Film
NAJAVE

Filmski genij Orsona Wellesa

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Najavljujemo novu retrospektivu velikog, markantnog i karizmatičnog američkog redatelja i glumca Orsona Wellesa, koja će se pod nazivom 'Portreti: Filmski genij Orsona Wellesa' održati… više »

FESTIVALI

Hrvatski filmovi u Portorožu

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Na ovogodišnjem Festivalu slovenskog filma, koji traje od 17. do 22. rujna u Portorožu, u natjecateljskim programima prikazat će se jedanaest hrvatskih filmova, od kojih su devet… više »

KINO PROGRAM

Rujan u kinu Kinoteka u znaku Ave Gardner

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Opus američke filmske dive Ave Gardner prikazat će se u kinu Kinoteka od 17. do 28. rujna, a uključivat će ukupno devet filmova u kojima je ostvarila neke od svojih najznačajnijih uloga. Ava… više »

FESTIVALI

Plitvice Film Festival od 19. do 22. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival - 11 dana bez kina Europa

objavljeno prije 3 mjeseca

Zagreb Film Festival trajat će ove godine rekordnih jedanaest dana, od 7. do 17. studenog na više zagrebačkih lokacija, među kojima nije i dosadašnje središnje… više »

KINO PROGRAM

Početak nove sezone u kinu Kinoteka uz filmski Rendez-vous

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Nakon ljetne stanke, u petak i subotu, 13. i 14. rujna, kino Kinoteka započinje svoju novu sezonu programom Kino mreže Rendez-vous au cinéma, u sklopu kojeg će biti… više »

NAJAVE

“Putinovi svjedoci” Vitalija Manskog u kinima od 18. rujna

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Dokumentarac Putinovi svjedoci u režiji Vitalija Manskog, jednog od najistaknutijih svjetskih dokumentarista, 18. rujna stiže u kina diljem Hrvatske u distribuciji Restart Labela. Film je… više »

25. FPS

Članovi žirija premijerno prikazuju izuzetne naslove

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Petnaesti Festival 25 FPS održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu u prostorima Studentskog centra gdje će se u okviru natjecateljskog programa prikazati 23 filma, među kojima se nalaze i 3… više »

NAJAVE

Najveća retrospektiva Akire Kurosawe u kinu Tuškanac

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Zagrebačko kino Tuškanac danas počinje s dosad najvećom hrvatskom retrospektivom Akire Kurosawe, u okviru koje će se do 22. rujna prikazati osamnaest filmova tog japanskog "filmskog… više »

NAGRADE

Jokeru Zlatni lav u Veneciji

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Zlatni lav za najbolji film pripao je filmu "Joker" Todda Phillipsa u izvedbi izvrsnoga Joaquina Phoenixa. Veliku nagradu žirija dobio je provokativni film Romana… više »

PRIJAVITE SE!

Početna filmska radionica u sklopu 13. Vox Feminae Festivala

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

U Zagrebu će se u sklopu Vox Feminae Festivala od 23. rujna do 1. listopada u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) održati radionica 'Žene s… više »

FESTIVALI

Trash Film Festival po 14. puta

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Više od tisuću prijavljenih filmova, ocjenjivački sud stručnih imena iz svijeta filma, varaždinska Ulica slavnih, kviz i još puno više čeka nas na ovogodišnjem 14.… više »

BRAVO

Kratkom filmu o Rapskoj fjeri nagrada na Mostri

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

U posebnom dijelu programa ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, film Primorsko-goranske županije o Rapskoj fjeri dobio je nagradu za najbolji kratki film u kategoriji… više »

KINO PROGRAM

Zadnji tjedan za filmsko uživanje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Još samo ovaj tjedan možete uživati u filmskim hitovima u najljepšem kinu na otvorenom - do 8. rujna na Ljetnoj pozornici Tuškanac očekuje vas zadnji val aktualnih… više »

NAGRADE

Julie Andrews Zlatni lav za životno djelo

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Primajući nagradu za životno djelo Venecijanskog filmskog festivala, Julie Andrews, zvijezda filma o najomiljenijoj dadilji "Mary Poppins", izjavila je kako je bila "blagoslovljena" da je… više »

skrolaj na vrh