days of Future Past. Jedini film koji nije nastavak iz ove kategorije jest Guardians of the Galaxy s novim superherojima Chrisom Prattom i Bradleyjem Cooperom.

Nakon što se prošle godine bavio televizijom, produciravši seriju House of Cards, filmskoj režiji se vraća i veliki David Fincher, ekranizacijom bestelera Gillian Flynn "Gone Girl" s Beno Affleckom, Neilom Patrickom Harrisom i Rosamund Pike u glavim ulogama.

Genijalni Wes Anderson priprema film The Grand Budapest Hotel s Judeom Lawom i Ralphom Fiennesom, a Woody Allen nakon mučne Judith French vraća se s komedijom Magic in the Moonlight s Emmom Stone i Colinom Firthom u glavnoj ulozi.

Očekuju nas i dva biblijska filma - prvi je Noa Darena Aronofskyja s Russelom Crowom, a drugi Egzodus, Ridleyja Scotta s Christianom Baleom u glavoj ulozi.

Od remakeova i nastavaka filmova očekuju nas Godzila, Igre gladi: sjaj slobode 1, Transformeri: Age of Extinction, Plaćenici 2, Kako istrenirati zmaja 2. Peter Jackson završit će trećeg Hobita: Tamo i nazad čija se premijera očekujue u prosincu.

Seth Rogen se nastavlja zezati s prijateljem Evanom Goldbergom pa snima film Intervju, ponovno s Jamesom Francom u glavnoj ulozi (kao u urnebesnom filmu Ovo je kraj) u kojem Franco intervjuira sjevernokorejskog diktatora Kima Jong Una.

Snima se također i nastavak filma Glup i gluplji s originalnom glumačkom postavom, Jimom Carryjem i Jeffom Danielsom, a nasmijati bi nast trebali i Walk of Shame Stevena Brilla s Elizabeth Banks i Jamesom Marstenom i Sex Tape s Cameron Diaz.

10.01.2014. 19:08:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh