Film
KINO PROGRAM

Dani hrvatskog filma i Fantastic Zagreb Film Festival na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Počela je sezona filmskih festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Nakon 27. Dana hrvatskog filma, koji će se održavati sve do 20. lipnja uslijedit će četverodnevni program… više »

27. DHF

5 najatraktivnijih filmova 27. DHF-a

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Dani hrvatskog filma objavili supreporuku za 5 najatraktivnijih filmskih događaja na toj tradicionalnoj smotri ponajboljih hrvatskih filmova. Igrani segment natjecateljskog programa 27. Dana… više »

NAJAVE

Pssst! Motovun Film Festival i ove godine skriva klasike po Zagrebu!

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Motovun Film Festival petu godinu zaredom podiže platna na super tajnim zagrebačkim lokacijama. U igri skrivača sudjeluju četiri filmska klasika, sve u cilju dovođenja zagrebačke publike u… više »

ANIMAFEST

Pad i Kakav veličanstveni kolač nagrađeni na Animafestu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Dodjelom nagrada sinoć je u Zagrebu završio 28. Animafest. Najboljim kratkometražnim filmom proglašen je "Pad" francuskog autora Borisa Labea, a grand-prix u dugometražnoj… više »

ČESTITAMO

Nadarević i Šerbedžija nagrađeni u Motovunu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Najstarija motovunska nagrada, ove godine odlazi u ruke dvojice bardova hrvatskog glumišta i kinematografije ‒ Mustafe Nadarevića i Rade Šerbedžije za pola stoljeća… više »

27. DHF

Kratki i srednjometražni filmovi na DHF-u

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U ovoj prestižnoj i publici omiljenoj kategoriji natjecateljskog programa DHF-a možemo svjedočiti eksploziji filmske forme koja je u posljednjih nekoliko godina hrvatsku umjetnost proslavila… više »

KINO PROGRAM

Počinje nova filmska sezona u najljepšem kinu na otvorenom

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ljetne zagrebačke večeri ponovno su rezervirane za izlazak u najljepše gradsko kino pod vedrim nebom. Ljetna pozornica Tuškanac, u subotu 9. lipnja u 22 sata započinje… više »

KINO PROGRAM

Animafest u Kinoteci

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Od utorka, 5. lipnja do subote, 9. lipnja kino Kinoteka ugostit će aktualno izdanje Animafesta. Svakodnevno u jutarnjim satima publika će moći uživati u odabranim naslovima iz Natjecanja… više »

27. DHF

Animirani filmovi na 27. Danima hrvatskog filma

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

U konkurenciji animiranog filma 27. DHF-a, koja broji deset vrhunskih djela, ističu se novi radovi Veljka Popovića (Biciklisti), Igora Grubića (Kako se kalio čelik), Darka Vidačkovića (Samo… više »

KINO PROGRAM

Od glazbenih filmova do najnovijih naslova iz aktualne kinodistribucije

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Zadnji dani svibnja donose nastavak Opusa glazbenih filmova i filmova na temu glazbe. Utorak, 29. svibnja, rezerviran je za reprizu Potrage za Sugarmanom, dok u srijedu, 30.… više »

NAJAVE

Zadrži dah - novi blockbuster od četvrtka u kinima

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Snažni potres iznenada pogađa Pariz. Ulice francuske prijestolnice naglo preplavljuje gusta magla, a s njome se širi se i opća panika. Nekolicina preživjelih pronalazi utočište… više »

25 GODINA

Premijerno prikazan Jurski svijet: pad kraljevstva

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Ovog je tjedna, u ponedjeljak 21. Svibnja, u Madridu održana međunarodna premijera filma JURSKI SVIJET: PAD KRALJEVSTVA.  U čast cijenjenom redatelju Juanu Antoniu Bayonau,… više »

KINO PROGRAM

Tjedan suvremenog brazilskog filma + FonoKinoteka posvećena Miri Mance

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Od 22. do 26. svibnja kino Kinoteka će ugostiti 9. izdanje Tjedna suvremenog brazilskog filma u organizaciji Veleposlanstva Brazila u Zagrebu.  U utorak 22. svibnja Tjedan otvara… više »

CANNES 2018

Zlatna palma japanskom filmu Shoplifter

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Shoplifters, film japanskog redatelja Hirokazu Kore-Eda dobitnik je ovogodišnje Zlatne palme dodijeljene mu na 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu, objavio je žiri kojim je… više »

FESTIVALI

Vrlo bogat program Subversive festivala narednih dana

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

11. Subversive festival i ove godine kao jedna od najvažnijih međunarodnih ljevičarskih manifestacija, s brojnim renomiranim sudionicima/cama, teoretičarima/kama, aktivistima/kinjama iz… više »

skrolaj na vrh