Film
NAJAVE

Odličan program Biografskog doxa

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Filmovi u programu Biografski dox otkrivaju živote poznatih i manje poznatih ljudi čiji hvalevrijedni, revolucionarni ili tek neobični životi privlače pažnju. Na ovogodišnjem 14.… više »

KINO

Ciklus Romana Polanskog u Kinoteci

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Sve do sredine veljače u Kinoteci gledamo izbor ostvarenja velikog francusko-poljskog redatelja, producenta, scenarista i glumca. Ciklus Romana Polanskog započinje u srijedu, 31. siječnja… više »

NAJAVE

Marvelov Black Panther stiže za Valentinovo

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

U osamnaestom Marvelovom filmu, glavni lik T'Challa (Chadwick Boseman) kralj je Wakande, tehnološki najnaprednije afričke nacije. Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora… više »

RAZZIES

Transformeri vode u nominacijama za Zlatnu malinu

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Zlatna malina, nagrada stvorena 1980. služi kao protuteža svečanosti dodjele Oskara. Pobjednicima u kategorijama za najgora filmska ostvarenja, ako se pojave na dodjeli, predaje se trofej u… više »

FESTIVALI

Glazbeni globus ZagrebDoxa

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Pažnje vrijedne projekcije dokumentarnih filmova o glazbi i njezinim stvaraocima ZagrebDox priprema i za svoje četrnaesto izdanje, koje će se održati od 25. veljače do 4. ožujka u Kaptol… više »

NOVOSTI

5 naslova i 23 nominacije za Oscara u distribuciji Editusa

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Ove godine filmska industrija slavi 90. dodjelu nagrada Oscar, a svečana ceremonija i proglašenje dobitnika održat će se u nedjelju, 4. ožujka 2018. Među jučer službeno objavljenim… više »

TU SU...

Nominacije za Oscara 2018.

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Nominacije za Oscara 2018. upravo su objavljene, a iako su neka imena iznenađujuća, velik broj favorita već se može razabrati, pa možemo očekivati poznata imena s kipićima u ruci.… više »

DOĐITE

Eduard Galić gostuje na Kratkim slikama

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

U četvrtak, 25. siječnja od 19:30 na Kratkim slikama u MM centru gledamo tri filma koji svoju dramaturgiju grade na čovjeku svojstvenoj potrebi da vidi ono čega nema i da mu pokloni… više »

KINOTEKA

Zadnji tjedan opusa Woodyja Allena donosi njegove najrecentnije naslove

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Nakon što će u utorak, 23. siječnja biti prikazana repriza jednog od najuspješnijih filmova Woodyja Allena, "Zločini i prekršaji" (1989.), ostatak tjedna… više »

DOĐITE

Filmske mutacije XI od nedjelje u kinu Europa

objavljeno prije 8 mjeseci i 6 dana

U fokusu jedanaestog izdanja Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, pod naslovom REFLEKSIJE ZA BUDUĆNOST dvosmjerna je refleksija autorskih politika Montea Hellmana i Víctora… više »

NOVOSTI

14. ZagrebDox širi se i putuje

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Novo, četrnaesto izdanje ZagrebDoxa održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. U osam festivalskih dana domaćoj će publici biti ponuđen bogat izbor… više »

FESTIVALI

Počinju Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma XI

objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana

U fokusu jedanaestog izdanja Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, pod naslovom REFLEKSIJE ZA BUDUĆNOST dvosmjerna je refleksija autorskih politika Montea Hellmana i Víctora… više »

DOĐITE

Filmovi o psihoaktivnim tvarima, magijskim obredima i sekularnoj duhovnosti u MM centru

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

U želji za proširenjem stvarnosti filmaši posežu za psihoaktivnim tvarima, prepuštaju se magijskim obredima, tragaju za sekularnom duhovnošću. Kako usložnjavati… više »

POZIV

Volontirajte na ZagrebDox-u!

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Volontiranje na ZagrebDox-u pruža uvid u organizacijsku stranu rada na festivalu, mogućnost gledanja sjajnih dokumentaraca i uživanje u festivalskoj atmosferi. Ljubitelj ste dokumentarnih… više »

KINA

'Osmi povjerenik' u kinima - novi domaći hit

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Dugometražni igrani prvijenac Ivana Salaja, film Osmi povjerenik, ekranizaciju nagrađivana bestselera Renata Baretića u prvom je vikendu prikazivanja u domaćim kinima pogledalo 9 166… više »

skrolaj na vrh