Film
ZAGREBDOX

Stanje stvari: filmovi o hrabrim ženama, kapitalizmu i pustinjacima iz sibirske šume

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Službeni program Stanje stvari gledateljima daje uvid u poznate ili manje poznate događaje, nudi zanimljive i nove poglede na brojne društvene fenomene, a njegove dokumentarne priče… više »

KINO PROGRAM

Kino Kinoteka do kraja veljače ugošćuje kandidate za nagradu Oscar

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Ciklus kandidata za nagradu Oscar počinje u subotu, 9. veljače projekcijom filma s deset nominacija za Oscara, Miljenica Yorgosa Lanthimosa, koji nas vraća u život jedne od… više »

FESTIVALI

4. KinoKino otvara hrvatski znanstveno-fantastični film za djecu Moj dida je pao s Marsa

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino održat će se u zagrebačkom kinu Europa od 20. do 24. veljače. Festivalski program na konferenciji za… više »

ZAGREBDOX

Dokumentarci sa Sundancea, Berlinalea i Trsta na ZagrebDoxu

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Nekoliko sjajnih dokumentaraca uvrštenih u programe uglednih međunarodnih filmskih festivala kao što su Sundance, Berlinale i Trst gledamo i na ovogodišnjem ZagrebDoxu.… više »

KINO PROGRAM

Novi hrvatski filmovi u kinu Kinoteka

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Tjedan u kinu Kinoteka započinje u utorak, 5. veljače dramom Sam Samcat u režiji našeg kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića. Marko (Rakan Rushdaiat) gotovo nikada nije… više »

ZAGREBDOX

Biografski dox – od teniskog genija McEnroea do pop-zvijezde Kate Nash

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Filmovi uvršteni u službeni program Biografski dox gledateljima daju zanimljiv uvid u živote iznimnih pojedinaca čija postignuća, hrabrost ili aktivizam inspiriraju ljude diljem… više »

KINO PROGRAM

Opus holivudske legende Petera Bogdanovicha u kinu Kinoteka

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Kino Kinoteka svoj ovotjedni program posvećuje filmovima poznatog američkog redatelja, scenarista, producenta i kritičara, jednog od glavnih predstavnika novog Hollywooda, Petera… više »

ZAGREBDOX

Ovi dokumentarni filmovi nominirani su za Oscara i BAFTA-u, a uskoro ih gledamo na ZagrebDoxu

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

U programe ovogodišnjeg ZagrebDoxa uvršteno je čak šest dokumentarnih filmova u utrci za prestižne nagrade Oscar i BAFTA. Ravno s liste nominiranih za nagradu Oscar u… više »

EHHH...

Sumrak hrvatskog filma u kinima

objavljeno prije 7 mjeseci

Prošle godine u hrvatskim je kinima bilo dva posto više gledatelja nego godinu prije, a najgledanija je bila biografija Freddieja Mercuryja i grupe Queen - 'Bohemian Rhapsody'… više »

PRIKLJUČITE SE!

Kreće novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb, tradicionalne početničke radionice scenarija, režije, snimanja i montaže, počinje u utorak, 12. veljače uvodnim predavanjem u kino… više »

OSCARI

Nominacije za Oscara 2019.

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Nominacije za Oscare su objavljenje, evo i nominiranih: Kategorija za najbolji film: Black Panther BlacKkKlansman Bohemiam Rhapsody The Favourite Green Book Roma A Star is Born Vice Najbolji… više »

RAZZIES

Objavljene nominacije za Zlatnu malinu 2019.

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Zlatne maline, nagrade' za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega objavile su nominacije. Posljednji u nizu filmova o… više »

KINO PROGRAM

Dobitnik europskog Oscara i pobjednik Berlinalea u kinima

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Dobitnik europskog Oscara za najbolji dokumentarni film Bergman: Jedna godina, jedan život i pobjednik Berlinalea Ne diraj! (Touch Me Not) otvaraju novu sezonu Dokukina KIC! Nakon poduže… više »

NAJAVE

Dva iznimna filmska ostvarenja na programu siječanjskog izdanja Queer MoMenti u kinu Europa

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Filmski program Queer MoMenti nastavlja se 29. i 30. prosinca /srijeda, četvrtak/ s adresom u zagrebačkom kinu Europa, Varšavska 3, prikazivanjem dvaju filmskih naslova iz britanske… više »

FESTIVALI

Počinju Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma XII

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Dvanaesto izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma održava se pod naslovom GESTE UNDERGROUNDA od 20. 01. do  4. 02. 2019. u zagrebačkim kinima Europa i Tuškanac,… više »

skrolaj na vrh