Film
KINO PROGRAM

Božić na Suncu: Ne propustite božićne filmove u kojima lampice svjetlucaju na + 40

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Ciklus Zimske priče za svoj kraj donosi tri božićna filma u kojima lampice svjetlucaju na +40. Ukoliko biste zimske blagdane radije proveli pod vrelim Suncem, od 2. do 4. siječnja kino… više »

2019.

Filmska 2019. u brojkama i slovima

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Na redovitom kino repertoaru u 2019. bilo je 12 hrvatskih dugometražnih igranih filmova, domaći uratci redoviti su na međunarodnim festivalima, no ova će se godina u filmskim krugovima… više »

COOL

HAVC organizira online filmski maraton

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

U suradnji s filmašima na adresi www.havc.hr od 25. prosinca do 6. siječnja prikazat će se šest domaćih kratkih filmova različitih rodova. Od igranih filmova tu su 'U… više »

NAGRADE

Tihana Lazović najbolja glumica na LIFFT India Filmotsav

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Hrvatska glumica Tihana Lazović osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu na festivalu svjetskog filma LIFFT India Filmotsav, za ulogu u filmu "Aleksi", što je tom filmu dosad… više »

KINO PROGRAM

Zimske priče u Kinoteci

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

U sklopu ciklusa Zimske priče koji na velikom platnu objedinjuje filmove zimske ikonografije ili teme, 27. i 28. prosinca u kinu Kinoteka družimo se s gremlinima, malim, neobičnim monstrumima… više »

NAJAVE

Blagdanska romansa u kinu Kinoteka

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Zimske priče naziv je filmskog ciklusa koji u kino Kinoteka do 4. siječnja donosi odabrane filmske naslove koji tematiziraju zimu. Jedno od lica zime koje ovaj ciklus predstavlja je i… više »

STVARNO?

Kritičari popljuvali Uspon Skywalkera

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

"Uspon Skywalkera" trebao je biti sjajan završetak priče o Ratovima zvijezda, filmskog serijala dugog 42 godine, ali po mnogim kritičarima film u tome nije uspio. Povratak… više »

KINO PROGRAM

Sva filmska lica zime: Ciklus Zimske priče

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Iako je mnogi vezuju uz snijeg, hladnoću i božićne blagdane, zima je godišnje doba s mnogo lica, a neka od njih istražit će ciklus Zimske priče, koji je na repertoaru kina Kinoteka od… više »

BRAVO

Anita Juka u odboru Europske filmske akademije

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Ta je vijest objavljena u sklopu svečane dodjele nagrada Europske filmske akademije koja se održala 7. prosinca u Berlinu. Članove izvršnog odbora biraju svi članovi… više »

MONTAŽSTROJ

Premijera dokumentarnog performansa "ZONA"

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Umjetnički kolektiv Montažstroj u dvorani Gorgona, zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti predstavlja dokumentarni performans "ZONA", autorski projekt Boruta Šeparovića. Performans,… više »

SUPER

Nova romantična komedija Woodyja Allena u kinima

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

"Kišni dan u New Yorku", novi film Woodyja Allena u kojemu taj četverostruki oskarovac sastavio impresivni glumački postav, počinje igrati u hrvatskim kinima od 19. prosinca. Timothee… više »

KINO PROGRAM

Opus Judy Garland u Kinoteci

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Program Kino kao nekad ponovno nas vraća u zlatno doba Hollywooda, ovaj tjedan ruku pod ruku s ikonom klasičnog Hollywooda koja je svoje mjesto u povijesti filma upisala snažnom karizmom,… više »

NAJAVE

Europski Oscari u Dokukinu

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Od 13. do 15. prosinca u Dokukinu KIC ekskluzivno pogledajte selekciju od pet filmova nominiranih i prednominiranih za ovogodišnje Europske filmske nagrade u kategoriji najboljeg… više »

NOVOSTI

Premijera kratkih dokumentarnih filmova Trešnjevačkih seniora

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Premijera pet kratkih dokumentarnih filmova koji su nastali na filmskoj radionici za osobe 54+ u sklopu projekta "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" će se održati u… više »

NAGRADE

Filmu Miljenica europski Oscar

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Britanski film »The Favourite« (»Miljenica«) veliki je pobjednik ovogodišnje 32. dodjele Europskih filmskih nagrada-EFA sa osvojenih osam nagrada, uključujući i… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh