Kultura
OSVRT

Ciklus skica u akrilu Duška Šibla

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski, Duško Šibl, kontinuirano slika predano i strastveno, na različitim adresama, od Zagreba, preko Opatije i Dubrovnika do Londona, u… više »

OSVRT

Bodulske priče Nevena Otavijevića

objavljeno prije 26 dana i 8 sati

Slikar Neven Otavijević, iz Zadra, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor osebujnog i inspirativnog opusa niza ciklusa s motivima krajobraza Dalmacije ali i specifičnih aktova,… više »

KAZALIŠTE

Završio 48. SKAZ

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Svečanim proglašenjem najboljih predstava i velikim partyjem za sudionike završen je 48. Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ), koji je trajao od 9. do 22. ožujka… više »

OSVRT

Duje Šuvar: Vrijeme i grad

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duje Šuvar, profesor na zagrebačkoj Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, 11. ,ožujka 2024,. predstavlja se s novom… više »

KNJIGE

Ryunosuke Akutagawa: Nada i strah

objavljeno prije 26 dana i 17 sati

Još jedan izvanredni naslov objavio je zagrebački nakladnik Bodoni. Riječ je o izabranim pričama japanskog književnika Ryunosuke Akutagawe NADA I STRAH, u tvrdom rafiniranom tvrdom… više »

MUDRI BRK

Mudri Brk Festival najavio tri imena za treće izdanje ovoga ljeta!

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Mudri Brk Festival treću godinu zaredom vraća masu dobar đir i masu dobru muziku u Jelsu na otoku Hvaru! Festival će se ove godine održati od 25. do 28. srpnja, a najavljena su i… više »

INMUSIC #16

Bar Italia su novo pojačanje povratničkog 16. INmusic festivala

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Bar Italia osnovali su Nina Cristante, Sam Fenton i Jezmi Fehmi 2020. godine te su tijekom pandemije stekli veliku popularnost širom planete. Podrijetlom iz Rima, Nina Cristante… više »

ZGDOX

ZagrebDox 2024: mjesec dana do jubilarnog dvadesetog

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Više od 1700 filmskih prijava od kojih čak šezdesetak čine hrvatski dokumentarni filmovi čine osnovu iz koje je sagrađen dvadeseti ZagrebDox. Od projekta kojeg je započela… više »

ODLIČNO

Umjetnost za grad na Festivalu svjetla Zagreb

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kroz proteklih nekoliko godina, u okviru manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba, kao što su Artupunktura, Advent Zagreb i Festival svjetla… više »

KONCERTI

Nick Cave & The Bad Seeds u Areni Zagreb

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji I Europi od 2017. s 27 nastupa u 17 zemalja ove jeseni. Bend se naširoko smatra jednim od najvećih… više »

PROMOCIJA

Promocija stripa Lavenderman: Zatvorske priče

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Promocija stripa Lavenderman: Zatvorske priče autora Vinka Barića, Tonija Favera i Ivane Gamulin te otvorenje izložbe ilustracija iz stripa Ilustrirana… više »

POGLEDAJTE

"Murphy" - Prezentacija suvremeno cirkuskog projekta u nastajanju

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na javnu prezentaciju rada u nastajanju "Murphy" Jelene Kalaice i Tatjane Vuletić, 21. ožujka u 20h u Filmskom… više »

OSVRT

Motiv tijela u opusu Petera Weisza

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Slikar Peter Weisz, suvremeni likovni umjetnik s jakim međunarodnim ugledom, autor je impresivnog opusa, niza ciklusa na platnu u u ulju i akrilu, ali i crteža, uspješni izlagač na… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige i ove godine 23. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje te njihovu vrijednost za pojedinca i društvo - Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske. U tijeku su… više »

NAJAVE

Palaye Royale stiže u Tvornicu Kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nakon par godina pauze, američki rock trio Palaye Royale vraća se na scenu na turneji u sklopu koje će nastupiti u zagrebačkoj Tvornici Kulture 3. lipnja. Poput pravog rock & roll… više »

skrolaj na vrh