Film
TU SU...

Nominacije za Oscara 2018.

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Nominacije za Oscara 2018. upravo su objavljene, a iako su neka imena iznenađujuća, velik broj favorita već se može razabrati, pa možemo očekivati poznata imena s kipićima u ruci.… više »

DOĐITE

Eduard Galić gostuje na Kratkim slikama

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

U četvrtak, 25. siječnja od 19:30 na Kratkim slikama u MM centru gledamo tri filma koji svoju dramaturgiju grade na čovjeku svojstvenoj potrebi da vidi ono čega nema i da mu pokloni… više »

KINOTEKA

Zadnji tjedan opusa Woodyja Allena donosi njegove najrecentnije naslove

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Nakon što će u utorak, 23. siječnja biti prikazana repriza jednog od najuspješnijih filmova Woodyja Allena, "Zločini i prekršaji" (1989.), ostatak tjedna… više »

DOĐITE

Filmske mutacije XI od nedjelje u kinu Europa

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

U fokusu jedanaestog izdanja Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, pod naslovom REFLEKSIJE ZA BUDUĆNOST dvosmjerna je refleksija autorskih politika Montea Hellmana i Víctora… više »

NOVOSTI

14. ZagrebDox širi se i putuje

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Novo, četrnaesto izdanje ZagrebDoxa održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. U osam festivalskih dana domaćoj će publici biti ponuđen bogat izbor… više »

FESTIVALI

Počinju Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma XI

objavljeno prije 6 mjeseci

U fokusu jedanaestog izdanja Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, pod naslovom REFLEKSIJE ZA BUDUĆNOST dvosmjerna je refleksija autorskih politika Montea Hellmana i Víctora… više »

DOĐITE

Filmovi o psihoaktivnim tvarima, magijskim obredima i sekularnoj duhovnosti u MM centru

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

U želji za proširenjem stvarnosti filmaši posežu za psihoaktivnim tvarima, prepuštaju se magijskim obredima, tragaju za sekularnom duhovnošću. Kako usložnjavati… više »

POZIV

Volontirajte na ZagrebDox-u!

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Volontiranje na ZagrebDox-u pruža uvid u organizacijsku stranu rada na festivalu, mogućnost gledanja sjajnih dokumentaraca i uživanje u festivalskoj atmosferi. Ljubitelj ste dokumentarnih… više »

KINA

'Osmi povjerenik' u kinima - novi domaći hit

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Dugometražni igrani prvijenac Ivana Salaja, film Osmi povjerenik, ekranizaciju nagrađivana bestselera Renata Baretića u prvom je vikendu prikazivanja u domaćim kinima pogledalo 9 166… više »

FROOOM

Poziv na topli filmski brunch

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Gotovo 600 polaznika filmske škole Frooom u 2017. godini je napravilo preko 55 kratkihigranih, eksperimentalnih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih,… više »

FESTIVALI

KinoKino sprema tridesetak naslova

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino u svom trećem izdanju, koje će se održati od 14. do 18. veljače u zagrebačkom kinu Europa, u glavnom i popratnim programima donosi… više »

GROZNO!

Žene su strašno diskriminirane u filmskoj industriji

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Samo jedanaest posto filmskih hitova u Americi prošle godine režirale su žene. Pokazala je to studija koju je provelo sveučilište u San Diegu i koja je u obzir… više »

PREMIJERA

Pedeset nijansi slobodniji u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Velika dvorana Vatroslava Lisinskog  pružit će savršen ugođaj za glamurozni vrhunac intrigantne trilogije. Pedeset nijansi slobodniji mogao bi ugodno iznenaditi i… više »

DOĐITE

Filmska početnica besplatna za klince preko praznika

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Filmska početnica nudi dvije besplatne višednevne radionice namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole. Mali filmaši moći će učiti o tehnici stop-animacije te o glazbi… više »

PROGRAM

Siječanj u Kinoteci u znaku Woodyja Allena

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Nakon ciklusa Wesa Andersona kino Kinoteka predstavlja opus Woodyja Allena koji će uključivati neke od najpoznatijih filmskih naslova ovog slavnog američkog redatelja, scenarista i glumca.… više »

skrolaj na vrh