Kultura
OSVRT

Vojo Šindolić: Evo što su mi riječi učinile

objavljeno prije 12 dana i 22 sata

U zajedničkoj nakladi Planeta i Sandorfa objavljena je knjiga suvremene poezije američkih književnika Evo što su mi riječi učinile,u odabiru i prijevodu s engleskog Voje… više »

FESTIVALI

Još jedan Subversive Festival

objavljeno prije 13 dana

17. izdanje SUBVERSIVE FESTIVALA održat će se od 20. svibnja do 8. lipnja. Novi „majski šušur" uz raskošno festivalsko izdanje uz četrdeset dokumentarnih… više »

OSVRT

Impresije Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 13 dana

Slikar Vladmir Vrljić Ankin, istaknuti je i zapaženi suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor je impresivnog opusa ulja na platnu, najčešće krajobraza, ali i portreta. Njegov… više »

FESTIVALI

5 razloga da već danas kupite karte za Rocks&Stars

objavljeno prije 13 dana i 1 sat

Cave Romane u Vinkuranu je sigurno jedna od najljepših pozornica na otvorenom u Hrvatskoj, ako ne i ovom dijelu Europe, a Rocks & Stars Festival je postao sinonim za vrhunski… više »

NAJAVE

Them Moose Rush u Vintageu

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Glazbeni trojac Them Moose Rush na krilima hvaljenog četvrtog albuma "Zepaxia" stiže pred zagrebačku publiku ovoga četvrtka! U Vintage Industrial Baru nastupit… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave za bebe: BEBE SU SUPER

objavljeno prije 14 dana

Bebe su super! lutkarska predstava za bebe od 6 mj nadalje prema istoimenoj slikovnici Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana Autorica koncepta i redateljica: Morana… više »

MUDRI BRK

Mudri Brk popunjava lineup

objavljeno prije 14 dana

Treća godina masu dobrog đira i masu dobre muzike dobila je novo glazbeno pojačanje. M.O.R.T. i Reper iz sobe pridružuju se lineupu festivala Mudri Brk koji će se održati od 25. do 28. srpnja… više »

OSVRT

Sklad mora, čovjeka i broda u opusu Tihomira Čulića

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Slikar Tihomir Čulić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor osebujnog opusa snažnih motiva mora, brodova, jedara, priobalja, najčešće u ulju na platnu različitih formata.… više »

KNJIGE

Povijest Češke - odlično izdanje

objavljeno prije 14 dana i 20 sati

Prije stanovitog vremena zagrebački nakladnik Sandorf objavio je opširnu Povijest Češke - Od seobe Slavena do suvremenog doba, u broširanom izdanju, na preko 700… više »

OSVRT

Motivi unutarnjeg svijeta u ciklusima Vlade Tuđe

objavljeno prije 15 dana

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor fascinantnog i obimnog opusa Vlado Tuđa, čija se djela nalaze u brojnim privatnim zbirkama širom svijeta, aktivan izlagač na nizu samostalnih… više »

INMUSIC #16

Dodatna pojačanja INmusic #16

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

U suradnji s Dostavom zvuka na INmusic festival #16 stiže žanrovski presjek hvaljenih domaćih glazbenih sastava - od kantautorskog pop-punka i global psych zvuka do stoner rocka i… više »

FILMOVI

Odlično crtići za Tuškanac u gostima

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Tuškanac u gostima, u partnerstvu s Hrvatskom kinotekom i Zagreb filmom, predstavlja premijere sedam digitalno restauriranih filmova Vatroslava Mimice i Dušana Vukotića, pionira… više »

IZLOŽBE

Botterri Dini u Klovićevim dvorima

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Akademski slikar i donedavni profesor na splitskoj ALU, pripadnik malobrojne skupine najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika, autor iznimnog opusa, Josip Botteri Dini predstavlja se… više »

INMUSIC #16

INmusic festival- glazbeni spektakl koji građani obožavaju

objavljeno prije 18 dana

INmusic festival, jedan od najvećih glazbenih događaja u Hrvatskoj, obilježava 18 godina postojanja i nastavlja osvajati srca građana Zagreba i Hrvatske te ostaje prepoznat kao nezaobilazna… više »

OSVRT

Figurativni opus Ferdinanda Pađena

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Slikar Ferdinand Pađen, istaknuto je i cijenjeno ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autor iznimnog opusa ulja, akvarela, pastela i skulptura, sklon i figuraciji ali i apstrakciji.… više »

skrolaj na vrh