Film
NAJAVE

Secret Arts Cinema predstavlja film Ljudskiji od ljudi u Rijeci, Zagrebu i Splitu

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Secret Arts Cinema, filmski tematski program u organizaciji udruge Pari Pikule, otvara novu stranicu svog djelovanja nizom iznimno zanimljivih projekcija u tri hrvatska grada. Četiri filma u… više »

NAJAVE

António Reis i Margarida Cordeiro, portugalski filmski vizionari u MM centru

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

U četvrtak, 25. listopada u 19:30 u kultnom MM centru prikazuje se film Trás-os-Montes svojevrsnog oca suvremene portugalske kinematografije Antónia Reisa,… više »

KINO PROGRAM

Tjedan Ingmara Bergmana u Kinoteci

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

Od 23. listopada, u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj na repertoar stiže Opus: Ingmar Bergman - 100 godina.  U relativno kratkoj filmskoj… više »

MA DA?

Tom i Jerry stižu u kina?

objavljeno prije 26 dana i 19 sati

Studio Hanna-Barbera nam je podario klasik o mačku i mišu koji se tuku do iznemoglosti, a Warner Bros sada želi da Tom i Jerry ožive i na velikom platnu. Variety javlja da bi hibrid… više »

NAJAVE

7. Fil(m)harmonija: Tri velikana nijemog filma

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Sedmu sezonu zaredom Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija na platno zagrebačkog kina Europa donose najveće klasike iz ere nijemoga filma! Uz glazbenu pratnju orkestra Zagrebačke… više »

KINO PROGRAM

Opusi Bergmana i Chazzelea u Kinoteci

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Dva vanserijska filmska opusa stižu u kino Kinoteka u drugoj polovici listopada. Od 16. listopada gledamo filmove američkog wunderkinda Damiena Chazellea, a od 23. listopada, u suradnji s… više »

NAPOKON!

Samoborci od 20. listopada u novo – staro kino

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Nakon gotovo godine dana čekanja, Samoborci će od 20. listopada ponovno uživati u kulturnim programima u kino dvorani zgrade Hrvatskog doma.„Ova zgrada ima bogatu povijest, stoga je… više »

RADIONICE

Snimi svoj film - postani Hitchcock / upisi u radionicu u tijeku

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve zainteresirane za filmsku umjetnost da se prijave na filmsku i video radionicu. Upisi traju do 12. listopada svakim radnim danom… više »

KINO PROGRAM

Najljepši filmski rendez-vous je u Kinoteci

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Od 9. do 13. listopada u kinu Kinoteka zakazan je četvrti Rendez-vous au cinéma, uz čak šest odličnih francuskih filmova: klasike Jules i Jim te Oči bez lica, nove igrane… više »

COOL

Ulovite besplatnu projekciju Lavandermana u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

U nedjelju 7. listopada ne propustit pogledati prvi hrvatski superherojski film - LAVANDERMAN! Film prati dogodovštine hvarskog superheroja Borisa Bunčuge (Damir Markovina) i… više »

NAJAVE

5. Noć hrvatskog filma i novih medija

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

5. Noć hrvatskog filma i novih medija održat će se ovu subotu 6. listopada u šest hrvatskih gradova (Zagreb, Sisak, Šibenik, Otočac, Nova… više »

KINO PROGRAM

Festival Ja BiH stiže u kino Kinoteka

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Od 3. do 6. listopada popularno zagrebačko okupljalište filmofila ugostit će filmski program sedmoga izdanja festivala JaBiH... 5 dana Sarajeva u Zagrebu. Ovoga tjedna u kinu Kinoteka… više »

NAJAVE

Filmski program 12. Vox Feminae Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

12. izdanje Vox Feminae Festivala za vrijeme svog trajanja od 3. do 7. listopada donosi selekciju nezavisnih filmova na teme roda, spola te ravnopravnosti. Filmski program odvija se u Centru… više »

KINO PROGRAM

Još jedan tjedan Spikea Leeja u Kinu Kinoteka

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Kino Kinoteka i ovaj tjedan nastavlja s prikazivanjem filmova iz opusa Spikea Leeja, kontroverznog i beskompromisnog američkog redatelja prepoznatljiva stila čiji su filmovi obilježili… više »

PRIJAVITE SE

Filmske radionice 54+ u kinu Europa

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Kino Europa u sklopu svojih filmskih programa pokreće projekt "Filmski kritičari 54+", namijenjen osobama starijima od 54 godine koji vole film i žele sudjelovati na radionici filmske kritike… više »

skrolaj na vrh