Kultura
DOMINO

Udruga Domino i The British Museum ponovno u suradnji u projektu Tragovima drugih

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Udruga Domino s partnerom Muzejem grada Zagreba provodi projekt "Tragovima drugih" u suradnji s British Museumom iz Londona o uključivanju queer povijesti u muzejskim postavima. Radi se o… više »

NAJAVE

Cradle of Filth krajem srpnja u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Legende ekstremnog metala Cradle of Filth vraćaju se u Zagreb nakon dugih 15 godina! U notese i pametne telefone valja upisati 27. srpnja, a mjesto održavanja ove vrlo nezgodne manifestacije… više »

OSVRT

Pretežno vedro Zrinke Moslavac

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Sredinom veljače suvvremena hrvatska likovna umjetnica, slikarica Zrinka Moslavac izlaže ciklus akrila sredinom veljače (izložba je otvorena do sredine ožujka), većih i manjih formata,… više »

NAJAVE

Kandžija dovodi i Bvanu iz Lagune s bendom

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Nakon punih godinu dana Kandžija se vraća Zagrebu, u četvrtak 29. veljače! Bend priprema novi album i prvi put će izvesti nove stvari pred publikom. A prije Kandžije, premijerno u Hrvatskoj,… više »

FILMOVI

Martin Semenčić u Tuškancu u gostima

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Dobar dizajner zvuka renesansna je osoba: filmaš, muzičar, elektrotehničar, psiholog i menadžer, svojevremeno je istaknuo jedan od pionira modernog oblikovanja zvuka u Hrvatskoj Martin… više »

SCENA

Glazbeno-scenski performans Zvijeri u MM centru

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Glazbeno-scenski performans Zvijeri suradnja je umjetnice Noe Geras i multidisciplinarnog ansambla Synesthetic Project pod vodstvom glazbenice Nike… više »

SUPERVAL+

Poznata je satnica trećeg Superval+ koncerta

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

U suradnji s Rockstrikcijom, koja promovira crnogorsku autorsku rock scenu, treći Superval+ koncert školskih bendova iz Hrvatske i drugih zemalja, održat će se 21. 2. u Vintage… više »

QUEER

Završio je Queer New York Festival

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Protekla dva tjedna je NYU Skirball, veliko kazalište u srcu Manhattanu, bilo mjesto queer umjetnosti i domaćin Queer New York International Arts Festivala. Kustos i producent… više »

FILMOVI

Finalisti nagrade LUX

objavljeno prije 2 mjeseca

Ususret dodjeli Nagrade publike LUX Zagreb Film Festival i Europski parlament u Hrvatskoj tijekom veljače organiziraju besplatne projekcije nominiranih filmova u odabranim kinima u Zagrebu… više »

OSVRT

Kaotično rađanje nepredvidljivog svijeta Duška Šibla

objavljeno prije 2 mjeseca

U manjoj seriji, u nizu od tri koloristički eruptivna akrila na platnu, 50 x 40 cm, akademski slikar Duško Šibl dosegao je iznimnu dinamiku zbivanja unutar slika, dajući tom… više »

NAJAVE

Sting u Zagreb dovodi Giordanu Angi

objavljeno prije 2 mjeseca

Najavom svog novog koncerta u Areni Zagreb, koji će se održati u sklopu njegove svjetske turneje, 27. svibnja 2024. godine, Sting je još jednom opravdao status miljenika hrvatske… više »

NAJAVE

Superval u Šibeniku i Dubrovniku

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Prva ovogodišnja Superval turneja održana je početkom veljače u Čakovcu i Koprivnici, a nakon tih posljednjih sjajnih nastupa Superval nastavlja svoju turneju po Hrvatskoj! Sljedeće… više »

FILMOVI

Danas završavaju Filmschnite

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Projekcijom filma Ingeborg Bachmann - putovanje u pustinju autorice Margarethe von Trotta u zagrebačkom kinu Kinoteka danas završava revija suvremenog filma na njemačkom jeziku… više »

NAJAVE

Svestrana turska umjetnica i aktivistkinja Gaye Su Akyol ovu subotu u Močvari

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Dugoiščekivani koncert vlasnice najboljeg world music albuma za 2023., Gaye Su Akyol, konačno će se dogoditi ovu subotu, 17. veljače. Bit će to njen premijerni nastup u Hrvatskoj, a… više »

FILMOVI

Tuškanac u gostima prikazuje retrospektivu filmova Marilyn Monroe

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Tuškanac u gostima tijekom veljače i ožujka donosi retrospektivu najznačajnijih filmskih naslova Marilyn Monroe, od klasika u režiji Roya Warda Bakera Ne moraš kucati (1952),… više »

skrolaj na vrh