Film
1932. - 2018.

Umro je Miloš Forman

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Miloš Forman, autor holivudskog klasika "Leta iznad kukavičjeg gnijezda", "Amadeusa" i mjuzikla "Kose" preminuo je u 86. godini, objavila je agencija ČTK. Miloš Forman preminuo… više »

NAJAVE

Predstavljen program 28. Animafesta

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

U Muzeju za umjetnost i obrt održana je konferencija za medije u povodu skorašnjeg 28. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb 2018. čiji raznovrstan i bogat program s… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u Kinoteci u znaku Festivala tolerancije – JFF Zagreb

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Početak filmskog tjedna u Kinoteci rezerviran je za dva reprizna naslova: američki Projekt Florida, topao i životan pogled na djetinjstvo u režiji Seana Bakera i francusko-alžirsku dramu… više »

NOVE NADE

Završen proljetni ciklus Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Završene su radionice animiranog filma za osnovnoškolce u jutarnjem terminu i igranog filma u popodnevnom terminu, gdje su sudionici napravili svoje prve igrane i animirane… više »

NOVI FILMOVI

Johnny English ponovno na zadatku

objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan

Johnny English ponovno na zadatku nadolazeća je britanska akcijska komedija, redatelja Davida Kerra. U trećem nastavku popularne sage, istoimeni glavni junak, kojeg tumači nezamjenjivi… više »

KRATKE SLIKE

Poetski dokumentarac o tursko-kurdskim sukobima u MM centru

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Najveća vojna akcija u Istočnoj Anatoliji u kojoj je turska vojska napala pripadnike Kurdske Radničke stranke (PPK) prošla je u potpunosti nezapaženo u svjetskim medijima. Jedina su… više »

KINO PROGRAM

Još jedan tjedan u Kinoteci u društvu najboljih filmova iz prošle godine

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Ako ste propustili pogledati neke od ovogodišnjih Oskarovaca, od utorka do subote kino Kinoteka prikazuje reprize filmova Tri plakata izvan grada, Projekt Florida i Fantomska nit, a za… više »

STVARNO?

Religija je ponovno popularna u hollywoodskim filmovima

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Filmovi s vjerskom tematikom snimaju se više nego ikada u povijesti. Iz zapećka u kojem su proboravili veći dio prošlog stoljeća prerasli su u višemilijunski… više »

12. JFF

Najavljen 12. Festival tolerancije - JFF Zagreb

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Efraim Zuroff, poznat i kao Posljednji lovac na naciste, Feras Fayyad, redatelj najboljeg dokumentarnog filma Sundance Film Festivala 2017., Last man in Aleppo, Major Dodge, producent… više »

WOW!

Hedy Lamarr - čudesna glumica i inovatorica

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Hedy Lamarr u svoje je vrijeme slovila kao najljepša žena svijeta i najviše je pamte kao sirenu s velikog ekrana koja je filmskom golotinjom tridesetih godina prošlog… više »

FILMOVI

U kina nam stiže pravi film za djecu

objavljeno prije 10 mjeseci

Vjerojatno bi se većina ljudi složila da je djetinjstvo jedno od najljepših životnih razdoblja svake osobe. Nevinost kojom se promatra svijet oko sebe pomiješana sa svakodnevnim… više »

KINO PROGRAM

Na repertoar Kinoteke stižu "Fantomska nit" i "Projekt Florida"

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Sve do kraja ožujka u kinu Kinoteka gledamo filmove koji su obilježili ovogodišnje Oscare - bilo kao nominirani ili nagrađeni naslovi. U utorak je na programu Kvadrat švedskog… više »

KRATKE SLIKE

Od aktivistice do gradonačelnice, dokumentarac o Adi Colau

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Film Gradonačelnica (Alcaldessa) u režiji Paua Fausa prati godinu dana u životu Ade Colau, od vremena koje je provela organizirajući antideložacijske borbe u… više »

MA DA?

Matrix počinje ispočetka

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Warner Bros je još prije godinu dana objavio da radi na mogućem četvrtom nastavku Matrixa sa scenaristom Zakom Pennom. Ta informacija naišla je na negodovanje fanova, sve dok… više »

NAJAVE

Bitka za Pacifik 2 stigla u hrvatska kina

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Horde monstruoznih bića vratile su se iz oceanskih dubina jače nego ikad i ponovno će napasti. Vrijeme je da Jaegeri još jednom stanu u obranu ljudskog roda. Vrijeme je za globalni… više »

skrolaj na vrh