Film
NAJAVE

11. Subversive festival od 13. do 23. svibnja

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

Današnje doba, obilježeno krizom, devastiranim institucijama demokracije, izostankom materijalne baze osnovne društvene reprodukcije, sve snažnijim udarom radikalne desnice i… više »

KINO PROGRAM

Dokukino gostuje u Kinoteci

objavljeno prije 8 mjeseci i 18 dana

Ovaj tjedan, od utorka do subote, kino Kinoteka će ugostiti program zagrebačkog Dokukina. Na rasporedu su tri dokumentarna filma koja tematiziraju bitne ekološke i društvene… više »

KRATKE SLIKE

Filmski tajni život životinja u MM centru

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Kratke slike 10. svibnja u MM centru predstavljaju četiri kratkometražna filma četiriju različitih umjetnika koji istražuju tajne životinjskog svijeta. U filmu njemačke autorice… više »

FESTIVALI

4½. Okolišni filmski festival

objavljeno prije 8 mjeseci i 22 dana

Ovogodišnje izdanje Okolišni filmski festival održava se od 4. do 6. svibnja 2018. u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1), a ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!… više »

Brad Pitt/Wikipedia
MA DA?

Brad Pitt snima film o Harveyu Weinsteinu

objavljeno prije 8 mjeseci i 24 dana

Plan B, producentska kuća Brada Pitta i Annapurna Pictures na velike će ekrane prenijeti priču o holivudskom predatoru i propalom producentu Harveyu Weinsteinu. Bit će to adaptacija istrage… više »

KINO PROGRAM

Zadnja prilika za pogledati Kubricka u Kinoteci

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Ovaj tjedan u Kinoteci, od 2. do 5. svibnja, prikazuju se reprize nekih od najpoznatijih filmova Stanelyja Kubricka: Paklena naranča, Full Metal Jacket, Oči širom zatvorene i Dr.… više »

NAJAVE

Dani smijeha s češkim filmovima u 22 nezavisna kina

objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana

Dani smijeha, filmska manifestacija koja se održava u svijetu u proteklih dvadeset godina, od ove godine prvi će se put obilježiti i u Hrvatskoj - u 22 nezavisna kina, gdje će se prikazivati… više »

DOĐITE

Prije filma na velikom platnu, odigrajte na Zrinjevcu KOZu besplatnu!

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Drage kvizoljupke, dragi kvizoljupci, velika nam je čast najaviti da ćemo 1. svibnja na Zrinjevcu gostovati netom prije službene projekcije filma Blue Heart. Jednosatna KOZa, kviz općeg… više »

KINO PROGRAM

Nastavak opusa Stanleyja Kubricka u Kinoteci

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Utorak, 24. i srijeda, 25. travnja u Kinoteci rezervirani su za reprize prošlotjednih naslova iz opusa Stanleya Kubricka: Barry Lyndon i Isijavanje, a u četvrtak, 26. travnja gledamo… više »

KVIZOLJUPCII

Volite serije, a ni filmove ništa manje? Dođite na KOZu, DriveIN izdanje!

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

U nedjelju, 29. travnja naša će KOZa u svojem filmsko-televizijskom izdanju gostovati na izvrsnom programu DriveINkina Zagreb. Na poligonu Kockica ova će se omiljena zagrebačka… više »

NAJAVE

11. Subversive Film Festival od. 6. do 14. svibnja

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

Subversive Film Festival otvara svoja vrata po 11. put od 6. do 14. svibnja u kinima Europa i Tuškanac, te u Muzeju suvremene umjetnosti s više od 50 filmskih naslova… više »

ČAST

Cate Blanchett predsjedava žirijem u Cannesu

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Američka i francuska glumica Kristen Stewart i Lea Seydoux, kanadski redatelj Denis Villeneuve i francuski Robert Guediguian bit će u žiriju Festivala u Cannesu, objavljeno je u srijedu.… više »

FILMOVI

Želiš li živjeti, moraš birati: Istina ili izazov?

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Skupina adolescenata odlučila je odmor od rutine svakodnevice i školskih obveza potražiti u Meksiku. Tih su proljetnih praznika bili spremni na loše odluke u svrhu dobrog… više »

ANIMAFEST

Dugometražni animirani filmovi na Animafestu 2018.

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Jedna od najzahtjevnijih i publici najomiljenijih filmskih vrsta, dugometražna animacija, u programu predstojećeg Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2018. zastupljena je… više »

KINO PROGRAM

Ovaj tjedan u Kinoteci posvećen je velikom Stanleyju Kubricku

objavljeno prije 9 mjeseci i 10 dana

Do kraja travnja Kinoteka fokus svog kino-programa stavlja na opus američkog filmskog redatelja, scenarista i producenta Stanleyja Kubricka. Kubrick je poznat po nizu hvaljenih i… više »

skrolaj na vrh